Nova slika

Bližnji vzhod

Sultanat Oman, Dubaj in Abu Dhabi

Podrobne informacije: https://www.intelekta.eu/ si/ potovanja-in-izleti/ bliznji-vzhod/ arabski-emirati/ sultanat-oman-dubaj-in-abu-dhabi

Skrivnostni Oman s svojo puščavsko in s soncem obsijano pokrajino, živahnimi tržnicami in prijetnimi ter gostoljubnimi domačini vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne, v Dubaju in Abu Dhabiju pa Spoznajte deželo nepopisnih nasprotij, prepletenih kombinacij sodobnega sveta in neskončne puščave

Pošlji povpraševanje
1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL - MUSCAT
Odhod z letališča Ljubljana preko Istanbula v Muscat. Obroki in pijača na letalu.

2. DAN: MUSCAT (Z)
V zgodnjih jutranjih urah pristanemo v Muscatu. Po opravljenih letaliških formalnostih nas pričaka lokalni predstavnik, ki nas odpelje v hotel 3* v centru mesta. Namestitev in počitek. Pozen zajtrk. V hotelu nas pričaka lokalni predstavnik, s katerim se odpravimo na poldnevni ogled prestolnice Omana. Muscat velja za eno najlepših in najbolj urejenih mest na tem koncu sveta. Obiskali bomo najbolj zeleno sosesko Shatti Al Qurum, kjer bomo občudovali veličastno operno hišo. V starem delu Muscata si bomo ogledali portugalsko obzidje iz 16. stol., se sprehodili mimo pisanih mošej, pot nadaljevali skozi srednjeveški Muttrah, kjer bomo začutili pravi arabski utrip in na slikovitem souku preizkusili sposobnosti barantanja. Obiskali bomo sultanovo palačo Al Alam in Narodni muzej Bait Al Zubair, kjer se bomo spoznali z njihovo dolgoletno kulturo in zgodovino. Povratek v hotel in prosto.

3. DAN:MUSCAT - PUŠČAVA WAHIBA (Z, V)
Zajtrk. Zapustili bomo hotel in se odpeljali proti vzhodu. Prvi postanek bomo naredili pri največji mošeji v deželi, ki naj bi bila tudi druga največja na svetu. Postavil jo je sultan Qaboos, ki še vedno vlada in je zaslužen za bliskovit razvoj Omana. Nato bomo nadaljevali z vožnjo do puščave Wahiba. Do 160 km dolga ter 80 km široka puščava, s čudovitimi sipinami, ponekod visoke tudi do 200m, ki segajo vse do obal Indijskega oceana. Ta dan bomo namenili spoznavanju puščave in beduinskega ljudstva Bedu. Na robu puščave se bomo presedli v terenska 4x4 vozila. Z njimi se bomo tudi zapeljali na razburljivo vožnjo po peščenem prostranstvu. Namestitev v beduinskem taboru. Zvečer bomo uživali v nepozabnem doživetju sončnega zahoda, ko se bodo menjali nešteti odtenki barv in senc. Večerja in prosto. Nočitev.

4. DAN: PUŠČAVA WAHIBA – WADI BANI KHALID - SUR (Z, V)
Zajtrk. Ta dan nas bo pot vodila proti Suru. Ustavili se bomo v Wadiju Bani Khalid, ki sodi med najlepše in največje v Omanu. Najprej se bomo spustili v sotesko. Že na poti bomo opazovali zeleno okolico manjšega jezera. Po prihodu do vasice pa se bomo odpravili na krajši treking ob globokih, sinjemodrih tolmunih. Popoldan bomo nadaljevali z vožnjo proti obali. Prihod v Sur, ki je staro pristanišče, v katerem še vedno gradijo tradicionalne ladje dhow. Prevoz in namestitev v hotel ob morju. Večerja in namestitev. Po večerji se boste odpeljali v bližnji Ras Al Jinz, kjer boste zvečer opazovali orjaške zelene morske želve. Povratek v hotel okoli polnoči.

5. DAN: SUR - WADI SHAAB - PLAŽA FINS - UDORINA BIMAH - MUSCAT (Z):
Po zajtrku se bomo po obalni cesti odpeljali nazaj proti Muscatu. Ustavili se bomo v Wadiju Shaab, kar pomeni soteska med klifi. V wadi bomo opazovali dramatične spremembe narave, od skalnatih sten do rečne doline, ki dobi vodo s planin in namaka oaze datljevih palm in zelenih travnikov, ki so v Omanu prava redkost. V nadaljevanju poti se bomo v Fins-u ustavili na beli plaži. Pesek je na plaži bel, izgleda skoraj kot sneg. Morski valovi in bel pesek naredijo čudovito kuliso. Ustavili se bomo tudi ob udorini Bimah, ki je napolnjena s vodo, ki odseva v čudovitih barvah. Prihod v Muscat. Namestitev v hotelu 3*. Nočitev.

6. DAN: MUSCAT - DUBAI (Z)
Zgodaj zjutraj prevoz na avtobusno postajo od kjer se ob 6h zjutraj odpeljemo v Dubaj. Vožnja traja cca 6 ur. Po prihodu v Dubaj, nas pričaka lokalni predstavnik, s katerim se bomo odpravili na odkrivanje mesta. Stare zgradbe se prepletajo z moderno oblikovanimi steklenimi nebotičniki, ki segajo visoko v nebo. Vzrok za njegov čudežno hiter razvoj je bilo predvsem odkritje nafte. Najprej se bomo odpeljali v stari del mesta, kjer bomo videli palače vladajočih šejkov. Nato bomo prispeli do Dubajskega muzeja, ki ima svoje prostore v trdnjavi Fahidi, ki predstavlja spomenik zgodovini Dubaja. Nato se bomo odpeljali na tržnico začimb in najbolj znane ulice z zlatom, kjer se boste lahko preizkusili v barantanju. V nadaljevanju se bomo odpeljali v obalni del in na umetni polotok Palm Jumeirah, kjer se boste lahko fotografirali pred hotelom Atlantis. Zaustavili se boste tudi na mestu, od koder se lepo vidi hotel Burj Al Arab Nadaljevali bomo z ogledom Jumeriah mošeje. Za konec nam ostane še vožnja po glavni dubajski cesti Šejk Zajed, kjer se bomo ustavili pod najvišjo zgradbo na svetu, Burj Khalifa. Prevoz do hotela 3*, namestitev in prosto. Nočitev.

7. DAN: DUBAJ (Z)
Zajtrk in prosto za samostojne oglede in nakupe, lahko pa se tudi odpravite na plažo in uživate na toplem soncu. Nočitev.

8. DAN: DUBAJ - ABU DHABI (Z)
Po zajtrku se odpeljemo v Abu Dhabi. Vožnja traja približno 2 uri. V tem izjemno modernem mestu je sedež vlade in tudi številnih svetovnih podjetij zato se v zadnjih letih hitro spreminja. Čeprav je zraslo sredi puščave se danes pohvali s številnimi zelenimi površinami, parki in vodnjaki. Začeli bomo z obiskom največje mošeje, Mošeje Šejka Zajeda, ki velja za eno največjih turističnih zanimivosti v Abu Dhabiju. Mošeja sprejme več kot 30.000 vernikov. Notranjost pa je vsa iz marmorja, ki ga krasijo islamski okraski. Nato se bomo ustavili v muzejskem kompleksu Heritage Village, ki prikazuje življenje v ZAE pred odkritjem nafte. Popoldan bomo zapeljali na obalno ulico Corniche, kjer bomo občudovali veličastne zgradbe, mošeje in luksuzni hotel Emirates Palace. Na vožnji bomo doživeli mesto v vsem svojem razkošju. Peljali se bomo tudi po predelu Saadiyat, kjer gradijo muzej Louvre in Guggenheim. Za konec pa se bomo ustavili tudi pri zabaviščnem parku Ferrari, zraven pa je tudi proga formule 1. Sledi le še prevoz v hotel in namestitev v hotelu 3* v centru mesta. Nočitev. 

9. DAN: ABU DHABI - ISTANBUL - LJUBLJANA (Z)
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče od kjer, preko Istanbula, poletimo proti Ljubljani.

DATUM SKUPINSKEGA ODHODA: 25. april 2016, 28. oktober 2016

CENA POTOVANJA na osebo: 1.599,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15, če je število potnikov manjše (najmanj 10), je cena višja za 250,00 EUR

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 285,00 EUR

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: letalski prevozi, letališke pristojbine, namestitev v hotelih 3* na osnovi nočitev z zajtrkom in beduinskem taboru na osnovi pol penziona, vsi navedeni prevozi, angleško govoreč vodnik in slovenski spremljevalec ter organizacija potovanja.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih naročilih, vizum za Oman 40,00 EUR, doplačilo za 3 večerje v Omanu 60,00 EUR.

PRIJAVE: Ob prijavi izpolnite prijavnico in plačate varščino 30% cene aranžmaja, preostali del pa najpozneje 15 dni pred odhodom. Plačilo varščine vam zagotavlja rezervacijo. Pri morebitnih odjavah upoštevamo Splošne pogoje za potovanja, ki so vam na voljo v naši agenciji. Pridržujemo si pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi zadostno število potnikov. Potujete na svojo odgovornost, lahko pa vam uredimo zdravstveno zavarovanje za potovanje in zavarovanje rizika odpovedi. Splošni pogoji in navodila za potovanja so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v naši poslovalnici. Pridržujemo si pravico do spremembe cene aranžmaja, če se spremenijo devizna razmerja. Za prijave veljajo Splošni pogoji in navodila za potovanja.

POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Ljubljana
Tel.: 01/230-85-80 E
Arabski emiratiPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku