potovanje-v-izrael-sveto-dezelo-8-dni-1

Bližnji vzhod

Potovanje v Izrael, sveto deželo - 8 dni

Potovanje po sveti deželi, Izraelu. Obisk dežele in krajev Kristusovega rojstva in smrti sta vrhunec potovanja in hkrati priložnost obiska pomembnih krščanskih središč. Enkratne civilizacije so že tisočletja ustvarjale temelj človeštva in religije na območju Izraela.

Pošlji povpraševanje
Potovanje po sveti deželi, Izraelu. Obisk dežele in krajev Kristusovega rojstva in smrti sta vrhunec potovanja in hkrati priložnost obiska pomembnih krščanskih središč. Enkratne civilizacije so že tisočletja ustvarjale temelj človeštva in religije na območju Izraela.

Program

1. dan: LJUBLJANA – TEL AVIV
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Tel Avivu.

2. dan: TEL AVIV-CEZAREA-HAIFA-NAZARET (transferji cca 150km, 3 ure)
Nadaljevanje leta in po zgodnjem pristanku ter ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v hotel v okolici. Nočitev. Po zajtrku se boste podali do Tiberiasa. Panoramska vožnja mimo Netanje in postanek za ogled arheološkega bisera v Cesareji z akveduktom. Nato še panoramski ogled Haife, ki se pne v pobočje gore Karmel. Na poti v notranjost proti Galilejskem morju pa še ogled Nazareta z baziliko, kjer je nadangel Gabriel oznanil veliko novico Mariji. V kolikor bo čas dopuščal še ogled mošeje v Aku. Zvečer namestitev v Tiberiji in večerja. Nočitev.

3. dan: Galilejsko morje – Kafernaum – Tabha – gora blagorov (transferji cca 140km, 3 ure)
Zajtrk. Dan boste namenili odkrivanju galilejskih poti Jezusa vključujoč krajšo vožnjo s čolni po Galilejskem morju. Obiskali boste goro taba – kraj jezusove tranfiguracije, Kafernaum, Jezusovo mesto, kjer je izvedel številna čudežna ozdravljenja, nato še do Tabhe – Cana, kjer je Jezus iz vode naredil vino in namnožil kruha in rib. Nato še do gore blagorov, kjer je Jezus po tem ko je bil krščen izvedel svojo prvo pridigo. Za konec še obisk slikovite vasi Safed. Večerja in nočitev.

4. dan: TIBERIJA – reka Jordan – BETLEHEM (transferji cca 260km, 5,5 ur)
Zajtrku bo sledil zaključek ogledov v Galilejskem predelu in nato do doline reke Jordan in vožnja proti Betlehemu. Na poti bomo obiskali tudi kibuc, lokalno skupnost, ki v osnovi izhaja iz utopične ureditve kolektivizma in agrikulturne usmeritve. Nato si bomo ogledali nekdanjo grško-rimsko naselbino Bet-Shean ter v nadaljevanju še Bet Alfo z mozaiki. Očarala bo tudi vožnja skozi kanjon Wadi Quilt. Ob prihodu v Betlehem se bomo ustavili pri cerkvi Jezusovega rojstva, nato pa namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan: BETLEHEM – Mrtvo morje – Jericho (transferji cca 250km, 5 ur)
Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja za opazovanje čudovitih solnih kristalov. Vstopnica za na plažo in prosto za kopanje v tem naravnem fenomenu, katerega gladina se nahaja na nm višini -400m. Po izkušnji lebdenja na vodi se boste odpravili do Kumranskih votlin, kjer so odkrili svetopisemske spise iz Stare zaveze in gnostične spise iz 2. in 3. stoletja po Kristusu. Obiskali bomo tudi zadnje oporišče (Masado) Židovske skupnosti v boju z Rimljani. Tod so se Sikarijci raje kot v suženjstvo podali v samomor. Po ogledih nadaljevanje do Jericha - mesta palm kot je poimenovano v Bibliji, legendarnega svetopisemskega kraja kjer naj bi se naselili Židje po eksodusu iz Egipta. Nato nazaj v hotel. Večerja in nočitev.

6. dan: JERUZALEM (transferji cca 30km)
Zajtrk. Odpeljali se bomo na celodnevno odkrivanje Jeruzalema z okolico. Mesto leži 800 metrov nad morjem v osrčju Judejskih gora. Obkrožajo ga zaobljeni griči in čudoviti gozdovi, ki z raznoliko arhitekturo mesta tvorijo čudovito harmonično podobo. Na ogledu mestnih znamenitosti se boste podali najprej do Oljske gore, kamor se je po zadnji večerji odpravil k molitvi Jezus Kristus. Ob aretaciji je molil v vrtu Getsemani, katerega bomo tudi obiskali. Nadaljevali boste v starem mestu in se podali skozi 14 postaj križevega pota in obiskali cerkev Svetega groba. Obiskali boste tudi cerkev Sv. Ane, kjer je Jezus ozdravil hromega, nato pa še cerkev Sv. Petra Gallicantu, posvečena Petrovi trojni zatajitvi Jezusa. Zaključek v stari judovski četrti z zidom objokovanja, in panoramski postanek za Temple mount s Kupolo na skali, Al Aqsa in Omarjevo mošejo. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

7. dan: TEL AVIV in YAFFA (transferji cca 140km, 2,5-3 ure)
Zajtrk in obisk starega mestnega jedra Yaffa ob obali. Zgodovinsko središče nas bo prevzelo, nato pa se bomo pomudili po mestni tržnici. Sledilo bo odkrivanje mesta Tel Aviv, ko bomo videli Rabinov trg in Kneset... Še obisk Yad Vashem muzeja holokavsta, nato pa večerja in nočitev v Jaffi, Tel Avivu ali Jeruzalemu.

8. dan: BETLEHEM – TEL AVIV – LJUBLJANA
Zgodnji prevoz na letališče. Prijava in polet s postankom proti Ljubljani oziroma bližnjemu letališču. Prevoz v Ljubljano.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo izvedeno ob min. 10 potnikih. Napitnine niso vključene v ceni in se doplačajo na poti za voznike in lokalne vodnike 50 € po osebi. Vizumskih taks ni po trenutnih pogojih. Prav tako niso potrebna nobena cepljenja. Več na www.zdravinapot.si

Opombe

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obvezna doplačila

 • skupina 18-24 potnikov: 105€
 • skupina 10-17 potnikov: 239€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • Enoposteljna soba: 188€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
Izrael


TermincenaOpombe
16.02.2020 - 8 dni1.349,00 €min. 25 potnikov
23.02.2020 - 8 dni1.349,00 €min. 25 potnikov
26.04.2020 - 8 dni1.349,00 €min. 25 potnikov
26.10.2020 - 8 dni1.349,00 €min. 25 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Tel Aviv-Ljubljana (ali okoliško letališče s povratnim transferjem iz Ljubljane), letališke pristojbine, ureditev vstopno/izstopnih formalnosti, 1x nočitev z zajtrkom, 6x polpenzion, namestitve v hotelih 3* v Tiberiji ali Nazaretu in Betlehemu, prevozi po programu potovanja, vsi ogledi z vsemi vstopninami in prepustnicami kot navedeno v programu, spremstvo lokalnih vodnikov in slovenski vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku