Jordanija in izrael

potovanje-na-bliznji-vzhod-jordanija-in-izrael-8-d

Bližnji vzhod

Potovanje na Bližnji vzhod: Jordanija in Izrael - 8 dni

Potovanje Jordanija in Izrael! Na potovanju po Bližnjem vzhodu spoznavamo pomen Kumranskih spisov, naravne lepote Jordanije, ki so jih Nabatajci v Petri pretvorili v pravo čudo, odkrivamo po Kristusovi poti v Izraelu ... V središču civilizacij je vselej ogromno zanimivosti, kulturna, zgodovinska in demografska spoznanja pa so izjemno bogata.

Pošlji povpraševanje
Potovanje Jordanija in Izrael! Na potovanju po Bližnjem vzhodu spoznavamo pomen Kumranskih spisov, naravne lepote Jordanije, ki so jih Nabatajci v Petri pretvorili v pravo čudo, odkrivamo po Kristusovi poti v Izraelu ... V središču civilizacij je vselej ogromno zanimivosti, kulturna, zgodovinska in demografska spoznanja pa so izjemno bogata.

Program

1. dan: LJUBLJANA - AMAN
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet do Amana s presedanjem.

2. dan: AMAN-JERASH-AMAN (transferji cca 130km, 2-3 ure)
Po zgodnjem pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v hotel. Nočitev. Po zajtrku se bomo odpravili do Jerasha - arheološkega bisera Jordanije. Stara Grško-Rimska naselbina Gerasa očara s svojo kolonado na ovalnem trgu, Forumom Cardo in Hadrijanovimi vrati. Po ogledih nazaj do Amana, kjer boste na krožni vožnji spoznali staro Citadelo na dominantni vzpetini z razgledom na stari Aman ter geto Palestinskih ubežnikov. Nadaljevanje panoramske vožnje mimo rezidenčnih predelov, stare kraljeve palače in rimskega amfiteatra do avenije ambasad in modernih vil. Nato nazaj v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: AMAN-MADABA-NEBO-PETRA (transferji cca 260km, 5 ur)
Zajtrku bo sledil obisk slovite Madabe, kjer v cerkvi Sv. Jurija hranijo originalni mozaik z upodobitvijo zemljevida svete dežele iz 6. stoletja. Pot boste nadaljevali do gore Nebo, kjer stoji spomenik Mojzesu, kateri je po Biblijskem izročilu s te točke uzrl obljubljeno deželo in zatem tu umrl. Na gori Nebo naj bi bil tudi Mojzesov grob. Ob lepem vremenu se odpira čudovit razgled na Mrtvo morje in sveto deželo. Po znameniti Kraljevi cesti se boste nato odpravili do Petre, veličastne kreacije Nabatejcev v rožnatem pročelju peščenjaka. Najznamenitejši kulturno-zgodovinski atrakciji Jordanije boste namenili vso potrebno pozornost, ki si jo s svojimi čudovitimi kreacijami tudi zasluži. Sapo jemajoča poslopja Zakladnice in štirih grobnic očarajo še tako zahtevnega obiskovalca. Starodavno mesto, so izklesali iz žive skale, v mesto pa vodi 1200 m dolg siq, kateri je naravni obrambni dragulj mesta. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan: PETRA-MRTVO MORJE-KUMRAN-MASADA-BETLEHEM (transferji cca 460km, 7-7,5 ur)
Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja. Vstopnica za na plažo in prosto za kopanje v tem naravnem fenomenu, katerega gladina se nahaja na nadmorski višini -400m. Po izkušnji lebdenja na vodi se boste odpravili do Kumranskih votlin, kjer so odkrili svetopisemske spise iz Stare zaveze in gnostične spise iz 2. in 3. stoletja po Kristusu. Obiskali bomo tudi zadnje oporišče (Masado) Židovske skupnosti v boju z Rimljani. Tod so se Sikarijci raje kot v suženjstvo podali v samomor. Po ogledih nadaljevanje do Betlehema. Namestitev, večerja, nočitev.

5. dan: JERUZALEM in BETLEHEM (transferji cca 30km)
Zajtrk. Mesto Jeruzalem leži 800 metrov nad morjem v osrčju Judejskih gora. Obkrožajo ga zaobljeni griči in čudoviti gozdovi, ki z raznoliko arhitekturo mesta tvorijo čudovito harmonično podobo. Na ogledu mestnih znamenitosti se boste podali najprej do Oljske gore, kamor se je po zadnji večerji odpravil k molitvi Jezus Kristus. Ob aretaciji je molil v vrtu Getsemani, katerega bomo tudi obiskali. Nadaljevali boste v starem mestu in se podali skozi 14 postaj križevega pota in obiskali cerkev Svetega groba. Nato sledi obisk židovske četrti in postanek pri Zidu objokovanja ter Omarjevi mošeji. Izlet po Jeruzalemu boste nadaljevali do točke kupole na skali s čudovito mošejo Al Aqsa. Vrhunec potovanja pa se bo stopnjeval do obiska Betlehema, katerega glavne znamenitosti so povezane z rojstvom in življenjem Jezusa Kristusa, kjer stoji tudi cerkev Jezusovega rojstva. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

6. dan: NAZARET IN TIBERIAS-GALIJEJSKO MORJE (transferji cca 400km, 6,5 ur)
Zajtrk in nato obisk svetopisemskega področja, ki je bilo pomembno središče ob poti Via Maris, povezovalni prometnici med tedanjim Egiptom in severnimi kraljestvi. Z območja izhaja mnogo svetopisemskih prigod, med njimi Jezusova hoja po vodi, pogostitev 5000 glave lačne množice, čudežna pomiritev viharja...Prav tako je tod Jezus pridobil štiri apostole kot nove učence. Na obali jezera se nahaja tudi mesto Tiberias, ustanovljeno v času Heroda Antipa v počastitev Cesarja Tiberija. Mesto se uvršča tudi med štiri sveta judovska mesta. Nadaljevali bomo še do Nazareta, mesta kjer sta živela Jožef in Marija in kjer je nadangel Gabriel oznanil Jezusovo rojstvo. Po ogledih nazaj v hotel. Večerja, nočitev.

7. dan: TEL AVIV-JAFFA (transferji cca 170km, 3,5 ure)
Zajtrk. Celodnevni ogled prestolnice in starodavnega obmorskega centra Jaffa. Nazaj v hotel, večerja, nočitev.

8. dan: BETLEHEM-TEL AVIV LJUBLJANA
Po zajtrku prevoz do letališča. Prijava in polet s postankom proti Ljubljani. oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov.Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi. CEPLJENJE: Cepljenje ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si VIZUM: Je potreben.

Opombe

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obvezna doplačila

 • Vstopno-izstopne in vizumske takse: 48€
 • skupina 15-24 potnikov: 135€
 • skupina 10-14 potnikov: 380€
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • Enoposteljna soba : 184€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :


TermincenaOpombe
16.02.2020 - 8 dni1.499,00 €min. 25 potnikov
23.02.2020 - 8 dni1.499,00 €min. 25 potnikov
26.04.2020 - 8 dni1.499,00 €min. 25 potnikov
26.10.2020 - 8 dni1.499,00 €min. 25 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz v ekonomskem razredu s pristojbinami na relaciji Ljubljana-Aman in Tel Aviv-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), 6x nočitev na osnovi polpenziona, 1x nočitev v hotelih 3*-4*, vsi prevozi po programu potovanja, vsi ogledi z vstopninami in prepustnicami kot navedeno v programu, vzpenjača v Masadi, spremstvo lokalnih vodnikov in slovenski vodja poti, zdravstveno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku