oman-potovanje-k-tradiciji-8-dni-1

Bližnji vzhod

Oman, potovanje k tradiciji - 8 dni

Potovanje v Oman je potovanje k pristnim doživetjem na Bližnjem vzhodu. Potovanje, katero nas prepriča, da Oman kljub zalogam nafte in plina ni zašel iz smeri tradicionalnih zapovedi, običajev, navad in arhitekturnega izročila. V arabski pravljici, katero bomo doživeli v kombinaciji terenskih vozil 4x4 in transferjev z mini avtobusi, ne bo manjkalo srečanj z živalmi: kamele, osli, koze, ovce, delfini, želve... Vse to ob izjemno gorati in razgibani podobi omanskega reliefa je naravnost pravljično.

Pošlji povpraševanje
Potovanje v Oman je potovanje k pristnim doživetjem na Bližnjem vzhodu. Potovanje, katero nas prepriča, da Oman kljub zalogam nafte in plina ni zašel iz smeri tradicionalnih zapovedi, običajev, navad in arhitekturnega izročila. V arabski pravljici, katero bomo doživeli v kombinaciji terenskih vozil 4x4 in transferjev z mini avtobusi, ne bo manjkalo srečanj z živalmi: kamele, osli, koze, ovce, delfini, želve... Vse to ob izjemno gorati in razgibani podobi omanskega reliefa je naravnost pravljično.

Program

1. dan: LJUBLJANA - MUSCAT (polet s presedanjem)
Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča. Polet v Muscat s presedanjem. Nočni let.

2. dan: MUSCAT (transferji cca 40km)
Zgodnji pristanek, ureditev vstopnih formalnosti in prevoz v hotel, osvežitev in krajši počitek. Zajtrku bodo sledili ogledi: velika mošeja sultana Qaboosa, ribja tržnica, stari Muscat s Sultanovo administrativno palačo, kabinetom ministrov in sedeži uprave, utrdbama Mirani in Jalali, sledil bo obisk nacionalnega muzeja in zaključek na tržnici Mutrah, kjer se na veliko dogaja in trguje. Nočitev.

3. dan: MUSCAT - delfini - RUSTAQ (transferji cca 180km, 2-3 ure)
Zajtrk. Upajmo na srečo, saj se bomo podali na izlet z ladjo k delfinom, kateri so stalni prebivalci morja v zalivih Muscata. Sledil bo izlet v Wadi Hoqain s kataraktom in toplimi vrelci (možnost osvežitve), nato pa bomo obiskali še oazno mesto Rustaq z nasadi datljevih palm ter mogočno trdnjavo Rustaq, večerja v restavraciji in vrnitev v hotel v Muscatu. Nočitev.

4. dan: RUSTAQ - WADI GHUL - NIZWA (transferji cca 160km, terenska vozila, 4-5 ur)
Zajtrk. Naše potovanje bomo nadaljevali s terenskimi vozili (4x4). Dan bomo namenili raziskovanju gora Hajar, obiskali bomo kačjo dolino Wadi Bani Awf, Wadi Ghul kanjon, ljubkovalno poimenovan kar omanski Grand Canyon, kjer bomo iskali najboljše točke za občudovanje te mogočne naravne kreacije. Sledil bo ogled mest duhov - Tanuf in Alhamra, kjer je krvava zgodovina pustila svoj neizbrisen pečat. Nato se bomo usmerili proti Nizwi, kulturni in verski prestolnici Sultanata. Nočitev.

5. dan: NIZWA - BAHLA - WAHIBA SANDS (transferji cca 340km, 5 ur)
Zajtrk. Ogled utrdbe in tržnice v Nizwi, kjer bo tudi idealna priložnost za nakup tradicionalnih suvenirjev. seznanili se bomo tudi s starodavnim sistemom distribucije vode v puščavskem svetu - falaj. Nato se bomo usmerili proti Bahli, obiskali še eno veličastno utrdbo, staro mestno jedro skupaj z utrdbo in obzidjem pa je uvrščeno tudi na seznam Unesca. Obiskali bomo tudi lokalni lončarski center, ta dejavnost je namreč pomemben vir dohodka domačinov. Sledil bo transfer v zapeljivo puščavo Wahiba Sands (Sharkiya), kjer se bomo preizkusili v ježi kamel in si privoščili tudi safari po čudovitih sipinah. Nočitev v beduinskem centru, večerja, sončni zahod v puščavi.

6. dan: WAHIBA SANDS - SUR (transferji cca 220km, 3-4 ure)
Zajtrk. Vožnja s terenci po kraljici sipin. Nato pa nadaljevanje v obalno mesto Sur. Na poti ogled Wadi Bani Khalid, sledil pa bo še obisk Sura z ladjedelnico dhow-ov, sprehajališčem corniche, laguno... Kosilo v času ogledov. Namestitev in osvežitev. Čaka pa nas še nočni obisk želvjega rezervata (valilnice), kjer bomo oprezali za to ogroženo vrsto kako si skuša zagotoviti obstoj. po čudoviti izkušnji pa nazaj v Sur, nočitev.

7. dan: SUR - MUSCAT (transferji cca 240km, 3 ure)
Zajtrk. Prevoz v smeri proti Muscatu. Obiskali bomo kanjon Wadi Shab, prevoz s čolni in pohod skozi kanjon, možnost kopanja. Sledil bo še obisk kanjona Tiwi (panoramska vožnja). Naslednji postanek bo pri novem naravnem fenomenu - vodni kotanji Bimah (možnost kopanja), nato še ogled Quriyata in prispeli bomo v Muscat, kjer bomo imeli za slovo še večerjo. Pozni prevoz na letališče.

8. dan: MUSCAT - LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Prijava na polet. Polet s presedanjem proti Ljubljani ali okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 10 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti vodji poti 40€. CEPLJENJE: Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si VIZUM: je potreben

Opombe

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Obvezna doplačila

 • Manjša skupina 10-17 oseb: 135
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • Vizum za Oman z urejanjem: 40 €
 • Enoposteljna soba: 225 €
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
Oman


TermincenaOpombe
17.02.2020 - 8 dni1.655,00 €min. 18 potnikov
24.02.2020 - 8 dni1.655,00 €min. 18 potnikov
25.04.2020 - 8 dni1.655,00 €min. 18 potnikov
24.10.2020 - 8 dni1.655,00 €min. 18 potnikov
24.11.2020 - 8 dni1.655,00 €min. 18 potnikov

Cene vključujejo: Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, vsi prevozi in transferji, terenska vozila po programu od 4. do 7. dne, opazovanje želv v rezervatu, ježa kamel in 1x polpenzion pri Beduinih v šotorih, opazovanje delfinov, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4*, 1x kosilo in 2x večerja v restavraciji, vse navedene vstopnine, prepustnice v parkih in rezervatu, vsi ogledi z lokalnimi vodniki in slovenskim vodjem poti, zdravstvena asistenca v tujini in organizacija.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku