potovanje-po-baltskih-prestolnicah-5-dni-1

Evropa

Potovanje po Baltskih prestolnicah - 5 dni

Baltik, prestolnice kot so Riga, Vilna, Talin imajo prav poseben čar. Potovanje do Baltskih držav je vsekakor ena od evropskih uspešnic. Področje kulturno, versko in politično zelo intenzivnega dogajanja je danes pravi biser z vidika doživetij. Stara mestna jedra se postavijo naproti idilični naravi in prostranstvom njihovega zaledja. Umirjeno, elegantno in doživeto odkrivanje tega evropskega trojčka.

Pošlji povpraševanje
Baltik, prestolnice kot so Riga, Vilna, Talin imajo prav poseben čar. Potovanje do Baltskih držav je vsekakor ena od evropskih uspešnic. Področje kulturno, versko in politično zelo intenzivnega dogajanja je danes pravi biser z vidika doživetij. Stara mestna jedra se postavijo naproti idilični naravi in prostranstvom njihovega zaledja. Umirjeno, elegantno in doživeto odkrivanje tega evropskega trojčka.

Program

1. dan: LJUBLJANA - VILNA
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Vilni. Po pristanku se bomo zapeljali do pravljičnega gradu Trakai, ki je zgrajen iz rdeče opeke in leži na otoku jezera Galve. Trakai grad je eden najbolj fotografiranih krajev v Evropi. To zgodovinsko in svetovno znano gotsko palačo je zgradil litovski vojvoda in v njej tudi prebival. Del gradu predstavlja muzejska palača z obsežno zbirko srednjeveških eksponatov. Prevoz do hotela v Vilni, namestitev in nočitev.

2. dan: VILNA - HRIB KRIŽEV - RIGA
Zajtrk. Nadaljevanje ogledov živahnega univerzitetnega mesta, enega najlepših starih mestnih središč Evrope, uvrščenega tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Arhitekturne znamenitosti par excellence so presenetljiva mešanica gotike, renesanse in baroka. Ogled baročne cerkve Sv. Petra in Pavla, v notranjosti katere lahko občudujemo 2000 prekrasnih štukatur. Nadaljujemo z ogledom cerkve Sv. Ane, krasnega primerka gotske arhitekture, za konec pa še poslopje Univerze, katere knjižnico, največjo v vzhodni Evropi, so že leta 1570 ustanovili jezuiti. Nadaljujemo do stolpa Gediminas znotraj starega gradu, od koder se širi lep pogled na Vilno. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo proti Rigi, krajši postanek v pomembnem romarskem središču na Baltika - hrib križev, kjer se nahaja več kot 100.000 križev. Večeren prihod v latvijsko prestolnico, ki se nahaja ob ustju reke Daugave. To prefinjeno in lepo zgodovinsko mesto ob Baltiku imenujejo tudi »mali Pariz severa«. Namestitev, nočitev.

3. dan: RIGA
Zajtrk. Dan namenjen ogledu mesta, ki s svojo impresivno arhitekturo in fasadami zajema obdobja romantike, gotike, renesanse, baroka in neoklasicizma. Videli bomo grad, zgrajen leta 1440, katedralo Sv. Jakoba in cerkev Sv. Petra, ki hkrati velja za enega izmed najstarejših in najdragocenejših spomenikov srednjeveške arhitekture baltskih držav. Ustavili se bomo pri veličastnem spomeniku Svobode, zgrajenem v čast vojakom, ki so bili ubiti med vojno za neodvisnost. Vrh spomenika krasi kip ženske, katera v roki drži tri zvezde, le te predstavljajo tri regije Latvije v času prve republike. Obiskali bomo živahno glavno tržnico, kjer poleg hrane nudijo tudi ročno izdelane spominke iz celega Baltika. Popoldan se bomo odpeljali do etnografskega muzeja na prostem, kjer je prikazano življenje na kmetijah iz 18. stoletja. V več kot 72 ponovno postavljenih zgodovinskih objektih igralci v avtentičnih kostumih prikazujejo vsakdanjo življenje takratnih dni, ples in glasbo ter razne domače obrti. Povratek v Rigo, nočitev.

4. dan: RIGA - TALIN
Po zajtrku vožnja proti Estoniji. Postanek za obisk Sigulde, slikovitega latvijskega mesteca. Sprehod skozi mestece in postanek pri gradovih Sigulda in Turaida. Po prihodu se bomo odpravili na odkrivanje glavnega mesta Estonije, ki je bil v preteklosti tarča močnejših sosedov. Ti so hrepeneli po njem in se skupaj zapletli v stoletja vojn, dokler ni Talin končno le dosegel svojo neodvisnost. O bogati zgodovini se bomo seznanili v palači Kadriorg, zgrajeni za ruskega carja Petra Velikega. V nadaljevanju se bomo sprehodili do zgornjega dela starega mestnega jedra, kjer se nahaja baročni grad Toompea. Ogled ruske pravoslavne katedrale Aleksandra Nevskega, zgrajene po vzoru cerkve v Moskvi iz 17. stoletja. Prevoz v hotel, nočitev.

5. dan: TALIN - LJUBLJANA
Po zajtrku prevoz na letališče, prijava in polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Opombe: Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, pričakovane na poti za lokalne vodnike in voznike ter strežno osebje. Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si Vizum: Ni potreben.

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbinah in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). * Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Obvezna doplačila

 • skupina 25-34 potnikov: 40€
 • skupina 15-24 potnikov: 110€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • večerje v hotelu: 89€
 • enoposteljna soba: 119 €
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
Baltske države


TermincenaOpombe
20.03.2020 - 5 dni749,00 €min. 35 potnikov
29.04.2020 - 5 dni749,00 €min. 35 potnikov
25.06.2020 - 5 dni749,00 €min. 35 potnikov
29.07.2020 - 5 dni749,00 €min. 35 potnikov
28.10.2020 - 5 dni749,00 €min. 35 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz Ljubljana-Vilna, Talin-Ljubljana v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, zunanje oglede brez vstopnin, vodja poti, organizacijo potovanja in DDV.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku