potovanje-na-balkan-bosna-in-srbija-6-dni-1

Evropa

Potovanje na Balkan, Bosna in Srbija - 6 dni

Doživeti Balkan v pravi luči je vselej atraktivno potovanje. Bosna in Srbija sta na tem potovanju elegantno združeni in pričarata duh Balkana na poseben način. V le šestih dneh se potepamo po biserih kot so Čačak, Sarajevo, Niš, Novi Pazar, Stara Planina... Lepote samostanov in pravoslavnih cerkva, ulice Sarajeva, Čačak in eko turizem s kuharskim tečajem, lepote narave v parku Stara Planina... Gremo, idila Balkana vas čaka.

Pošlji povpraševanje
Doživeti Balkan v pravi luči je vselej atraktivno potovanje. Bosna in Srbija sta na tem potovanju elegantno združeni in pričarata duh Balkana na poseben način. V le šestih dneh se potepamo po biserih kot so Čačak, Sarajevo, Niš, Novi Pazar, Stara Planina... Lepote samostanov in pravoslavnih cerkva, ulice Sarajeva, Čačak in eko turizem s kuharskim tečajem, lepote narave v parku Stara Planina... Gremo, idila Balkana vas čaka.

Program

1. dan: LJUBLJANA - SARAJEVO
Zbor potnikov v Ljubljani in dopoldanski odhod. Vožnja s postanki skozi Hrvaško in Bosno do Sarajeva. Ob prihodu si bomo ogledali mestno središče in spoznali grob atentatorja Gavrila Principa, poslopja odličnih arhitekturnih pomnikov - hotel Evropa, romansko katedralo, nacionalni teater in poslopje pošte, zaključili pa bomo na znameniti tržnici. Za popestritev dogajanja bomo imeli tudi kulinarično razvajanje s sarajevskimi specialitetami v značilni restavraciji. Nočitev.

2. dan: SARAJEVO-ČAČAK
Po ležernem zajtrku nadaljujemo proti vzhodu in prečimo dve meji. Po vstopu v Srbijo nadaljujemo do Čačka, kjer si bomo ogledali cerkev Kristusovega vnebohoda ter se sprehodili po starem mestnem jedru polnem čudovitih zgodb. Nato sledi namestitev v okolici na eko - etno vasi. Možnost popoldansko-večernih aktivnosti v atraktivni podobi narave. Športna igrišča na voljo na lokaciji. Večerja in nočitev.

3. dan: ČAČAK
Zajtrk. Prost dan za aktivnosti v lepotah narave. Jezero, gozdiček, sprehajalne poti, kolesarjenje… Popoldan pa se lahko preizkusite v kuharskem kotičku srbskih specialitet. Večerja in nočitev.

4. dan: ČAČAK-NOVI PAZAR-NIŠ
Po zajtrku se bomo odpravili globje v južno Srbijo. Na sami meji s Kosovom si bomo v Novem Pazarju ogledali enega najstarejših samostanov Srbije. Na vzpetini nad mestom je knez in župan Štefan Nemanja že leta 1171 dal postaviti samostan posvečen Sv. Đorđu, njegov drugi veliki donator pa je bil kralj Dragutin, katerega posmrtni ostanki počivajo v sarkofagu v samostanu. Predvsem je impresivno poslopje cerkve s poslikavami. Samostanki kompleks je po več kot 300 letih žalostne podobe ruševin sedaj v procesu kompletne prenove že skoraj 40 let. Danes je skoraj v celoti obnovljen in odseva osnovne značilnosti srbskih pravoslavnih samostanov. Po ogledu bomo nadaljevali do Niša. Na jugu se še skriva močna sled nekdaj turške prisotnosti. Ob prihodu v Niš si bomo ta biser tudi ogledali. Je tretje največje mesto države in eno najstarejših mest Balkana. Staro jedro in del ob Nišavi je sapo jemajoč. Kombinacija sultanske in pravoslavne arhitekture je odlična. Skozi mesto je vodila pomembna rimska pot Via militaris, tod pa je v tretjem stoletju potekala največja bitka med Goti in Rimljani, v kateri so poraženci Goti izgubili okoli 50 tisoč mož, Rim pa si je zagotovil temelj in nadaljnji obstoj Vzhodnega Rimskega cesarstva. Še pomembnejše je rojstvo Konstantina Velikega v Nišu, ki je tu zgradil tudi cesarsko vilo Medijano s čudovitimi mozaiki. Očarala nas bo tudi mestna trdnjava, pomnik osmanske prisotnosti, zapuščina katere je tudi Ćele-kula, stolp lobanj srbskih vojakov padlih v prvi srbski vstaji proti Turkom 1809 leta. Bitki na Čegarju je posvečen tudi memorial. Po ogledih namestitev in večerja. Nočitev.

5. dan: NIŠ-STARA PLANINA
Po zajtrku se bomo odpravili še bolj proti vzhodu in vstopili v predkarpatsko gubanje, od matičnih Karpatov ga ločuje velika Donava. Klimatsko-zimsko športno središče in raj za trekinge bo naš zadnji cilj v Srbiji. Odpočili si bomo tako možgane kot telo v tej prijetni gorski klimi in nato se bomo namestili v prijetnem hotelskem kompleksu, povečerjali in se prepustili toku energij. Nočitev.

6. dan: STARA PLANINA-LJUBLJANA
Zajtrk. Nato se bomo zopet podali na dolgo pot proti domu s krajšimi postanki. Pozni večerni prihod v Ljubljano.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 6 potnikov. Napitnine niso vključene, na poti 15 €. Vizum: Ni potreben Cepljenje: Ni potrebno

Opombe

Končni obračun je narejen cca 10 dni pred odhodom, ko je znano končno število udeležencev.

Obvezna doplačila

 • skupina 6-7 potnikov: 80 €
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • enoposteljna soba: 98 €
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :


TermincenaOpombe
22.02.2020 - 6 dni555,00 €že od 8 potnikov
26.04.2020 - 6 dni555,00 €že od 8 potnikov
09.08.2020 - 6 dni555,00 €že od 8 potnikov
27.10.2020 - 6 dni555,00 €že od 8 potnikov

Cene vključujejo: Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in prepustnice, 5 x nočitve z zajtrki v hotelih 3-4* z dobro lokacijo, vse navedene obroke in oglede z vstopninami kot po programu, vodjo poti, nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku