irska-kratko-in-jedrnato-potovanje-5-dni-1

Evropa

Irska - kratko in jedrnato potovanje - 5 dni

Potovanje na Irsko je kot potovanje v ležernost in pristnost. Irska očara s svojimi idiličnimi mesti in vasicami, neokrnjenim in urejenim podeželjem, vabi z bogato zgodovino in naravnimi formacijami klifov in obal... Vsak najde na Irskem samega sebe.

Pošlji povpraševanje
Potovanje na Irsko je kot potovanje v ležernost in pristnost. Irska očara s svojimi idiličnimi mesti in vasicami, neokrnjenim in urejenim podeželjem, vabi z bogato zgodovino in naravnimi formacijami klifov in obal... Vsak najde na Irskem samega sebe.

Program

1. dan: LJUBLJANA - DUBLIN - KILKENNY (polet s presedanjem, transferji cca 140km, 1,5 ure)
Zbor potnikov v Ljubljani. Jutranji odhod avtobusa do bližnjega letališča za prijavo na let v Dublin. Po pristanku v Dublinu se bomo podali na pot do Kilkennya. Ledeniško dolino, katero bomo spoznavali na vožnji je z navdušenjem v svoje filmske scenarije vključevalo ogromno režiserjev, navdušil pa nas bo tudi dolmen Carlow, neolitska grobnica. Ob prihodu v Kilkenny se bomo namestili in čaka nas še večerni sprehod po mestu, ki naravnost očara. Zaključek v kakšni od svetovno poznanih pivnic. Na obrobju mesta je tudi sanjski grad, ki popestri silhueto že tako mikavnemu kraju. Nočitev.

2. dan: KILKENNY - CORK - KILLARNEY (transferji cca 290km, 5,5 ure)
Po zajtrku se bomo odpravili proti Corku. Po zapeljali se bomo v staro mestno jedro z urejenimi ulicami v pristaniški četrti. Obiskali bomo tržnico English market kjer si boste lahko nakupili sestavine za piknik kosilce v idilični naravi. Vstopili bomo v enega najlepših predelov Irske - Ring of Kerry. Spoznavali bomo idilični Kenmare, vasico in jezero, nato se preko prelaza spustili proti Killarneyu in zavili v istoimenski nacionalni park, kjer si bomo ogledali vrtove Muckross. Še do mesta Killarney, namestitev, nato pa zopet možnost večernega življenja v enem klasičnih Irskih mest. Nočitev.

3. dan: KILLARNEY - CO. CLARE - GALWAY (transferji cca 240km, 6 ur)
Zajtrk. Nato se bomo zopet podali na slikovito pot skozi mistično in mitološko pokrajino boginj in urokov. Naša dnevna tematika bodo klifi zahodne obale. Prvi cilj bodo manjši klifi Kilkee, kjer si bomo ogledali tudi slikovito mesto v idiličnem zalivu. Nato pa do izjemnih moherskih klifov. Še skozi kraško pokrajino Burren v slikoviti Galway. Mesto ima izjemno lepo lego in urejenost. Poleg tega očara s svojo arhitekturo in dogajanjem, predvsem večernim. Namestitev. Nočitev v okolici.

4. dan: GALWAY - DUBLIN (transferji cca 240km, 3 ure)
Po zajtrku se podamo v notranjost Irske. V kraju Clonmacnoise možnost obiska istoimenskega zgodnjekrščanska samostana iz leta 544, katerega je ustanovil Sv. Ciaran. Vendar ima območje prav posebno energijo in svoj izvor še v zgodnejših časih starodavnih keltskih verovanj in prepričanj. Pomembno središče Irske s trgovskega, verskega, ustvarjalnega in učnega vidika. Nato nadaljujemo v Dublin in si na poti ogledamo še grad Maynooth iz 12. stoletja. Dublin bomo spoznali na krajši panoramski vožnji (Trinity college, katedrala Sv. Patrika, trdnjava…) nato pa bomo zavili v sloviti Guinness na ogled znamenitega proizvajalca piva, kateremu sledi pokušina te pijače irskih bogov. Namestitev v okolici Dublina. Nato možnost nočnega pohajanja po irskih pubih.

5. dan: DUBLIN - LJUBLJANA (transferji cca 30km, polet s presedanjem)
Po zajtrku (*v kolikor je potrjen zgodnji polet potem obrok odpade) prevoz na letališče in prijava na let. Polet proti domu. Sledi še transfer iz okoliškega letališča do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov je 8. Vizum: ni potreben Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Opombe

V kolikor potrjeni let ni iz Ljubljane si pridržujemo pravico do spremembe odhodnega/povratnega letališča. V tem primeru je iz Ljubljane urejen in v ceni vključen transfer. Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obvezna doplačila

 • skupina 12-15 potnikov: 79€
 • skupina 8-11 potnikov: 142€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • Enoposteljna soba: 115 €
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
Irska


TermincenaOpombe
17.02.2020 - 5 dni849,00 €min. 16 potnikov
24.02.2020 - 5 dni849,00 €min. 16 potnikov
27.04.2020 - 5 dni849,00 €min. 16 potnikov
21.07.2020 - 5 dni849,00 €min. 16 potnikov
18.08.2020 - 5 dni959,00 €min. 16 potnikov
18.09.2020 - 5 dni885,00 €min. 16 potnikov
29.10.2020 - 5 dni849,00 €min. 16 potnikov

Cene vključujejo: Polet v ekonomskem razredu s pristojbinami iz Ljubljane ali okoliškega letališča s transferjem iz Ljubljane (vključena je osebna prtljaga do 1x 10 kg po osebi ter še 1x majna torbica). Prevozi po Irski, vse cestnine, parkirnine in prepustnice, 4 nočitve z zajtrkom v hotelih/gostiščih 3*, slovenski vodja poti, zunanji ogledi znamenitosti ter vključene vstopnine: Moherski klifi, grad Maynooth, Muckross vrtovi v parku Killarney, Guinness z degustacijo, namestitev v dvoposteljnih sobah, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in DDV.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku