potovanje-po-siciliji-4-dni-1

Evropa

Potovanje po Siciliji - 4 dni

Sicilija je najbolj razsežen in naseljen sredozemski otok, ki leži med Apeninskim polotokom in afriško celino. Obiskovalca takoj očarajo divja lepota tega otoka, igra kontrastov med morjem in kopnim v bližini obale in še ognjenik Etna ter rodovitni obalni pas in vročina poletnih mesecev.

Pošlji povpraševanje
Sicilija je najbolj razsežen in naseljen sredozemski otok, ki leži med Apeninskim polotokom in afriško celino. Obiskovalca takoj očarajo divja lepota tega otoka, igra kontrastov med morjem in kopnim v bližini obale in še ognjenik Etna ter rodovitni obalni pas in vročina poletnih mesecev.

Program

1. dan: LJUBLJANA-CATANIA-SIRACUSE
Zbirno mesto v Ljubljani. Prevoz do letališča v Italiji in polet proti Cataniji. Po pristanku vožnja do Siracuse, enega največjih središč grške civilizacije izven matične Helade. Na sprehodu po mestnih ulicah bomo videli grško gledališče, rimski amfiteater, cerkev sv. Lucije in Dionizovo uho v arheološkem parku. Vožnja do hotela, namestitev, večerja, nočitev.

2. dan: TAORMINA-ETNA
Po zajtrku se bomo odpeljali do ognjenika Etna kjer bomo med sprehodom po opusteli ognjeniški pokrajini na višini okoli 2.000 m uživali ob pogledu na ugasle kraterje in pokrajino ob Jonskem morju. Sledi ogled Taormine, za katerega je značilen mediteranski vrvež in nepozaben razgled na Etno. Ogledali si bomo odlično ohranjeno grško-rimsko gledališče, se sprehodili po zgornjem delu mesta… Povratek v hotel, večerja, nočitev.

3. dan: MILAZZO-EOLSKI OTOKI (doplačilo).
Zajtrk in prost dan. Predlagamo izlet na Eolske otoke. Vkrcali se bomo na ladjo v Milazzu in se med plovbo ustavili na otočju Vulcano, znanem po žveplenih vrelcih in zdravilnem žveplenem blatu. Po želji možen vzpon vse do kraterja ugaslega vulkana. Nadaljevanje plovbe na otok Lipari, ki je največji v arhipelagu in kjer si bomo lahko ogledali stolnico in arheološki muzej. Po ogledu plovba do Milazza, vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

4. dan: CATANIA−LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Acicastella, kjer bomo postali za kratek ogled in se zapeljali do znamenite Kiklopove skale. Nato nadaljujemo do drugega največjega mesta na Siciliji, Catanie, ki slovi kot sijajno baročno mesto, kar bomo spoznali ob ogledu mestnega središča. Vožnja do letališča in polet proti letališču v Italiji, od koder se bomo odpeljali do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb.

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obvezna doplačila

  • skupina 15-19 potnikov: 110€

doplačila

  • Enoposteljna soba: 110€
  • Izlet na Eolske otoke: 55€
  • Vzpon na Etno: 65€
Italija


Cene vključujejo: avtobusni/kombi prevoz Ljubljana-letališče Italija in nazaj, letalski prevoz Italija-Catania in nazaj v ekonomskem razredu, 3 x polpenzion v hotelih 3-4*, zunanji ogledi brez vstopnin, vodjo poti in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV. Vstopnine niso vključene v ceno, cca 35 EUR na poti. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 15.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku