potovanje-po-makedoniji-4-dni-1

Evropa

Potovanje po Makedoniji - 4 dni

Dežela južnega Balkana vabi k odkritjem. Potovanje v Makedonijo razkriva tako naravne lepote v podobah veličastnega kanjona Matke, Ohridskega jezera in parka Mavrovo, kot tudi legendarne zgodovinske dosežke v Stobiju, Bitoli in Skopju, kulinarično razvajanje in spoznavanje bogastva, katerega skrbno pridelajo makedonski vinarji.

Pošlji povpraševanje
Dežela južnega Balkana vabi k odkritjem. Potovanje v Makedonijo razkriva tako naravne lepote v podobah veličastnega kanjona Matke, Ohridskega jezera in parka Mavrovo, kot tudi legendarne zgodovinske dosežke v Stobiju, Bitoli in Skopju, kulinarično razvajanje in spoznavanje bogastva, katerega skrbno pridelajo makedonski vinarji.

Program

1. dan: LJUBLJANA-SKOPJE
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet proti Skopju (1 kos osebne prtljage do 10kg). Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mestno jedro. Skopje je idilično mesto na jugu Balkana in odlikuje ga mnogo zgodovinskih pomnikov. Na orientacijski vožnji bomo spoznali mestne trge in odlične pomnike pravoslavne arhitekture, postali bomo za ogled spominske hiše Matere Tereze, cerkve Svetoga Spasa, kjer nas bo prevzela čudovita ikonografija, cerkev pa je tudi večno počivališče makedonskega revolucionarja Goce Delčeva. Obiskali bomo tudi ostanke mestne utrdbe Kale, prelepo pa je tudi poslopje železniške postaje. Namestili se bomo v živahnem, predelu mesta, kjer se boste lahko v večernih urah tudi sprehodili, si privoščili večerjo v kateri od značilnih restavracij… Nočitev.

2. dan: SKOPJE-KANJON MATKE-OHRID
Po zajtrku se bomo najprej podali do čudovitega kanjona Matke, kjer si bomo ogledali tudi samostan Sv. Andreja. Po želji in ob doplačilu si boste lahko privoščili krajšo vožnjo s čolnom po kanjonu, nato pa bomo nadaljevali našo pot mimo Tetova, skozi čudovito pokrajino zahodne Makedonije, kratko bomo postali za obisk izvira Vardarja, uživali bomo v panorami parka Mavrovo s številnimi starimi samostani, se vozili ob Črnem Drimu, vse do njegovega izvira, Ohridskega jezera. Popoldanski prihod in najprej se bomo pomudili po starem mestnem jedru Varoš, si ogledali amfiteater, na panoramskem sprehodu pa bomo videli tudi kompleks bazilike Sv Sofije. Namestitev v hotelu v Ohridu. Nočitev.

3. dan: OHRID-POPOVA KULA
Zajtrku bo sledil obisk Samuelove utrdbe in čudovite pravoslavne cerkve Sv. Jovana, nato pa bomo ob vzhodni obali Ohridskega jezera nadaljevali do še enega bisera - samostana Sv Nauma. Ohridsko jezero je pravo sveto mesto, saj je imelo na svojem vrhuncu preko 350 aktivnih samostanov in cerkva. Nadaljevanje naše poti v notranjost Makedonije, kjer se bomo ustavili za obisk zgodovinskega mesta Bitola, kjer je imel svoj sedež kralj Filip II., oče velikega Aleksandra. Obiskali bomo muzej in se navdušili nad bogato zapuščino nekdaj mogočnega imperija, nato pa malček prosto na veliki čaršiji. Pozno popoldan bomo prispeli do velikega in naravnost idiličnega vinorodnega območja, kjer se bomo namestili na posestvu v Popovi Kuli. Makedonija je poznana po svojih odličnih vinih, zato bi bil greh, v kolikor jih ne bi nekaj tudi poskusili. Namestitev v okolici in nočitev.

4. dan: STOBI-SKOPJE-LJUBLJANA
Zajtrk. Zgodaj bomo odrinili na pot. Čaka nas še obisk arheološkega parka Stobi, kjer bomo odkrivali antične pomnike helenistične dobe, se poučili o grško-rimski zapuščini in nato z zaključeno podobo Makedonije odrinili proti letališču Skopje. Prijava in polet proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8. Vizum: ni potreben Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obvezna doplačila

 • skupina 16-19 potnikov: 40€
 • skupina 11-15 potnikov: 65€
 • skupina 8-10 potnikov: 80€
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • enoposteljna soba: 54€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :


TermincenaOpombe
20.02.2020 - 4 dni599,00 €min. 20 potnikov
28.04.2020 - 4 dni599,00 €min. 20 potnikov
28.06.2020 - 4 dni599,00 €min. 20 potnikov
24.07.2020 - 4 dni599,00 €min. 20 potnikov
14.08.2020 - 4 dni599,00 €min. 20 potnikov
28.10.2020 - 4 dni599,00 €min. 20 potnikov

Cene vključujejo: Povratni letalski prevoz s pristojbinami na liniji Ljubljana-Skopje-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), (prtljaga je omejena na 1 kos osebne prtljage 10 kg po osebi in sicer s seboj na letalu, prijavljena in oddana prtljaga se doplača po želji v znesku 40 €). Prevozi z avtobusi/kombiji, vse parkirnine, cestnine, vsi navedeni ogledi z vstopninami, degustacija vin, 3x polpenzion v hotelih 3*, zdravstvena asistenca v tujini, vodja poti in organizacija.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku