potovanje-v-nemcijo-kratek-skok-v-berlin-in-potsda

Evropa

Potovanje v Nemčijo, kratek skok v Berlin in Potsdam - 4 dni

Potovanje v nemško velemesto Berlin in idilični Potsdam. Razgibano odkrivanje prestolnice nas popelje do bistva nacije. Nemčija nam nazorno prikaže simbole svoje bogate zgodovine in hkrati razkriva zakaj je kulinarično ena najboljših destinacij.

Pošlji povpraševanje
Potovanje v nemško velemesto Berlin in idilični Potsdam. Razgibano odkrivanje prestolnice nas popelje do bistva nacije. Nemčija nam nazorno prikaže simbole svoje bogate zgodovine in hkrati razkriva zakaj je kulinarično ena najboljših destinacij.

Program

1. dan: LJUBLJANA-BERLIN
Zbirno mesto v Ljubljani. Prevoz do letališča v Italiji in polet proti Berlinu. Po pristanku se bomo odpeljali na krožni ogled mesta in videli Humboltovo univerzo, Opero, rimskokatoliško katedralo, promenado Unter den Linden, ostanke zidu. Prevoz do hotela, namestitev. V popoldanskih urah vožnja z javnim prevoznim sredstvom do Reichstaga, sprehod do Brandenburških vrat, slavoloka zmage in postanek ob največjem evropskem spomeniku židovskega holokavsta. Še ogled muzejskega otoka, na katerem se nahajata novi in stari muzej, stara nacionalna galerija, pa vse do Nikolaviertel-a, najstarejšega predela Berlina do največjega mestnega parka Tiergarten. Nočitev.

2. dan: BERLIN
Zajtrk. Prost dan, nočitev. Ob doplačilu predlagamo ogled berlinskega podzemlja, z bunkerji in 2. svetovne vojne, zapuščene postaje podzemne železnice… Možen tudi ogled muzeja, ki prikazuje zgodovino berlinskega zidu (doplačilo). Zvečer ob doplačilu možen ogled ene izmed glasbenih predstav v zabaviščnem teatru. Nočitev.

3. dan: BERLIN-POTSDAM-BERLIN
Zajtrk, prost dan, nočitev. Ob doplačilu predlagamo izlet v Potsdam, nekdanjo prestolnico države Brandenburg. Potsdam je UN uvrstil med svetovne dediščine zaradi velikega zgodovinskega pomena, saj so v mestu člani CIE in KGP opravljali menjave svoji vohunov na znamenitem mostu Glenich. Sprehod skozi pravljično mesto, mimo vrtov, jezer in palač pruskih kraljev, nemških veljakov in sovjetskih komisarjev. Povratek v Berlin. Ob doplačilu obisk modernega središča Berlina, do trga Potsdammen. Nočitev.

4. dan: BERLIN-LJUBLJANA
Zajtrk. Vzpon na Berlinski stolp, od koder se nudi prekrasen pogled na Berlin. Nato pa sprehod do najstarejšega mestnega predela Nikolaiviertel, ki je sredi velemesta ohranila nepričakovano podeželsko podobo. Prosto za oglede muzejev, nakupe… Prevoz na letališče in polet na eno izmed bližnjih letališč. Avtobusni/kombi prevoz v Ljubljano.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Vizum: ni potreben Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obvezna doplačila

 • skupina 15-19 potnikov: 79€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • enoposteljna soba: 79€
 • vstopnina ChechpointCharlie in berlinski stolp: cca 25€
 • Izlet v Potsdam: 39€
 • Izlet v podzemlje: 12€
 • enodnevna vozovnica za podzem. železnico: 7€
 • :
 • :


TermincenaOpombe
22.02.2020 - 4 dni399,00 €min.20 potnikov
29.04.2020 - 4 dni399,00 €min.20 potnikov
24.07.2020 - 4 dni399,00 €min.20 potnikov

Cene vključujejo: avtobusni/kombi prevoz Ljubljana-letališče Italija in nazaj, letalski prevoz Italija-Berlin nazaj v ekonomskem razredu, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, zunanji ogledi brez vstopnin, vodja poti in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV. Vključen je 1 kos ročne prtljage do 10 kg in dimenzij 56cmx45cmx25cm.Vstopnine niso vključene v ceno. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 15.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku