ocarljiva-lizbona-in-porto-potovanje-na-zahod-evro

Evropa

Očarljiva Lizbona in Porto, potovanje na zahod Evrope - 5 dni

Potovanje na Portugalsko nam bo razkrilo najmogočnejši mesti. Porto in Lizbona nas bosta navdušila, utrip teh jugozahodnih evropskih mest je nekaj povsem unikatnega, zato nihče ne more trditi, da so vsi city brejki enaki, Portugalska nudi svoji velemesti v pristni podobi. Zatorej odkrijmo Porto in Lizbono skupaj.

Pošlji povpraševanje
Potovanje na Portugalsko nam bo razkrilo najmogočnejši mesti. Porto in Lizbona nas bosta navdušila, utrip teh jugozahodnih evropskih mest je nekaj povsem unikatnega, zato nihče ne more trditi, da so vsi city brejki enaki, Portugalska nudi svoji velemesti v pristni podobi. Zatorej odkrijmo Porto in Lizbono skupaj.

Program

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA
Zbirno mesto na letališču Benetke. Prijava na polet proti Lizboni. Po pristanku bomo na panoramskem ogledu spoznavali glavne znamenitosti cvetoče prestolnice: mostova 25. aprila in Vasco da Gama, ki prečita reko Tejo, se sprehodili po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, mimo samostana Jeronimos, stolpa Belem in spomenika Kristusu Kralju, po Liberty aveniji in do Rossio trga, Katedrale in cerkve Sv. Antona. Nad nami bo dominiral grad Sao Jorge. Prevoz v hotel, namestitev, nočitev. Zvečer priporočamo obisk lokala v kateremu bomo prisluhnili tipični portugalski glasbi – fadu.

2. dan: LIZBONA- CABO DA ROCA- NAZARE - BATALHA – FATIMA
Zajtrk. Vožnja v Park Narodov, krajši postanek za ogled. V nadaljevanju se bomo odpravili na skrajnji zahodni rt Evrope in opazovali stičišče kopnega in Atlantika v čudoviti interakciji. V nadaljevanju poti postanek za obisk Sintre, nekdanjega kraljevega središča Portugalske s čudovito palačo iz 15. stoletja. Naslednji postanek bo za obeležitev slikovite ribiške vasice Nazare, kjer se bomo tudi sprehodili in doživeli vpliv iz preteklih časov in nato skočili še do Obidosa, mesteca obdanega s srednjeveškim obzidjem in utrdbo. Vožnjo bomo nadaljevali proti Fatimi in se na poti ustavili za obisk samostana Santa Maria da Vitoria v Batalhi. Ob prihodu namestitev in nočitev.

3. dan: FATIMA-PORTO
Po zajtrku postanek za obisk romarskega središča v Fatimi s svetiščem Virgen do Rosario in pastirsko votlino. Nato bomo nadaljevali proti Portu. Mesto se ponaša s cerkvijo Sv. Frančiška, katedralo avenijo Aliados, zanimivim poslopjem Sao Bento in seveda nepozabnim predelom Porta Ribeira, kjer domujejo stare hiše in pristne tržnice. Zaključek ogledov z vožnjo po reki Duro in obiskom vinske kleti ter pokušino izbranih vin. Namestitev in nočitev.

4. dan: PORTO
Zajtrk, nočitev. Prosto za individualne oglede. Predlagamo (doplačilo) celodnevni izlet po dolini reke Douro, za katero je značilno veličastno gričevje in slikovita pokrajina. Vozili se bomo ob vinogradih avtohtonih trt, ki jih uporabljajo za proizvodnjo porta, znamenitega portugalskega vina. Postanek v prekrasnem mestecu Amarente z ogledom največje znamenitosti v mestu cerkve in samostana San Goncao iz leta 1540. Nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajino v dolino Corgo, vse do mesteca Villa Real, kjer bomo naredili postanek pri baročni vili Solar de Mateur, ki jo krasi milijone steklenic vina Mateus Rose. Nadaljujemo do mesta Pinhau, kjer si bomo ogledali eno izmed številnih kleti. Popoldanski povratek v Porto. Nočitev.

5. dan: PORTO-LJUBLJANA
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet preko enega izmed letališč do Benetk.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih potnikov. Vizum: ni potreben Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obvezna doplačila

 • skupina 15-24 potnikov: 90€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • enoposteljna soba: 139€
 • izlet po dolini reke Douro: 59€
 • Fado: 55€
 • prevoz do/iz letališča Benetke: 55€
 • :
 • :
 • :
Portugalska


TermincenaOpombe
19.02.2020 - 5 dni649,00 €min. 25 potnikov
26.02.2020 - 5 dni649,00 €min. 25 potnikov
27.04.2020 - 5 dni649,00 €min. 25 potnikov
15.08.2020 - 5 dni649,00 €min. 25 potnikov

Cene vključujejo: letalski prevoz Benetke-Lizbona in Porto-Benetke v ekonomskem razredu, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, zunanji ogledi brez vstopnin, vodja poti in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV . Vstopnine niso vključene v ceno, cca 50€ na poti. Obvezno plačilo mestne takse na kraju samem 2-3 EUR po osebi/dan. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 15.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku