portugalska-odkritja-potovanje-v-porto-lizbono-in-

Evropa

Portugalska odkritja, potovanje v Porto, Lizbono in Algarvo - 6 dni

Potovanje na Portugalsko. Spoznajmo zapuščino Henrika Pomorščaka, legendo v Fatimi in doživimo Porto z vožnjo po reki ter Sintro s palačo, na rob sveta v Cabo da Roca, občudujmo legendarne lepote obale Algarva in postojmo pri Belemskem stolpu, morda poskusimo še značilne slaščice ali pa obiščemo »fado«. Dodatne prednosti: majhna skupina, individualen pristop, vsi ogledi in navedene vstopnine v ceni.

Pošlji povpraševanje
Potovanje na Portugalsko. Spoznajmo zapuščino Henrika Pomorščaka, legendo v Fatimi in doživimo Porto z vožnjo po reki ter Sintro s palačo, na rob sveta v Cabo da Roca, občudujmo legendarne lepote obale Algarva in postojmo pri Belemskem stolpu, morda poskusimo še značilne slaščice ali pa obiščemo »fado«. Dodatne prednosti: majhna skupina, individualen pristop, vsi ogledi in navedene vstopnine v ceni.

Program

1. dan: LJUBLJANA - PORTO (polet s presedanjem, transferji cca 30km, peš)
Zbor potnikov in prijava (oz transfer do okoliškega letališča) na let s presedanjem proti Portu (max 1 kos osebne prtljage na letalu do 5 kg in 1 potovalka/kovček 15kg). Po pristanku in ureditvi formalnosti se bomo s kombi vozilom odpravili v središče in prvi stik s Portom na panoramski vožnji. Namestitev in nočitev.

2. dan: PORTO-FATIMA-NAZARE-LIZBONA (transferji cca 400km, 5,5 ur)
Po zajtrku ogled Porta: Mesto se ponaša s cerkvijo Sv. Frančiška, katedralo, avenijo Aliados, zanimivim poslopjem Sao Bento in seveda nepozabnim predelom Porta Ribeira, kjer domujejo stare hiše in pristne tržnice. Še krajša vožnja po reki Douro in ob doplačilu možna pokušina slovitih vin, nato pa transfer v Fatimo, svetovno poznano po svetišču Virgen do Rosario in pastirski votlini. Še do Nazareja, slikovite ribiške vasice, skozi katero se bomo sprehodili in doživeli vpliv iz preteklih časov. Nato vožnja do Lizbone in nočitev.

3. dan: LIZBONA-SINTRA-CABO DA ROCA-ALGARVA (transferji cca 330km, 5 ur, peš)
Po zajtrku ogled starega mestnega jedra Lizbone. Sprehodili se bomo po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, po Liberty aveniji in do Rossio trga, Katedrale in cerkve Sv Antona. V nadaljevanju se bomo povzpeli na grad Sao Jorge mimo ostalin rimskega teatra. Še skok v četrt Belem s spomenikom Kristusa kralja in obisk stolpa Belem. Nato transfer do Sintre in ogled palače ter v nadaljevanju še do rta Cabo da Roca, kjer bomo postali na najbolj zahodni točki Evrope. Večerni prevoz v območje čudovite Algarve s postankom v Palmeli, ki se ponaša s čudovito utrdbo na vzpetini nad zalivom. Strateška točka in pogled brez primere! Nočitev.

4. dan: ALGARVA - LAGOS - RT Sv. VINCENTA (transferji cca 180km, 3 ure, peš)
Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju Algarve. Celovita slika se nam bo razprla pred očmi šele po tem izletu, saj vključuje jedro te čudovite destinacije. Očaral nas bo Lagos, mesto odkritij, kjer se nahaja tudi spomenik Henriku Pomorščaku in Zlata cerkev Sv Antona, muzej in pomnik prvi trgovini s sužnji v Evropi. Na Ponta de Piedadu bomo občudovali čudovite skalne formacije, v Sagresu pa videli najbolj utrjen svetilnik območja, ribiško vasico Baleeira in za zaključek še postanek na rtu Sv. Vincenta, ki velja za skrajno jugozahodno točko Evrope. Nazaj v hotel. Nočitev.

5. dan: ALGARVA - LIZBONA (transferji cca 280km, 3,5 ur)
Zajtrk. Dopoldan prosto za samostojna odkrivanja ali počitek/užitek na čudoviti obali Algarve. Popoldan pa prevoz do Evore - muzejskega mesta, kjer bomo obiskali dobro ohranjeno zgodovinsko središče uvrščeno na seznam UNESCO-ve dediščine. Najlepši pomniki so dobro ohranjeni rimski tempelj posvečen Diani, cerkev Graca in kapela Sv. Frančiška (kostnica), poslopje univerze in stolnice iz leta 1186. Po ogledu prevoz na sever in nočitev v okolici Lizbone.

6. dan: LIZBONA – LJUBLJANA (transfer cca 15km, polet s presedanje)
Zajtrk. Prevoz na letališče ter prijava na polet in pričetek povratka. Pristanek v Ljubljani ali okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru min. 8 prijavljenih oseb. CEPLJENJA: Cepljenja niso potrebna in jih ne zahtevajo. VIZUMI: Vizumi niso potrebni.

Opombe

Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz. Končni obračun glede dosežene velikosti skupine in letaliških pristojbine je narejen predvidoma 10 dni pred odhodom.

Obvezna doplačila

  • skupina 8-14 potnikov: 155 €
  • Odhoda 27.4., 28.10.: 60 €

doplačila

  • Enoposteljna soba: 165 €
Portugalska


TermincenaOpombe
26.06.2019 - 6 dni859,00 €min. 15 potnikov
17.07.2019 - 6 dni859,00 €min. 15 potnikov
11.09.2019 - 6 dni859,00 €min. 15 potnikov
28.10.2019 - 6 dni859,00 €min. 15 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz v ekonomskem razredu do Porta in iz Lizbone nazaj s pristojbinami (1 kos oddane prtljage do 15 kg, in 1 kos ročne prtljage do 5 kg), prevoze skladno s programom in vse cestnine, pristojbine, parkirnine, vse navedene vstopnine na poti z ogledi, slovenski vodja poti, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in pristnih gostiščih, DDV in organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku