Nova slika (4)

Evropa

VELIKA TURA PO ROMUNIJI (z Moldavijo)

ODHOD: pokličite za termin | 9 dni | avtobus

Pošlji povpraševanje
1. dan: Odhod avtobusa opolnoči (v noči iz 22. na 23. junij) iz Ljubljane. Pobiranje potnikov preko Celja proti Mariboru, Murski Soboti ... Prestop na Madžarsko in potovanje mimo Blatnega jezera in Budimpešte proti Miškolcu. Popoldanski prestop meje z ROMUNIJO in prihod v predel MARAMURES, skrivnostno deželo, kjer življenje še marsikje teče kot pred mnogimi desetletji. Vožnja mimo mesta Satu Mare do kraja NEGRESTI OAS in obisk muzeja na prostem. Nadaljujemo v SAPANTO za ogled zanimivega »veselega pokopališča«. Še do najbolj severnega romunskega mesta SIGHETU MARMATIEI, znanem po nekdanjem zloglasnem zaporu za nasprotnike režima, v katerem je danes muzej. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja po dolini reke Ize ter v krajih BUDESTI in BARSANA (ali IEUD) obisk dveh izmed znamenitih lesenih cerkva pod zaščito Unesca. Potovanje po razgibani poti v Vzhodne Karpate in v Bukovino, ki je znana po poslikanih samostanih. Obisk VORONETA, ki slovi po freski Poslednja sodba. Nastanitev v bližini, večerja, nočitev.

3. dan: Po zajtrku obisk samostana SUCEVITA, največjega od petih pod zaščito Unesca. Sledi vožnja mimo mesta Botosani. Pri hidrocentrali Costesti prestop v MOLDAVIJO. Potovanje skozi severni del Moldavije mimo mesta Balti. Večerni prihod v prestolnico CHISINAU (KIŠNJEV). Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Krajši dopoldanski ogled glavnih znamenitosti moldavske prestolnice (slavolok zmage, ortodoksna katedrala, vladna poslopja, knjižnica, mestni park ...). V okolici mesta nato obisk ene izmed znanih moldavskih vinskih kleti (ogled in pokušnja). Odhod preko južnega dela države in popoldanski prestop meje v Romunijo, predvidoma pri mestu Cahul. Še vožnja preko mesta Galati. Prečkanje Donave s trajektom in vožnja v DELTO DONAVE do mesta TULCEA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Izlet z ladjico po kanalih mogočne donavske delte, ki je bogata s številnimi vrstami ptic. Popoldanska vožnja do obale ČRNEGA MORJA do letoviškega kraja MAMAIA, ki velja za največje romunsko obmorsko turistično središče. Možnost kopanja v Črnem morju ali sprehoda po obalni promenadi. Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Po zajtrku vožnja skozi CONSTANTO, drugo največje romunsko mesto in največje pristanišče. Krajši ogled, nato vožnja v notranjost in v zgodaj popoldne prihod v BUKAREŠTO. Ogled »vzhodnega Pariza«, kot imenujejo romunsko prestolnico: Trg Unirii, Hiša ljudstva, Atheneul, Stavropolska cerkev, slavolok, Trg Palatului ... Nastanitev v hotelu. Možnost večerje s folklornim programom v lokalu. Nočitev.

7. dan: Zajtrk. Po potrebi nadaljevanje ogledov v prestolnici, sicer vožnja na sever v pokrajino TRANSILVANIJA. V kraju SINAIA ogled dvorca PELES – nekdanje poletne rezidence romunske kraljeve družine. Nadaljevanje v BRASOV, kjer sledi ogled zgodovinskega jedra: črna cerkev, mestno obzidje ... Še vožnja v Sighisoaro, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku ogled SIGHISOARE, rojstnega kraja grofa Dracule: srednjeveško jedro z ohranjenim obzidjem in obrambnimi stolpi. Vožnja preko Mediasa in nekdanje transilvanske prestolnice Albe Iulia do mesta HUNEDOARA. Ogled gradu iz 14. stoletja, ki sodi med največje dosežke transilvanske arhitekture. Nadaljevanje do TIMISOARE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: Zajtrk. Krožni ogled mesta in sprehod mimo gledališča do znamenite pravoslavne katedrale. Odhod proti severu in prestop na Madžarsko. Vožnja na relaciji Szeged–Budimpešta–Blatno jezero. Večerni povratek v Slovenijo ter vožnja do Maribora, Celja in Ljubljane.


CENA: 795 EUR pri najmanj 40 potnikih

870 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE: 8 x nočitev z zajtrki v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 6 x večerja kot po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in takse, vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 150 EUR, za večerjo z nacionalnim folklornim programom v Bukarešti = cca. 30 EUR.


OPOMBA: Možne so še manjše prerazporeditve v programu. Za vstop v Moldavijo je potreben potni list, veljaven najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj, Tel.: 04/ 236 85 55


SA
RomunijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku