Nova slika

Evropa

St. Peterburg in Moskva - novo leto

Podrobne informacije: https://www.intelekta.eu/ si/ potovanja-in-izleti/ azija_2/ moskva-in-st-petersburg

datum odhoda: 28.12. (6 dni/5 noči)

Pošlji povpraševanje
Ob odličnem ruskem čutu za praznovanje in kulinariko boste dobili boste nepozabno novoletno izkušnjo.

Čas potovanja: 6 dni/5 noči
Najmanjše št. potnikov: 15/25
Vizum: ruski

1. dan: LJUBLJANA–ST. PETERBURG
V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet letala preko enega izmed letališč proti St. Peterburgu. Po pristanku in opravljenih obveznostih prevoz z avtobusom do hotela. Nastanitev in prenočevanje.

2. dan: ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk. Avtobusni ogled mesta: Nevski prospekt, Vasiljevski otok, Petropavlovska trdnjava (doplačilo) z grobnico ruskih carjev, nadaljevali boste po bregu reke Neve mimo Zimskega dvorca, letnega vrta in veličastne Izakove katedrale. Ustavili se boste tudi pri križarki urora, katere strel iz topa je sprožil Oktobrsko revolucijo leta 1917. Popoldne možnost ogleda znamenitega muzejskega kompleksa Ermitaž (doplačilo). Kompleks, v katerem so stari Ermitaž, novi Ermitaž, mali Ermitaž, Carsko gledališče in baročni Zimski dvorec, kjer je bil glavni sedež ruskih carjev, hrani več kot 3 milijone eksponatov umetnikov, od kamene dobe do današnjih dni. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan: ST. PETERBURG–(PUŠKIN in PETERHOF)–ST. PETERBURG / zajtrk
Zajtrk. Za doplačilo vas vabimo na celodnevni izlet v Puškin in Peterhof. V Puškinu (Carsko Selo) boste obiskali mogočno palačo Katarine I., žene Petra Velikega, v kateri je na ogled od leta 2003 znova urejena svetovno znana Jantarna soba. Okoli njene zgodovine, predvsem pa uničenja po drugi svetovni vojni, so se spletle številne zgodbe in znanstveniki, zgodovinarji in tudi iskalci zakladov so še vedno v polnem zagonu. Njena skrivnost še ni razkrita ... Nato vožnja do Petrovega dvorca, slovite letne rezidence Petra I. v Finskem zalivu s čudovitim vrtom, ki spominja na pariški Versailles. Po ogledu veličastne palače še sprehod po parku, nato vrnitev v hotel. Da bi doživeli zadnji večer v St. Peterburgu nekoliko drugače, predlagamo obisk tradicionalne folklorne predstave v palači Nikolaevskiy. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan: ST. PETERBURG–MOSKVA / zajtrk
Po zajtrku nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe ali za doplačilo ogled veličastne Izakove katedrale in stolnice Kristusovega vstajenja v krvi, kjer so leta 1881 izvršili atentat na ruskega carja Aleksandra II. V opoldanskih urah se boste s hitrim vlakom popeljali na relaciji St.Peterburg–Moskva. Ob prihodu v mesto, ki si je leta 2009 prislužilo »zanimiv« naziv najdražjega mesta na svetu, bo sledila nastanitev v hotelu. Zvečer obisk znamenitih moskovskih metro postaj (doplačilo), ki jih zaradi veličastne arhitekture imenujejo tudi “podzemni muzej”. Popeljali se boste z moskovskim metrojem, ki sodi med najbolj točne na svetu. Večerja (doplačilo) in silvestrovanje na prostem. Prenočevanje.

5. dan: MOSKVA / zajtrk
Zajtrk in panoramski ogled mesta z avtobusom. Popeljali se boste po glavnem mestu Ruske Federacije, med vožnjo občudovali raznolikost 12–milijonskega mesta in se ustavljali pri pomembnejših znamenitostih: Kremelj (zunanjost) in njegove cerkve, Rdeči trg, cerkev Vasilija Blaženega, Bolšoj teater, Univerza Lomonosov, Novodevični samostan, stadion Lužniki ... Za doplačilo ogled notranjosti Kremlja, okoli 28 ha velikega jedra mesta, za katerega so stari Moskovčani govorili: “Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.” V Kremlju se boste sprehodili do stolničnega trga, mimo Velike kremeljske palače in carskega zvona, ki velja za največjega na svetu. Obiskali boste lahko veličastno kremeljsko Katedralo ter Zakladnico, v kateri je našel prostor muzej zbirk nakita in oblačil, hranijo pa tudi eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

6. dan: MOSKVA–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Sledi prevoz na letališče in polet letala proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano v opoldanskih urah.

Magični ruski prestolnici zaviti v pravljično osvetljene in s snegom odete ulice. Prištejte še odličen ruski čut za kulinariko in dobili boste nepozabno novoletno zkušnjo. Preživite novo leto po vašem okusu v mestu, ki nikoli ne spi.

CENA NA OSEBO:

pri udeležbi najmanj 25 oseb - od 919 EUR
pri udeležbi najmanj 15 oseb - od 999 EUR


V ceno je vključeno:

letalski prevoz Ljubljana-St.Peterburg in Moskva-Ljubljana v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
avtobusni prevoz po programu
avtobusni ogled St. Peterburga,
avtobusni ogled mesta Moskve, 5 prenočevanj z zajtrki v hotelih 4 * v dvoposteljnih sobah
hitri vlak St. Peterburg–Moskva
lokalnega vodnika
slovensko vodenje in organizacija potovanja
DDV

Cena ne vključuje:

dodatnih ogledov in izletov (kjer je navedeno, da so za doplačilo)
storitev po posebnih naročilih
pijače ob obrokih
napitnine za hotelsko osebje, voznike in lokalne vodnike


MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: urejanje ruskega vizuma 85 €, za cene izletov / vstopnin pokličite

POMEMBNO: vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob prijavi. Izleti se lahko plačajo ob najavi v agenciji ali na potovanju.
Kasnejših najav zaradi razpoložljivosti kapacitet v muzejih in galerijah žal ne moremo več garantirati.POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#

Rusija


Cene vključujejo: letalski prevoz Ljubljana-St.Peterburg in Moskva-Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusni prevoz po programu, avtobusni ogled St. Peterburga, avtobusni ogled mesta Moskve, 5 prenočevanj z zajtrki v hotelih 4 * v dvoposteljnih sobah, hitri vlak St. Peterburg–Moskva, lokalnega vodnika, slovensko vodenje in organizacija potovanja


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku