shutterstock 337230158 jpg

Evropa

CARSKI ST. PETERBURG - BELE NOČI ST. PETERBURGA (4 dni)

BELE NOČI ST. PETERBURGA (od junija do julija)
Carsko mesto ob reki Nevi in na obalah Finskega zaliva, imenovano tudi »severne Benetke«, Vas bo navdušilo s svojim aristokratskim šarmom in belimi nočmi (od sredine maja do konca julija), ko nebo potemni šele po polnoči, a somrak prehaja v jutranjo zoro….

Pošlji povpraševanje
CARSKI ST. PETERBURG - bele noči St. Peterburga

BELE NOČI ST. PETERBURGA (od junija do julija) Carsko mesto ob reki Nevi in na obalah Finskega zaliva, imenovano tudi »severne Benetke«, Vas bo navdušilo s svojim aristokratskim šarmom in belimi nočmi (od sredine maja do konca julija), ko nebo potemni šele po polnoči, a somrak prehaja v jutranjo zoro….

ZAGOTOVLJENI ODHODI: 25. junij, 9. julij, 20. avgust 2020
ZBIRAMO PRIJAVE: 4. junij, 1. oktober

1. DAN: (LJUBLJANA) – ZAGREB – ST. PETERBURG
Zbirališče potnikov na zagrebškem letališču oz. na odhodnem mestu v Ljubljani. Po opravljenih letaliških formalnostih odhod letala v St. Peterburg ob 14.20. Pristanek v St. Peterburgu ob 18.00 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih prevoz v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: ST. PETERBURG »SEVERNE BENETKE«
Zajtrk in avtobusni ogled mesta, ki ga je ustanovil Peter Veliki: zgradba Admiralitete, palača Stroganov, samostan Smolny, obiskali bomo znamenito Petropavlovsko trdnjavo s katedralo sv. Petra in Pavla, kjer so pokopani ruski vladarji, tudi poslednji Romanovi, postanek pri križarki Aurora, katere topovski strel je sprožil Oktobrsko revolucijo leta 1917, sprehodili se bomo po najbolj znani ulici Nevski prospekt, ob kateri se nahajajo številne trgovine, restavracije in najlepše palače iz obdobja carske Rusije,… Nekaj prostega časa. Zvečer predlagamo križarjenje po reki Nevi. Nočitev.

3. DAN: ST.PETERBURG – PETERHOF IN ERMITAŽ
Zajtrk. Predlagamo celodnevni avtobusni izlet v Peterhof, poletno palačo Petra Velikega ob Finskem zalivu. Kompleks palač, parkov in vrtov v versajskem stilu, je še posebej poznan po svojih fontanah. Sprehod po parkih in vožnja do znamenitega Ermitaža, v baročnem Zimskem dvorcu, nekdanji rezidenci ruskih carjev. Ogled muzeja z več kot 3 milijoni umetnin, med katerimi se nahajajo dela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha in mnogih drugih. Zvečer predlagamo odhod na folklorno predstavo s tradicionalnimi ruskimi plesi in pesmimi in z večerjo. Nočitev.

4. DAN: ST. PETERBURG – PUŠKINOVO, DVOREC KATARINE VELIKE – ZAGREB – (LJUBLJANA) Po zajtrku obisk privatnega muzeja Fabergé, kjer je na ogled več kot 4000 del dekorativne in lepe umetnosti, vključno s srebrnimi predmeti, slikami, porcelanom,… Največja dragocenost pa je največja zbirka 9 imperialnih velikonočnih jajc, ki jih je ustvaril Fabergé za zadnja dva ruska carja Alexandra III. In Nikolaja II. Odhod v Puškinovo, nekoč Carskoje selo in ogled palače Katarine Velike. Ogled sijajnih dvoran in salonov, vključno z obnovljeno znamenito jantarno sobo, kjer so stene obložene z jantarjem. Ta soba predstavlja eno največjih dragocenosti palače katere prava usoda še do danes ni povsem pojasnjena. Po ogledih sledi prevoz na letališče in ob 18.50 polet v Zagreb. Pristanek na zagrebškem letališču ob 20.40.

CENA: min 35 potnikov 699€ (20.8.; 1.10.)
            min 35 potnikov 769€ (4., 25.6.; 9.7.)

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Zagreb – St. Peterburg – Zagreb,
letališke in varnostne pristojbine, dodatek za gorivo,
prevoz 1 kosa oddane prtljage do 23 kg in 1 kosa ročne prtljage do 8 kg in dimenzije 55 x 40 x 20 cm,
prevoz letališče - hotel - letališče v St. Peterburgu,
3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
1 x večerja v hotelu,
poldnevni avtobusni ogled St. Peterburga z vstopnino v katedralo Sv. Petra in Pavla, celodnevni izlet v muzej Fabergé in v Puškino z vstopnino v dvorec Katarine Velike,
strošek lokalnih vodnikov in slovenskega vodje poti,
osnovno nezgodno zavarovanje,
strošek organizacije potovanja.

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI v slučaju manjšega števila potnikov:
min. 25 – 34 potnikov 30€; min. 15 – 24 potnikov 100€

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI:
pridobitev ruskega vizuma 85€
prevoz Ljubljana – zagrebško letališče – Ljubljana 45€
enoposteljna soba 140€
odpovedni rizik 2,96 % od zneska potovanja
zdravstveno zavarovanje z asistenco (kritje do 50.000€) 20€
2 večerji v hotelu 40€*
križarjenje z ladjico po reki Nevi 35€*
folklorni program z večerjo in prevozom 70€*
celodnevni izlet v Peterhof z vstopnino v parke in Ermitaž z vstopnino 90€*
napitnine 15€
*CENA IZLETOV JE IZRAČUNANA NA MIN 15 POTNIKOV. PLAČILO IZLETOV JE OB PRIJAVI.

POMEMBNO Vizum: za vstop v Rusijo je potreben vizum, ki ga lahko uredimo v agenciji. Za ureditev vizuma potrebujemo naslednje dokumente: nepoškodovan original potni list z vsaj eno popolnoma prazno stranjo, veljaven še vsaj 7 mesecev po zaključku potovanja, 1 barvno fotografijo 3,5 x 4,5 cm, ki ni starejša od 6 mesecev, izpolnjen formular, podpisano pooblastilo. Vse potrebne dokumente nam dostavite najpozneje 1 mesec pred potovanjem, da jih lahko posredujemo na rusko ambasado. Vizirane potne liste prejmete pri vodniku na dan potovanja. Ob prijavi nam posredujete fotokopijo potnega lista, ostale dokumente pa najpozneje 1 mesec pred odhodom.POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 

INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj, Prešernova ulica 1,
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#

RusijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku