vikend-v-madridu-potovanje-v-spanijo-4-dni-1

Evropa

Predpraznični Madrid - letalo iz Ljubljane

Španska prestolnica vabi s svojim južnjaškim temperamentom. Razgibana metropola je prava paša za oči in tudi duha. Madrid s svojo bližnjo okolico nudi nepozabno doživetje in popoln odklop od vsakodnevne rutine.

Pošlji povpraševanje
TERMIN: 5.12.-9.12.2018

1. dan: LJUBLJANA - MADRID

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani predvidoma v jutranjih urah in polet letala v Madrid. Po pristanku v Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama bomo spoznali danes kozmopolitansko in moderno mesto. Sledi ogled mesta, ki ga je šele leta 1561 izbral za prestolnico kralj Filip II. Z avtobusom si bomo ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real – Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España- trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev v hotelu.

2. dan: MADRID

Po zajtrku sledi sprehod mimo Kraljeve palače, veličastnega doma burbonske dinastije, zgrajene v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Današnji kraj in kraljica živita v palači Zarzuela zunaj Madrida, to palačo pa uporabljata za državne namene. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zaveda, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s sedežem madridske regionalne vlade ter kipom medvedke z jagodičnico – simbolom mesta.

3. dan: MADRID (SEGOVIA-EL ESCORIAL) – MADRID

Po zajtrku prost dan v Madridu. Lahko se odločite za izlet v Kastiljo (doplačilo). Pot nas bo vodila v pokrajino Castilla y León, kjer bomo obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po najbolje ohranjenem rimskem akvaduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si bomo ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. stoletja. Ogled prostranih soban, ki jih je dal zgraditi španski kralj Filip II. Stavba s 16 dvorišči, 2673 okni, 1200 vrati in 86 stopnišči predstavlja največjo stavbo v Španiji; med največjimi znamenitostmi pa so samostan, knjižnica in mavzolej, kjer so pokopani španski kralji od Karla V. naprej. Povratek v Madrid.

4. dan: MADRID (TOLEDO) – MADRID

Zajtrk v hotelu in za doplačilo priporočamo izlet v Toledo. Ogled glavnega mesta pokrajine Castilla–La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito Unesca, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Popoldne vrnitev v Madrid in nekaj prostega časa. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo).

5. dan: MADRID – LJUBLJANA

Nedelja dopoldne je v Madridu čas za raziskovanje največjega bolšjega trga El Rastro, ki se v četrti Lavapiés odvija že več kot 100 let. Prodajajo izdelke vseh vrst, tudi veliko ročno izdelanih umetnin. Potrebno je dobro pregledati ponudbo in unovčiti vse spretnosti barantanja. Našli bomo zanimive ideje in darila za obdarovanje najbližjih. Po koncu ogleda sejma bo kot nalašč čas za tipično špansko sladico, ocvrte sladke palčke, ki jih španci pomakajo v vročo temno čokolado in jih imenujejo »Churros«. Za slovo lahko ljubitelji umetnosti obiščete muzej Reina Sofia ali Thyssen-Bornemisza, ljubitelji kulinarike uživate ob okusnih španskih tapasih, ljubitelji narave pa se sprehodite po največjem mestnem parku Retiro. Predvidoma popoldne vožnja na letališče Barajas, predviden odhod letala v Ljubljano je v večernih urah.

CENA: 499 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče, avtobusni ogled mesta, štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

POPUSTI/DOPLAČILA:

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 35 in 44 potniki 30 € po osebi, med 25 in 34 potniki 60 € po osebi.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 109 €; izlet v Toledo z vstopnino v katedralo in cerkvico St. Tome 49 €; izlet v Segovio/El Escorial 59 €, (vstopnine vključene) (ob prijavi najmanj 20 potnikov); ogled predstave flamenka s pijačo 35 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: strošek dodatnih vstopnin in lokalnega prevoza pribl. 40 €.

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.
Španija


Cene vključujejo: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče, avtobusni ogled mesta, 4x nočitve z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku