andaluzija-in-tenerife-9-dni-1

Evropa

Andaluzija in Tenerife - 9 dni

Andaluzija, biser španskega juga in rajski otok Tenerife z ogledi.

Pošlji povpraševanje
Andaluzija, biser španskega juga in rajski otok Tenerife z ogledi.

Program

1. dan: LJUBLJANA - MALAGA - GIBRALTAR
Odhod iz Ljubljane. Vožnja proti okoliškemu letališču in polet proti Malagi. Po pristanku vožnja z avtobusom do La Linee. Namestitev, nočitev.

2. dan: GIBRALTAR - RT TRAFALGAR - JEREZ - SEVILLA
Po zajtrku se odpeljemo v britansko kolonijo Gibraltar. Presedli se bomo v manjše avtobuse ter se zapeljali do razgledne ploščadi, od koder bomo v jasnem vremenu videli Afriko, si ogledali kraško jamo Sv. Michael, mavrski grad, na poti pa zagotovo srečali kakšno od številnih Gibraltarskih opic (pozor: Gibraltar je prosta carinska cona). Z angleških tal se bomo vrnili v Španijo in nadaljevali potovanje ob Atlantski obali, se ustavili na Rtu Trafalgar, kjer se je odvijala znamenita pomorska bitka. Na poti v notranjost Andaluzije še postanek v mestecu Jerez de la Frontera, ki je središče pridelave svetovno znanega plemenitega vina sherry. Obisk vinske kleti, pokušina vin, nato pa nadaljevanje do imenitnega mesta Sevila. Namestitev, nočitev.

3. dan: SEVILLA
Po zajtrku ogled mesta ob reki Guadalquivir, ki za mnoge predstavlja sinonim Andaluzije. Nekoč je bilo to največje mesto Španije, kamor so se stekala bogastva iz Novega Sveta (Amerike), danes pa je živahno poslovno in industrijsko središče z rodovitnim kmetijskim zaledjem. Ogledali si bomo: razstavišče Svetovne razstave leta 1992, prizorišče Ibersko-Ameriške razstave leta 1929, znameniti Španski trg, Plaza de Toros ter imenitno katedralo z zanimivim zvonikom Giralda, ki je bil zgrajen kot minaret v času mavrske vladavine. Ko so kasneje kristjani zavzeli mesto in zgradili veliko katedralo, so vključili čudoviti stolp Giralda v sestavo cerkvenega poslopja. Še malce prosto za potepanje po zanimivi četrti Santa Cruz. Nočitev.

4. dan: SEVILLA - CORDOBA - GRANADA
Po zajtrku vožnja v mesto Cordoba, kjer se bomo predali najlepšim podobam, ki so nastajale v stoletjih pestrega življenja. Cordoba je bila prestolnica islamskega kraljestva in v tistem času je tu živelo več kot pol milijona ljudi, krasile pa so jo številne mošeje, v medini je nenehno utripalo rokodelsko in trgovsko življenje, tam je bilo tudi pomembno znanstveno in izobraževalno evropsko središče. Najlepše poslopje je bila Velika mošeja, katere veličastnost še danes jemlje dih obiskovalcev, čeprav je kar polovica manjka, saj so poznejši graditelji katedrale porušili centralni del mošeje. V židovski četrti se vijejo ulice med številnimi hišami z lepo opremljenimi notranjimi dvorišči. Nadaljujemo do Granade, zadnje prestolnice mavrskega kraljestva, še danes sloveče po Alhambri in četrti Albaicin, ki sta ostali iz tistih časov. Alhambra je kompleks palač in vrtov, zgrajenih v 14. stoletju v času vladanja dinastije Nazari in stoji ob vznožju najvišjega pogorja v Španiji - Sierra Nevadi. Osrednje poslopje kompleksa je palača Karla V., izjemen primer španske renesančne arhitekture. Na hribu nasproti Slhambre je stara mavrska kazba (medina) Albaicin, neverjetni labirint ozkih, vijugajočih ulic in belih hiš z notranjimi vrtovi. Ogled Alhambre, sprehod po ulicah Albaciana. Nočitev.

5. dan: GRANADA - MALAGA - TENERIFE
Zajtrk. Prevoz na letališče. Polet preko Malage na Kanarske otoke, Tenerife. Prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

6. dan: TENERIFE - IZLET PO OTOKU
Zajtrk in vožnja do vasice Erjos iz 15. stoletja. Pot nas vodi do razgledišča El Tanque, s čudovitim razgledom na vasico Garachico, v preteklosti najpomembnejše pristanišče na otoku. Ustavili se bomo tudi v Icod de los Vinos, da si ogledamo tisočletno zmajevo drevo in cerkev Sv. Marka. V kraju Puerto de la Cruz postanek za raziskovanje mesta ali po želji obisk Loro Parka, kjer se nahaja približno 340 vrst papig, pingvini, delfini, orke… Povratek v hotel, nočitev.

7. dan: TENERIFE - izlet do vulkana Teide
Po zajtrku celodnevni izlet na vulkansko goro Teide, ki je še eden redkih aktivnih vulkanov v Evropi. Pot nas vodi skozi narodni park Parque Nacional de Las Canadas del Teide, ki je znan po površju, ki spominja na lunino. Park je znan po številnih vrstah flore in favne. Na streho Španije Pico del Teide se bomo do višine 3560 metrov zapeljali z gondolo (doplačilo), od koder se nam bo ob lepem vremenu odprl čudovit pogled na skoraj celoten kanarski arhipelag. Prosto popoldne, nočitev.

8. dan: TENERIFE - prosto ali po želji izlet na otok La Gomera (doplačilo)
Zajtrk in prosto. Nočitev. Celodnevni izlet na La Gomero se začne v pristanišču, od koder se bomo s trajektom iz Los Cristianosa odpeljali do San Sebastiana La Gomera, poznanega kot zadnje počivališče Krištofa Kolumba na poti v Ameriko. Z avtobusom sledi vožnja do narodnega parka Garajonay, postanek za sprehod skozi z Unescom zaščiten cedrov gozd. Nadaljevanje poti do vasic Rosas in Agulo, postanek za kosilo in kjer vam bodo domačini predstavili el silbo, to je poseben način sporazumevanja na daljavo z žvižgom, ki se je uporabljal za komunikacijo med soteskami. Nadaljevanje poti po notranjosti otoka in občudovanje pokrajine z globokimi soteskami in terasastimi polji. Postanek v vasicah Chipude in El Cercado ter Agando Rogue. Pozni povratek na Tenerife. Nočitev.

9. dan: TENERIFE - LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja na letališče in polet z vmesnim pristankom do okoliškega letališča. Po pristanku vožnja v Ljubljano.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Opomba: Ostale vstopnine potnik poravna na poti sam in znašajo cca 90€ Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si Vizum: ni potreben

Opombe

Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obvezna doplačila

  • skupina 15-19 potnikov: 200 €

doplačila

  • Enoposteljna soba: 210 €
  • Polpenzion: 165 €
Španija


Cene vključujejo: Avtobusni/kombi prevoz Ljubljana-okoliško letališče-Ljubljana, letalski prevoz, letališke pristojbine, 8 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, prevoze s klimatiziranim avtobusom,/kombijem, oglede in vstopnine: obisk kleti šerija in degustacijo, izlet z minibusom po Giblartarju z vstopninami, celodnevni izlet po otoku Tenerife, izlet v Teide, vstopnina v Alhambro, katedralo v Sevilli in Mezquite v Cordobi, zavarovanje z asistenco v tujini, nezgodno zavarovanje, vodjo poti in organizacija potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku