vikend-v-madridu-potovanje-v-spanijo-4-dni-1

Evropa

Vikend v Madridu, potovanje v Španijo - 4 dni

Španska prestolnica vabi s svojim južnjaškim temperamentom. Razgibana metropola je prava paša za oči in tudi duha. Madrid s svojo bližnjo okolico nudi nepozabno doživetje in popoln odklop od vsakodnevne rutine.

Pošlji povpraševanje
Španska prestolnica vabi s svojim južnjaškim temperamentom. Razgibana metropola je prava paša za oči in tudi duha. Madrid s svojo bližnjo okolico nudi nepozabno doživetje in popoln odklop od vsakodnevne rutine.

Program

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-MADRID
Zbirno mesto na letališču Benetke. Prijava na polet proti Madridu. Po pristanku v tej očarljivi prestolnici se bomo odpravili na ogled mesta. Peljali se bomo po najdaljši mestni aveniji Passeo de la Castellana, ob kateri se nahajajo muzeji in stadion nogometnega kluba Real do trga Cibeles, mimo arene za bikoborbe Las Ventas ter mestnega parka. Namestitev, popoldan ogled Plaza Mayor, najlepšega renesančnega trga. Nočitev.

2. dan: MADRID-(SEGOVIA-EL ESCORIAL)-MADRID
Zajtrk. Prost dan za odkrivanje mesta ali ob doplačilu izlet v Kastiljo. Pot do Segovia nas bo vodila skozi pokrajino Castilla y Leon. Segovia je znana po najbolje ohranjenem rimskem akveduktu v Španiji in se ponaša s čudovitim Alcazarjem. Po ogledu nadaljujemo v El Escorial, kjer si bomo ogledali največji arhitekturni dosežek iz 16. stoletja. Ogled dvorca, samostana, knjižnice in mavzoleja. Povratek v Madrid, nočitev.

3. dan: MADRID-(TOLEDO)-MADRID
Zajtrk. Prosto. Priporočamo izlet v srednjeveški Toledo (doplačilo), ki leži na skalnatem hribu ob reki Tajo. Med sprehodom po labirintu mesta se bomo najprej ustavili v mogočni gotski katedrali. Toledo slovi kot kraj, kjer je deloval slikar El Greco, čigar dela bomo spoznali v zakristiji stolnice, kasneje pa si bomo v cerkvi Santo Tome ogledali še slovito sliko Pokop grofa iz Orgaza, najimenitnejšo El Grecovo stvaritev. Povratek v Madrid, nočitev. Priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka.

4. dan: MADRID-BENETKE-(LJUBLJANA)
Zajtrk. Dan bomo namenili ogledu starega mestnega jedra z uporabo metroja in peš. Sprehodili se bomo skozi Kraljevo palačo, v kateri se odvijajo državni sprejemi. Pot nas vodi mimo madridske operne hiše vse do trga Mayor, na katerem se nahajajo številne kavarne, bari in velja za največji in najlepši trg. Po krajšem postanku sprehod do trga Puerta del Som, na katerem se nahaja kip medvedke z jagodičnico. Prosto popoldne do odhoda na letališče. Polet do Benetk in avtobusni/kombi prevoz do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo izvedli pri min. 15 prijavljenih potnikih.

Obvezna doplačila

  • skupina 15-19 potnikov: 90 €
  • skupina 20-24 potnikov: 55 €
  • za odhoda 27.07.in 15.08.: 45 €

doplačila

  • Prevoz na/iz letališča Benetke : 50€
  • Enoposteljna soba : 110
  • Izlet v Segovio/El Escorial : 59€
  • izlet v Toledo: 45€
Španija


Cene vključujejo: letalski prevoz Benetke-Lizbona -Benetke v ekonomskem razredu, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, ogled Madrida, zunanji ogledi brez vstopnin, vstopnina v Kraljevo palačo, vodjo poti in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV. Ostale vstopnine cca 50€ , vožnja z metroji cca 15€. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 15.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku