Srbija, Črna Gora, Makedonija in Albanija

Nova slika (9)

Evropa

Šarganska osmica in Beograd

DRVENGRAD – ZLATIBOR – NACIONALNI PARK TARA - BEOGRAD

Pošlji povpraševanje
1. dan: SLOVENIJA - SARAJEVO

V zgodnjih jutranjih urah odhod iz Slovenije proti Sarajevu, kamor bomo prispeli v opoldanskih urah. Zapeljali se bomo mimo zgradb dvojčkov Momo in Uzeir do Viječnice, nekdanje mestne hiše in najlepšega objekta iz avstroogrskega obdobja in naprej na slovito Baščaršijo, glavni mestni trg in srce starega Sarajeva. Po kratkem sprehodu bomo imeli nekaj prostega časa za obisk odličnih čevabdžinic in burekdžinic. Ustavili se bomo še pri mestnem stadionu Koševo. Sledi nastanitev v Sarajevu ali predelu Ilidža. Zvečer po želji še sprehod po večernem Sarajevu.

2. dan: VIŠEGRAD - ŠARGANSKA OSMICA - DRVENGRAD - ZLATIBOR/NP TARA

Zjutraj vožnja proti Srbiji. Ustavili se bomo v Višegradu na reki Drini, kjer si bomo ogledali znameniti kamniti most, ki ga v eni svojih knjig omenja tudi znani pisatelj Ivo Andrič. Nadaljevanje poti do Mokre Gore, kjer se bomo podali na vožnjo po eni od najbolj zanimivih muzejskih železnic v Evropi, Šarganski osmici. Na 15 km dolgi progi nas čaka kar 22 predorov in več kot 5 mostov, ter čudovita pokrajina. Sledi ogled etno vasice Drvengrad, ki jo je za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica (doplačilo). Za konec bomo obiskali eno najbolj priljubljenih visokogorskih letovišč v Srbiji, Zlatibor. Tu bomo imeli nekaj prostega časa. Proti večeru sledi nastanitev v hotelu v širši okolici Zlatiborja (Užice ali Narodni park Tara). Večerja in nočitev.

3. dan: ZLATIBOR - NARODNI PARK TARA - BEOGRAD

Zjutraj se bomo zapeljali po narodnem parku Tara, ki je znan po neokrnjeni naravi, širnih gozdovih, predvsem pa dolini reke Drine in velikanskem jezu Peručac na njej. Tu se bomo po želji podali na vožnjo z ladjico (doplačilo). Nato bomo obiskali kraj Bajina Bašta, kjer bomo imeli degustacijo tipičnih rakij s tega območja, kakšen izdelek pa bomo lahko tudi kupili za domov. Sledi vožnja proti Beogradu, kamor bomo prišli v večernih urah. Nastanitev v hotelu in večerja.

4. dan: BEOGRAD - SLOVENIJA

Po zajtrku ogled srbske prestolnice. Obiskali bomo Hišo cvetja in Titovo grobnico (doplačilo), se zapeljali skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje, mimo znamenitega stadiona Marakana in neobičajne zgradbe TV Pink. Postanek pri največji pravoslavni cerkvi na Balkanu, cerkvi Sv. Save. Popeljali se bomo še čez znane trge kot je Trg republike s parlamentom in se za konec sprehodili po glavni beograjski ulici, Knez Mihajlovi, do beograjske trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Še nekaj prostega časa, nato pa odhod proti Sloveniji, kamor bomo prišli v poznih večernih urah.

Cena vključuje:

CENA VKLJUČUJE: Avtobusne prevoze po programu, dva polpenziona in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, zunanje oglede po programu, vožnjo s Šargansko osmico, degustacijo rakije, obisk nacionalnega parka Tara, lokalnega vodnika v Beogradu in Sarajevu, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila/popusti:

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 35 potnikov) 20 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 45 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: Hiša cvetja 2 €, Drvengrad 2 €, izlet z ladjico po Drini 12 €.
Srbija, Črna Gora, Makedonija in AlbanijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku