carigrad naslovna03

Evropa

ISTANBUL za novo leto

Podrobne informacije: https://www.intelekta.eu/ si/ potovanja-in-izleti/ evropa/ istanbul-za-praznike

Doživite mesto na dveh celinah na začetku novega leta, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po okrašenih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Pošlji povpraševanje
ISTANBUL za novo leto

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« za praznike in spoznajte mesto kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom, popeljite se po bosporski ožini, pod bosporskim mostom in mimo obmorskih palač in dvorcev,….in privoščite si res ugodne nakupe!

Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

Odhod: 29. december 2018

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.30. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa in lokala kjer so snemali serijo Moja boš. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2.dan: ISTANBUL (OD BIZANCA DO ISTANBULA)

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3.dan: ISTANBUL (EYUP/BALAT/FENER OB ZLATEM ROGU), GRAND BAZAR

Zajtrk in Izlet v četrti ob Zlatem rogu, kjer se še čuti dih starega Stamboula. Z gondolo se bomo zapeljali do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti in kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi Bolgarska cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež najstarejše grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in popili čaj z trgovci. Nočitev.

4.dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)

Po poznejšem zajtrku odhod na egipčansko tržnico začimb kjer so se od nekdaj prodajale začimbe iz Egipta. Sledi križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,….. Nočitev. Zvečer predlagamo obisk lokala trebušnimi plesalkami, folkloro in večerjo.

5.dan: ISTANBUL– ZAGREB – LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 19.00 polet v Zagreb. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu. Avtobusni prevoz v Ljubljano in na letališče Brnik.

CENA POTOVANJA, min 25 potnikov 510 €

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče – hotel – letališče, 4x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški, slovenskega vodje poti in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 24€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 2,96 % za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40€, prijavnina 15€, silvestrovanje z večerjo, vključeno pijačo, folklornim programom in trebušnimi plesalkami 130€.

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, izlet v Eyup 30€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€, ena vožnja s tramvajem pribl.1,40€.

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#TurčijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku