carigrad naslovna03

Evropa

ISTANBUL, novoletna doživetja ob Bosporju

Doživite mesto na dveh celinah na začetku novega leta, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po okrašenih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

Pošlji povpraševanje
ISTANBUL, novoletna doživetja ob Bosporju

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« za praznike in spoznajte mesto kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom, popeljite se po bosporski ožini, pod bosporskim mostom in mimo obmorskih palač in dvorcev,….in privoščite si res ugodne nakupe!

Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

Odhod: 31. december 2019

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL
Polet letala v Istanbul ob 9.35. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in sprehod z vodnikom do osvetljenih Hagie Sofije in modre mošeje. V eni od restavracij si boste lahko privoščili večerjo in nazdravili. SREČNO NOVO LETO. Predlagamo Vam silvestrovanje v restavraciji s folklornim programom in trebušnimi plesalkami, silvestrsko večerjo z vključeno pijačo. Nočitev.

2. dan: ISTANBUL
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Zvečer odhod na Taxim in sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb kjer so se od nekdaj prodajale začimbe iz Egipta. Sledi križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4.dan: ISTANBUL (OB ZLATEM ROKU: FENER, BALAT, EYUP) – LJUBLJANA
Zajtrk. Predlagamo izlet v četrti Eyup, Fener in Balat ob Zlatem rogu in z gondolo do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti, kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami (ikona in relikvije Sv. Eufemije, košček križa na katerem je bil križan Jezus,…). Prevoz na letališče in ob 18.45 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.

CENA POTOVANJA, min 25 potnikov 489€

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 138€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 35€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 2,96 % za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40€, silvestrovanje z večerjo, vključeno pijačo, folklornim programom in trebušnimi plesalkami 110€.

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, izlet v Eyup 30€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€,ena vožnja z tramvajem pribl.1,40€.

OPOMBA: pridružujemo si pravico do zamenjave ogledov glede na praznične odpiralne čase muzejev, s tem, da program ostane nespremenjen.

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 

INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj, Prešernova ulica 1,
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#TurčijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku