istanbul-potovanje-v-tursko-okno-v-svet-3-dni-1

Evropa

Istanbul, potovanje v turško okno v svet - 3 dni

Potovanje v Istanbul je potovanje v mesto kontinentalnih razsežnosti. Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti Istanbula iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Pošlji povpraševanje
Potovanje v Istanbul je potovanje v mesto kontinentalnih razsežnosti. Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti Istanbula iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Program

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL (direktni polet, transfer, tramvaj in peš)
Zbor v Ljubljani in prijava na polet ali prevoz do okoliškega letališča. Direktni polet v Istanbul. Prevoz v mesto, namestitev v hotelu. Sledili bodo že prvi ogledi velemesta na dveh kontinentih (peš in z metroji). Ogled Kapaličaršije, oziroma grand bazarja, kjer se resnično najde prav vse. Poleg bazarja se nahaja tudi čudovita Nuruosmanije mošeja, katero bomo obiskali ter veličastni trg in nekdanje središče Konstantinopla pri mošeji Beyazit. Nočitev.

2. dan: ISTANBUL (tramvaj, metro, večje razdalje peš)
Zajtrk. Dan kulture, zgodovine in predvsem veličastne arhitekture. Zunanji ogledi: Dolmabahče palača, Taksim trg, Egipčanski bazar Misir, Topkapi palača, Haggia Sofia, Cisterna. Seveda bo časa tudi za turško kulinariko, ko si boste lahko privoščili kako baklavo, turško kavo in še kaj. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA (tramvaj, transfer, direktni polet)
Zajtrk. Možnost vožnje z ladjico po Bosporju. Zgodaj popoldan prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano, oz. okoliškem letališču s transferjem do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Vstopnine niso vključene v ceni. Ogledi z vstopninami in vodjem poti znašajo za Haggio Sofijo, Cisterno, Topkapi palačo s haremom in Dolmabahče palačo 90€ / osebo (samo ob rezervaciji aranžmaja, cena na kraju samem je višja. CEPLJENJE: Ni potrebno, več na: www.zdravinapot.si VIZUM: ni potreben OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, obisk palače Dolmabahče 25€, obisk nočnega lokala z večerjo, omejeno količino pijače, folklornim programom, trebušnimi plesalkami in prevozom 55€, ena vožnja z tramvajem pribl.1,40€.

Opombe

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer. Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbnin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obvezna doplačila

  • turistična pristojbnina: 6€
  • za skupino 15-24 potnikov: 50€
  • za odhode: 18.2.,25.2.,28.4.,22.9.,29.10.: 30€

doplačila

  • Enoposteljna soba:: 40€
  • Vožnja z ladjico po Bosporju: 20€
  • Vstopnine in notranji ogledi zanimivosti: 90€
Turčija


Cene vključujejo: Navedeni poleti v ekonomskem razredu s pristojbinami, transfer letališče Istanbul-hotel-letališče Istanbul, spremstvo slovenskega vodje poti in lokalni vodnik 2. dan., panoramski ogledi v kombinaciji tramvajev, metrojev in veliko odkrivanj peš, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*-4* na dobri lokaciji in organizacija.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku