carigrad naslovna03

Evropa

Istanbul, mesto dveh celin

Podrobne informacije: https://www.intelekta.eu/ si/ potovanja-in-izleti/ evropa/ istanbul--shopping-festival

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« kjer orient živi na slikovitih tržnicah, stari
Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Spoznajte Istanbul na naš način: skupaj bomo potovali skozi
čas in skupaj uživali ob kulinaričnih dobrotah pri domačinih. Hoşgeldiniz!

Pošlji povpraševanje
ISTANBUL, mesto dveh celin

ODLIČNA CENA od 399€ – hotel v središču mesta

in zeloooo ugodni nakupi, saj je menjalni tečaj odličen!


Pridite z nami v »Mesto vseh mest«kjer orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Spoznajte Istanbul na naš način: skupaj bomo potovali skozi čas in skupaj uživali ob kulinaričnih dobrotah pri domačinih. Hoşgeldiniz!

Odhodi: 16. 11., 14.12. in 21.12.2018, 18.1.2019

ŽE ZAGOTOVLJENI ODHODI: 16.11.2018;

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.20. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA

Po zajtrku sprehod in ogled Top kapi palače, ki je bila več kot 400 let središče Otomanskega imperija in je danes pod zaščito UNESCA. Kompleks je sestavljen iz prekrasnih vrtov in veličastnih palač, v katerih so na ogled številne muzejske zbirke: zakladnica, bogata zbirka orožja in zbirka relikvij. Priporočamo tudi obisk harema (doplačilo na licu mesta). Zatem bomo spoznali dušo starega Bizanca z ogledom cerkve svete modrosti – Hagia Sofia. Cerkev je bila zgrajena v rekordno kratkem času v 6.stol. in je postala temeljni kamen bizantinske arhitekture. Njena veličastna kupola je dvignjena do višine preko 50m, človeštvu pa je bilo za podoben arhitekturni podvig potrebnih nadaljnjih 1000 let! V času kosila bomo spet okušali specialitete turške kuhinje. Popoldne sledi obisk Hipodroma z egipčanskim obeliskom, starogrškim kačjim stebrom, neobizantinsko nemško fontano in palačo Ibrahim paše. Obisk Modre mošeje in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU) IN GRAND BAZAR

Zajtrk in odhod v svet začimb in dišav z vzhoda, ki se jim bomo prepustili na egipčanski tržnici, pozneje pa bomo občudovali mesto še z ladje na križarjenju po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo. Ko bo ladja mirno drsela mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma…. bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Izstopili bomo v uskudarju na azijski strani in pogledali proti Evropi, kamor se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem….Po križarjenju pa se bomo sprehodili po zanimivih trgovskih ulicah na največjo pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Zvečer predlagamo obisk lokala s folklornim programom, trebušnimi plesalkami in odlično večerjo. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL–LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahče ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra. Obiskali bomo tudi največjo mošejo sultana Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurrem sultane. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.

CENA POTOVANJA: min 25 potnikov 399€

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče – hotel – letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega vodje potovanja in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 18€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni ali poškodbe 5%, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40€.

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, harem v Topkapi palači, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Topkapi palači 10€, obisk palače Dolmabahče 30€, obisk nočnega lokala z večerjo, omejeno količino pijače, folklornim programom, trebušnimi plesalkami in prevozom 55€, križarjenje po Bosporju 25€, ena vožnja z tramvajem ali podzemno železnico pribl. 1,40€.

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#TurčijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku