new-york-kratko-a-zivahno-potovanje-v-veliko-metro

Severna Amerika

New York - 5 dni

Okno v svet ZDA je majhen predel imenovan Manhattan. Potovanje v Big Apple ali New York (izvirno angleško New York City ali City of New York, sprva Novi Amsterdam). Je največje mesto v ZDA ter pomembno svetovno finančno, komunikacijsko in kulturno središče. Leži na obali Atlantika jugo-vzhodu zvezne države New York. Imenujejo ga tudi Veliko jabolko (the Big Apple).
Mesto, ki so si ga najprej lastili Francozi in je v 20-ih letih prejšnjega stoletja predstavljalo vrata v nov in boljši svet, danes daje dom skoraj vsem obstoječim etničnim manjšinam.

New York, svetovna metropola, 5. avenija in finančni predel, Times Square, centralni park, kitajska četrt in Little Italy, svetovno znane galerije in muzeji, zvečer pa Broadway z gledališkimi predstavami in muzikali… Vse to so obrazi mesta ob reki Hudson. »Big Apple« vas pričakuje!

Pošlji povpraševanje
NEW YORK, NEW YORK

Odhod: 18. februar 2020; odlične ure letalskega prevoza

New York, svetovna metropola, 5. avenija in finančni predel, Times Square, centralni park, kitajska četrt in Little Italy, svetovno znane galerije in muzeji, zvečer pa Broadway z gledališkimi predstavami in muzikali… Vse to so obrazi mesta ob reki Hudson. »Big Apple« vas pričakuje!

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL–NEW YORK
Zbirališče udeležencev potovanja na letališču JP Ljubljana 2 uri pred poletom in preko Istanbula polet v New York. Topli obroki v letalu. Po pristanku na newyorškem letališču in po opravljenih letaliških formalnostih avtobusni prevoz na Manhattan. Nastanitev v hotelu na Manhattnu in sprehod z vodnikom po osvetljenem mestu do znamenitega Times Square, Rockefellerjevega centra in 5. avenije. Prenočevanje.

2.dan: NEW YORK
Predlagamo poldnevni avtobusni ogled New Yorka. Podrobno spoznavanje z mestnimi četrtmi: Zgornji in Spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center, univerza Columbia, palača Združenih narodov, Harlem in razkošna 5. Avenija s svetovno znanimi hoteli in prestižnimi trgovinami, Times Square in Broadway z številnimi znanimi gledališči, živopisna Kitajska četrt, Little Italy, poslovni center okrog Wall streeta in »ground zero« kjer sta stala »dvojčka«. Z Battery parka je lep pogled proti Kipu svobode, na južnem pomolu pa bo čas za kosilo. Popoldne se boste z ladjo popeljali mimo Kipa Svobode, nato pa peš in z javnimi prevoznimi sredstvi v spremstvu vodnika nadaljevanje raziskovanja »Downtowna«. Prenočevanje.

3. dan: NEW YORK
Po zajtrku predlagamo obisk enega od številnih muzejev (Metropolitanski muzej umetnosti z zbranimi umetniškimi deli iz vseh obdobij, Guggenheimov muzej, muzej moderne umetnosti MoMA z največjo zbirko moderne umetnosti, naravoslovni muzej z zbirko skeletov dinozavrov in številnimi interaktivnimi predstavitvami…). Prosto za priložnostne nakupe in obisk največje blagovnice Macy’s Po želji boste proti večeru obiskali tudi Empire State Building, nekoč najvišjo stavbo v mestu s katere je nepozaben razgled na mesto. Zvečer si lahko ogledate katero od svetovno znanih gledaliških predstav–muzikalov na Broadwayu. Največje uspešnice so: Fantom v operi, Mamma Mia, Levji kralj, seveda pa boste lahko izbirali še med mnogimi drugimi predstavami Prenočevanje.

4.dan: NEW YORK–ISTANBUL
Čas za priložnostne nakupe in zvečer prevoz na letališče. Polet v Istanbul. Topli obroki v letalu.

5.dan: ISTANBUL–LJUBLJANA
Pristanek v Istanbulu in nadaljevanje poleta v Ljubljano.

CENA POTOVANJA za min. 30 potnikov:
*4 OSEBE V SOBI - 999 € / osebo
*3 OSEBE V SOBI - 1045 € / osebo
2 OSEBI V SOBI - 1099 € / osebo

*Kadar je v sobi več oseb (3 ali 4) prenočujejo na dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. Dodatnih postelj v sobi NI.

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo (425€ na dan izdelave programa), 3 nočitve v hotelu 3*na Manhattnu v dvoposteljnih sobah oz. 3 osebe ali 4 osebe v sobi, avtobusni prevoz letališče – hotel – letališče v New Yorku, izlet z ladjo mimo Kipa svobode, državne in mestne pristojbine, spremstvo slovenskega vodnika, stroške organizacije potovanja.
Znesek letaliških in varnostnih pristojbin se do nakupa letalskih vozovnic lahko spremeni. Končni znesek pristojbin bo znan 20 dni pred odhodom. Za hotel navajamo lokalno kategorizacijo.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 190€, poldnevni avtobusni ogled New Yorka (min 15 potnikov) 50€, Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco (kritje do 25.000€) 9,50 €, odpovedni rizik za slučaj bolezni in posledične odpovedi potovanja 2,96%, v slučaju manjšega števila potnikov (15 – 29) 140€

Doplačila na licu mesta: podzemna železnica, 1 vožnja 2,75 USD, vstopnine v posamezni muzej od 18 do 22 USD, obisk Empire State Building – 86. nadstropje cca 40 USD, ogled musicala na Broadwayu, od 120 USD, napitnine 15 USD, registracija ESTA za vstop v ZDA 36€.

OPOMBE: Cena ne vključuje prehrane na potovanju. Navedene cene vstopnin so trenutno veljavne in se do odhoda lahko še spremenijo. 

Ob prijavi potrebujemo kopijo potnega lista vsakega potnika. Potni list mora biti veljaven še vsaj 7 mesecev po zaključenem potovanju. Slovenski državljani potrebujemo tudi predhodno urejeno dovolilnico ESTA za vstop v ZDA. Registracijo lahko v slovenskem jeziku opravite vsaj 8 delovnih dni pred začetkom potovanja na spletnem naslovu: https://www.esta.cbp.dhs.gov. Ob registraciji je potrebno plačilo 15 USD vstopne taxe. Plačilo s kreditno kartico. Prijavo lahko za vas opravimo pri nas. Plačilo 25€ po registraciji.

Pomembno:
Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo ali Jemen ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.
V slučaju spremembe menjalnih tečajev si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja.


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#
ZdaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku