kuba-potovanje-v-karibsko-srednjo-ameriko-10-dni-1

Srednja Amerika

Kuba, potovanje v Karibsko Srednjo Ameriko - 10 dni

Vroči kubanski ritmi nas prevzamejo na potovanju v Srednjo Ameriko. Kuba je že pravi popotniški veteran, a vselej očara s svojimi kubanskimi šarmi in doživetji. Potovanje, ki nam bo pričaralo tako aktivne kot ležerne spomine. Havana in Varadero sta enkratna kombinacija in nam predstavita Kubo takšno kot je, a hkrati takšno kot si je želimo.

Pošlji povpraševanje
Vroči kubanski ritmi nas prevzamejo na potovanju v Srednjo Ameriko. Kuba je že pravi popotniški veteran, a vselej očara s svojimi kubanskimi šarmi in doživetji. Potovanje, ki nam bo pričaralo tako aktivne kot ležerne spomine. Havana in Varadero sta enkratna kombinacija in nam predstavita Kubo takšno kot je, a hkrati takšno kot si je želimo.

Program

1. dan: LJUBLJANA-HAVANA
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet s presedanjem proti Havani.

2. dan: HAVANA
Pristanek v Havani. Sledi ogled največjega mesta Karibov, katerega začetki segajo v leto 1514. Je eno od sedmih mest, ki jih je na otoku ustanovil zavojevalec Diego Velasquez. Havana sprva ni bila prestolnica, svojo pomembnost je pridobila šele po španski okupaciji Mehike in Peruja, saj se je tu zbiralo ladjevje, ki je odvažalo naropana bogastva iz kolonij v matično državo. V svoji večstoletni zgodovini mesto ni utrpelo večjih katastrof in danes predstavlja najimenitnejše področje obeh Amerik s špansko kolonialno arhitekturo. Najprej se bomo odpravili v stari del Havane in si ogledali trg sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Caerdal in Muzej ruma. Nadaljujemo z ogledom sosesk Centro in Vedado ter predsedniške palače, mestnega parka, bulvarja Malecon, trga Revolucije ter soseske Miramar. Kosilo v restavraciji. Prevoz do hotela, nočitev.

3. dan: HAVANA-VINALES-PINAR DEL RIO-HAVANA
Zajtrk. Prost dan za individualne oglede. Predlagamo izlet (doplačilo) na zahodni del otoka, kjer gojijo tobak za slavne kubanske cigare. Obiskali bomo tovarno cigar in se seznanili s postopkom njihove izdelave. V nadaljevanju nas bo očarala dolina Vinales z nenavadnimi oblikami gričev in podzemnih jam. S čolnom se bomo odpeljali v jamo Cueva del Indio, kjer so v davnih časih prebivali staroselci. Po kosilu vrnitev v Havano. Večerja, nočitev.

4. dan: HAVANA- VARADERO
Zajtrku bo sledil kulturno obarvan izlet v ribiško vasico Cojimar, kjer je imel za svoje pomorske avanture izhodišče tudi slavni nobelovec Hemingway. Ogledali si bomo še kompleks Finca Vigia, kjer je nekoč bival pisatelj, danes pa je preurejen v Hemingway-jev muzej. Po ogledu vožnja v Varadero, nastanitev v hotelu in koriščenje uslug na bazi vse vključeno.

5. dan: VARADERO
Storitve na bazi vse vključeno. Prost dan. Nočitev

6. dan: VARADERO-TRINIDAD-CIENFUEGOS
Storitve na bazi vse vključeno. Nočitev. Predlagamo (doplačilo) celodnevni izlet v Trinidad, prijetno kubansko mestece, zaščiteno s strani UNESCA kot svetovna kulturna dediščina. Na sprehodu po starem mestnem središču s Plazo Mayor, cerkvijo Sv. Trojice, zgodovinskim muzejem in drugimi poslopji iz 16. stoletja, bomo v mislih zlahka prepotovali nekaj stoletij nazaj. Po kosilu se bomo odpeljali do Cienfuegosa, si ogledali mestne znamenitosti kot so trg Marti, Bulvar ulico, katedralo ter gledališče Thomas Terry. Povratek v Varadero v večernih urah.

7. dan: VARADERO
Storitve na bazi vse vključeno. Nočitev. Predlagamo (doplačilo) celodnevni izlet v Guam in Prašičji zaliv. Po zajtrku vožnja v cca 170 km oddaljen Guam vse do zaliva Cienago de Zapata. Z motornimi čolni nam bodo na otoku sredi Lagune del Tesoro predstavili predkolumbovsko kulturo Indijancev Taino. Sledi ogled krokodilje farme oz. zavetišča, kjer v naravnem okolju živi več sto krokodilov. Po kosilu v nacionalni restavraciji se odpeljemo do Prašičjega zaliva. Prosto za kopanje v turkiznem Karibskem morju ali v bližnjem kraškem breznu. Večerni povratek v Varadero.

8. dan: VARADERO
Storitve na bazi vse vključeno. Prost dan. Nočitev.

9. dan: VARADERO- HAVANA
Zajtrk. Avtobusni prevoz v Havano. Prijava na polet proti Evropi. Polet s postankom. Obrok na letalu.

10. dan: LJUBLJANA
Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču in prevoz v Ljubljano.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 40 € po osebi. Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si Vizum: potrebna je kubanska prepustnica

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obvezna doplačila

 • skupina 15-24 potnikov: 150€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • paket 3 izletov (le ob prijavi): 350€
 • enoposteljna soba: 299€
 • kubanska prepustnica: 30€
 • namestitve v hotelih 4*: 100 €
 • :
 • :
 • :
Kuba


TermincenaOpombe
14.02.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov
21.02.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov
25.04.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov
28.06.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov
25.07.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov
08.08.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov
24.10.2020 - 10 dni1.749,00 €min. 25 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz Ljubljana-Havana-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) v ekonomskem razredu s pristojbinami, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Havani, 5x storitev vse vključeno v Varaderu v hotelu 3*, prevozi s turističnim avtobusom, zunanji ogledi po programu, 1x kosilo, slovenski vodja poti, lokalne angleško govoreče predstavnike, asistenco v tujini, organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku