SEA & SUN
Odpravili se bomo na izlet z ladjico, s katere bomo občudovali lepoto tega prekrasnega otoka in njegovo bujno vegetacijo. Peljali se bomo mimo modrih jam, naš prvi postanek pa bo bela prodnata plaža Lalaria, ki je dostopna le z morja. Tam bomo imeli nekaj prostega časa za kopanje in uživanje v lepi pokrajini. Izlet bomo nadaljevali z obiskom stare vasice Kastro, ki je bila nekdaj glavno mesto Skiatosa. Sprehodili se bomo do ruševin stare vasice, ki je bila naseljena vse do leta 1829, ko so otok razdejali različni napadalci. Sledi postanek v ribiški vasici pod goro Pelios, kjer lahko prosti čas izkoristimo za kosilo ali kopanje. Pluli bomo mimo plaž Agia Eleni, Banana, Ampelakia, Koukounaries, Maratha, Troulos, Agia Paraskevi, Kolios in Vromolimnos. Možen je tudi obisk otokov Tsugria in Arkos pod južno stranjo Skiatosa.

SKOPELOS IN ALONISSOS
Celodnevni izlet je idealna priložnost za obisk obeh sosednjih otokov, Skopelos in Alonissos. Izlet bomo začeli v prijetnih dopoldanskih urah in z ladjico Agios Nikolaos odpluli do otoka Skopelos, kjer se bomo sprehodili skozi ozke slikovite uličice ter spoznali zgodovino in tradicijo otoka. Plovbo bomo nadaljevali do otoka Alonissos in njegovega pristanišča Patitiri. Obiskali bomo staro vasico na vrhu hriba, od koder se razprostira prelep pogled na Egejsko morje. Prosti čas lahko izkoristimo za kosilo, obisk majhnega, vendar zelo zanimivega informacijskega središča Marina Park, zgodovinskega muzeja o piratih in nekdanjem življenju domačinov ali cerkvice Agia Paraskevi. Vračali se bomo vzdolž zahodne obale Skopelosa, mimo znamenite cerkvice iz filma Mamma Mia, in če bomo imeli srečo, nas bodo po poti večkrat pozdravili delfini.

PO POTEH MAMMA MIE
Samu in Harryu je izpred nosu ušla barka. Za vas pa bo ta dan pripravljena, da se vkrcate nanjo in se podate na prijeten izlet po Skopelosu. Na izletu bomo poležavali, poslušali večno glasbo skupine ABBA in uživali. Obiskali bomo tri plaže, ki so tako zelo lepe, da so prav tam snemali prvi del filma Mamma Mia. Najbolj vneti oboževalci danes že kultnega filma, se bodo lahko z avtobusom zapeljali tudi na drugo stran otoka do znamenite cerkvice Mamma Mia.

SAMOSTAN GRŠKIH REVOLUCIONARJEV
Na Skiatosu je preko 30 cerkva in pravoslavnih samostanov. V najpomembnejšega ste ob sredah vabljeni tudi vi. V samostanskem muzeju se bomo napolnili z njegovo čudežno energijo, v kapelici izpovedali svoje skrite želje in se ojačali z zdravilnimi napoji in domačimi dobrotami, ki nam jih bodo ponudili menihi.

RIBIŠKI IZLET

Različni dnevi, različne ribe, ista solata. Zelo prijeten izlet. Brez otrok in mikrofonov. Z ribiško barko bomo poiskali našo najlepšo plažo dneva. To bomo storili vsaj trikrat, vsakič na način, da bomo tam edini. Na barki ali plažah bomo lovili. Vsak svoje užitke. Ribič Yaniss, bo sestavil plavajoči bar s pijačo, kasneje pa bo pripravil še kosilo, ki bo najboljše daleč naokoli.

MESEČINA IN PLES
V ponedeljek zvečer bomo z barko odpluli proti zahodu. Sonce se bo počasi skrilo za goro Pelios, mi pa se bomo zasidrali v ribiški vasici pod njo. V zalivu bomo, ob nežnem zvoku morja in grške glasbe, večerjali na plaži. Po večerji, ko vsi krožniki odletijo, pa smo vsi vabljeni na plesišče, da se zavrtimo. Za pogum nas bo spremljal par profesionalnih plesalk, za ravnotežje pa je na voljo širok nabor pijač. V poznih urah se bomo pod mesečino vrnili na Skiatos.

JEEP SAFARI
Skiatos je poln kontrastov. Medtem ko je južna stran otoka zelo živa, je severna še precej divja. Priporočljivo je, da pri predstavniku najamete jeep in otok raziščete sami. Sicer pa se lahko vsak dan pridružite organiziranemu izletu po skritih kotičkih otoka. Izkušen voznik vas bo po najbolj vprašljivih cestah popeljal do najlepših razgledov. Tekom dneva se boste ustavili na več plažah, za dober tek pa v taverni na zelenem hribu. Skiatos ni ravno Afrika, obljubljamo pa, da boste po poti morda srečali ovce, koze, zajce, ribe ali ptiče. 

OKVIRNE CENE DOŽIVETIJ
SEA & SUN – 23 €
SKOPELOS IN ALONISSOS – 36 €
PO POTEH MAMA MIE – 28 €
SAMOSTAN GRŠKIH REVOLUCIONARJEV – 35 €
RIBIŠKI IZLET (s kosilom) – 50 €
MESEČINA IN PLES (z večerjo) – 45 €
JEEP SAFARI (s kosilom) – 69 €
Untitled 11Untitled 13lalariaIzleti6Izleti7Untitled 10Untitled 5Untitled 6Skopelosizleti8Ghournes BeachBanana Beach