Avstrija

Katalog Wellness 2018/2019
Avstrija je ena izmed tradicionalnih turističnih dežel, ki vabi goste v objem neokrnjene narave, na družinske počitnice ali v razvajanje v mnogih termalnih središčih širom po državi. Vsekakor je avstrijski wellness & spa turizem eden najbolj razvitih na svetu, saj je tradicija in kakovost na izjemno visokem nivoju. Prav tako Avstrija vabi vse navdušence nad golfom, jahanjem, pohodništvom, kolesarstvom ter vse ljubitelje dobre hrane in vina.
Avstrija
Republika Avstrija je celinska država v Srednji Evropi, zveza 9 dežel. Avstrija meji na Lihtenštajn in Švico na zahodu, Italijo in Slovenijo na jugu, Madžarsko in Slovaško na vzhodu, ter Nemčijo in Češko na severu.
Na zahodnem in južnem delu države se raztezajo Alpe, na vzhodu Podonavje, kjer leži tudi Dunaj.
Avstrija je bila pred prvo svetovno vojno središče habsburškega cesarstva, ki je dolga stoletja obsegalo večino srednje Evrope. Danes je Avstrija zvezna republika devetih dežel.
Na Dunaju imajo sedež številne mednarodne organizacije, denimo Sekretariat Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi, Mednarodna agencija za atomsko energijo in Organizacija izvoznic nafte.
Avstrijski parlament je dvodomen. Državni zbor (Nationalrat) ima 183 poslancev, ki jih na neposrednih volitvah izvolijo za pet let. Zgornji dom je zvezni svet (Bundesrat) z 62 predstavniki vseh deželnih zborov, ki imajo štiriletni ali šestletni mandat.
Avstrija se ponaša z bogato kulturno dediščino. Med skladatelji ima posebno mesto Wolfgang Amadeus Mozart, zelo je priljubljena tudi glasba Franza Schuberta. Področje humanistike sta zaznamovala Sigmund Freud, katerega dela še naprej burijo duhove, in Ludwig Wittgenstein, eden najpomembnejših filozofov 20. stoletja. V slikarstvu zbujajo občudovanje dela Gustava Klimta z začetka 20. stoletja.
Avstrijsko gospodarstvo temelji na industriji in kmetijstvu, pomemben vir prihodkov je tudi turizem, tako zimski kot poletni, ko se večina gostov odpravi v termalna središča ali ob kakšno čudovito alpsko jezero.
Avstrijski kuhinji sta prinesla mednarodni sloves dunajski zrezek in jabolčni štrudelj.
Razvrsti po Ime hotela cena Kategorija priporočamo
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku