Donja Stubica

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
09

Donja Stubica

Terme JEZERČICA

Podrobne informacije: www.terme-jezercica.hr

Hotel Terme Jezerčica se nahajajo v osrčju hrvaškega Zagorja, na samem izvoru naravne zdravilne termalne vode.

Lega: Hotel Terme Jezerčica se nahajajo v osrčju hrvaškega Zagorja, na samem izvoru naravne zdravilne termalne vode.
Hotelska ponudba: Okolica predstavlja idealen počitek in pobeg od mestnega vrveža in vsakdanjih skrbi. Umirite se s pomočjo neokrnjene narave, ki je tod ne bo primanjkovalo. Prav prijetno se je tukaj sprehajati ali voziti s kolesi. Ob hotelu so vam na voljo tudi odbojka na mivki, namizni tenis, za otroke pa igrala. V času visokih temperatur vam bo osvežitev v zunanjem bazenskem kompleksu prišla še kako prav. V velikem bazenu ležerno plavajte, v bazenu s tobogani se zabavajte, v hidromasažnem bazenu pa preprosto uživajte. Za najmlajše je na voljo bazen z vodnimi igrali.
Wellness&Spa: Notranji vodni park z zdravilno naravno vodo je na voljo vse leto. Izbirate lahko med 5 bazeni in 2 whirlpooloma. Posebej všeč vam bodo relaksacijski bazen s toplim gejzirom in bazen z efektom umetnih padavin, za otroke pa je seveda bazen z animacijo in tobogani. Na dopustu si morate vzeti čas zase in skrb nameniti svojemu telesu, s tem pa tudi duši. Prav za ta namen so uredili Wellness & Spa center, kjer najdete prostor za počitek, pri tem pa lahko uživate s toplimi napitki. Izbirate lahko med savnami ali pa obiščete kar vse, za konec pa se še namočite v zunanji whirlpool. Preprosto uživajte!
Nastanitev: 47 sob je elegantno urejenih z LCD TV, brezplačnim WiFi-jem, na voljo pa je tudi izvirska termalna voda.
Prehrana: Hotelska restavracija nudi à la carte meni, kjer prednjačijo domače zagorske jedi, v sklopu polpenziona pa boste deležni samopostrežnih obrokov. Pestra ponudba pijače je na voljo v baru v zunanjem bazenskem kompleksu ali v baru v sklopu hotela.

Več za vaš denar:
 · brezplačen WiFi povsod v termah, tudi v sobah 
 · brezplačna uporaba sončnikov in ležalnikov ob bazenu 
 · brezplačno hotelsko parkirišče
Donja Stubica

To je zgodba o deželi tisočerih otokov, čudoviti naravi, bogati dediščini in velikanih, ki so s svojimi deli Hrvaško za vedno in z veliki črkami zapisali na karto sveta. To je zgodba o deželi, katere lepote so opevali že od davnih časov: od Kasiodorja, ki je pisal o božanskem življenju Patricijev na hrvaških obalah, Danteja, ki je svoje božanske verze pisal očaran nad epskimi prizori morske modrine, pa vse do Georga Bernarda Shawa, ki je tukaj našel raj na zemlji.
Republika Hrvaška je obmorska država, ki leži v jugovzhodni regiji Evrope, s severnim robom pa se umešča tudi v Srednjo Evropo. Razprostira se od skrajnih vzhodnih robov Alp na severozahodu do Panonske nižine in bregov reke Donave na vzhodu, njen osrednji del pokriva Dinarski gorski masiv, južni del pa se končuje na obali Jadranskega morja. Na severu in zahodu meji na Slovenijo, na severu na Madžarsko, na jugu in vzhodu na Bosno in Hercegovino, na jugu na Črno Goro ter na vzhodu na Srbijo. Glavno mesto države je Zagreb.
Hrvaška je eden izmed ekološko najbolj ohranjenih krajev Evrope! To je predel, na katerem se barve sončnega in prekipevajočega Mediterana posrečeno plemenitijo z mirom in svežino gorovja in blagostjo zlatih, z žitom bogatih ravnic Panonije. Dežela prave božanske inspiracije, o kateri so navdihnjeno pisala in navdušeno pripovedovala številna svetovna peresa, je redka evropska pokrajina, ki se na tako majhnem prostoru ponaša s kar osmimi nacionalnimi parki!
Na Hrvaškem se nahajajo številne kulturne in naravne dobrine, med katerimi izstopajo predvsem Dioklecijanova palača v Splitu, staro mestno jedro v Trogirju, Evfrazijeva bazilika v Poreču, katedrala v Šibeniku, mesto Dubrovnik, Starigradsko polje na Hvaru, ki so uvrščene na Unescov seznam svetovne dediščine. Plitviška jezera, najlepši in najbolj znan hrvaški narodni park, so edina hrvaška naravna dobrina, ki se nahaja na tem prestižnem seznamu.
Na Unescovem reprezentativnem seznamu nematerialne kulturne dediščine se nahajajo še »Fešta« svetega Vlaha, čipkarstvo v Lepoglavi, na Hvaru in Pagu, letna proščenja zvonarjev s področja Kasavštine, hrvaška procesija za križem, petje in igranje dvoglasja tesnih intervalov iz Istre in Hrvaškega Primorja, spomladanska procesija Ljelja ali Kraljica iz Gorjana, veščina izdelave tradicionalnih lesenih otroških igrač iz Hrvaškega Zagorja. Sicer pa je Hrvaška med državami z največjim številom nematerialnih dobrin na svetu, ki so uvrščene na Unescov seznam.
Ne obotavljajte se, zaplujte po azurno modrih barvah Jadrana in odkrijte otok, na katerem se nahaja eno izmed zadnjih bivališč beloglavega orla v Evropi. Za resnične zaljubljence v naravo pa majhna opomba: Hrvaška je dežela, v kateri lahko odrinete na morje in srečate posvojenega delfina, ali, če imate zares srečno roko, pridete na sled skrivnostni sredozemski medvedki. To je kraj, kjer narava blesti v polnem sijaju.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku