Rovinj

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
01

Rovinj

Hotel EDEN

Podrobne informacije: www.maistra.com

Hotel se nahaja med polotokom, prekritim s stoletnim borovim gozdom, ter mirnim zalivom. Staro mestno jedro je oddaljeno približno 20 minut počasne hoje.

Lega: Hotel se nahaja med polotokom, prekritim s stoletnim borovim gozdom, ter mirnim zalivom. Staro mestno jedro je oddaljeno približno 20 minut počasne hoje. Plaža skalnata, delno prodnata do 200 m; vodni športi. Nova plaža Mulini Beach, ki je peščena plaža in se nahaja pod hotelom Monte Mulini s čudovitim pogledom na kristalno čisto morje v uvali Lone. Na plaži se nahaja tudi Mulini Beach Bar. Odprto vsak dan v sezoni. Ležalniki in senčniki so na določenih mestih brezplačni za goste hotela. 
Hotelska ponudba: klimatizirani skupni prostori in restavracija, TV soba, aperitiv bar, vitality bar, kavarna; parkirišče, A la carte Restavracija, grill in nacionala Restavracija, pool bar. Wi-Fi. V okolici športno središče, namizni tenis, 12 teniških igrišč, najem koles, kegljišče.
Wellness&Spa: notranji bazen z morsko vodo (18x9), zunanji bazen z morsko vodo, tudi otroški in velika travnata površina za sončenje.
Nastanitev: v sobah klimatska naprava, SAT TV, mini bar, centralno gretje, telefon, sef, kopalnica s sušilcem za lase.
Prehrana: samopostrežna zajtrk in večerja.
Rovinj

To je zgodba o deželi tisočerih otokov, čudoviti naravi, bogati dediščini in velikanih, ki so s svojimi deli Hrvaško za vedno in z veliki črkami zapisali na karto sveta. To je zgodba o deželi, katere lepote so opevali že od davnih časov: od Kasiodorja, ki je pisal o božanskem življenju Patricijev na hrvaških obalah, Danteja, ki je svoje božanske verze pisal očaran nad epskimi prizori morske modrine, pa vse do Georga Bernarda Shawa, ki je tukaj našel raj na zemlji.
Republika Hrvaška je obmorska država, ki leži v jugovzhodni regiji Evrope, s severnim robom pa se umešča tudi v Srednjo Evropo. Razprostira se od skrajnih vzhodnih robov Alp na severozahodu do Panonske nižine in bregov reke Donave na vzhodu, njen osrednji del pokriva Dinarski gorski masiv, južni del pa se končuje na obali Jadranskega morja. Na severu in zahodu meji na Slovenijo, na severu na Madžarsko, na jugu in vzhodu na Bosno in Hercegovino, na jugu na Črno Goro ter na vzhodu na Srbijo. Glavno mesto države je Zagreb.
Hrvaška je eden izmed ekološko najbolj ohranjenih krajev Evrope! To je predel, na katerem se barve sončnega in prekipevajočega Mediterana posrečeno plemenitijo z mirom in svežino gorovja in blagostjo zlatih, z žitom bogatih ravnic Panonije. Dežela prave božanske inspiracije, o kateri so navdihnjeno pisala in navdušeno pripovedovala številna svetovna peresa, je redka evropska pokrajina, ki se na tako majhnem prostoru ponaša s kar osmimi nacionalnimi parki!
Na Hrvaškem se nahajajo številne kulturne in naravne dobrine, med katerimi izstopajo predvsem Dioklecijanova palača v Splitu, staro mestno jedro v Trogirju, Evfrazijeva bazilika v Poreču, katedrala v Šibeniku, mesto Dubrovnik, Starigradsko polje na Hvaru, ki so uvrščene na Unescov seznam svetovne dediščine. Plitviška jezera, najlepši in najbolj znan hrvaški narodni park, so edina hrvaška naravna dobrina, ki se nahaja na tem prestižnem seznamu.
Na Unescovem reprezentativnem seznamu nematerialne kulturne dediščine se nahajajo še »Fešta« svetega Vlaha, čipkarstvo v Lepoglavi, na Hvaru in Pagu, letna proščenja zvonarjev s področja Kasavštine, hrvaška procesija za križem, petje in igranje dvoglasja tesnih intervalov iz Istre in Hrvaškega Primorja, spomladanska procesija Ljelja ali Kraljica iz Gorjana, veščina izdelave tradicionalnih lesenih otroških igrač iz Hrvaškega Zagorja. Sicer pa je Hrvaška med državami z največjim številom nematerialnih dobrin na svetu, ki so uvrščene na Unescov seznam.
Ne obotavljajte se, zaplujte po azurno modrih barvah Jadrana in odkrijte otok, na katerem se nahaja eno izmed zadnjih bivališč beloglavega orla v Evropi. Za resnične zaljubljence v naravo pa majhna opomba: Hrvaška je dežela, v kateri lahko odrinete na morje in srečate posvojenega delfina, ali, če imate zares srečno roko, pridete na sled skrivnostni sredozemski medvedki. To je kraj, kjer narava blesti v polnem sijaju.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku