Madžarska

Katalog Wellness 2018/2019
Madžarska ravnica je poosebitev melanholične podobe utrujenega sodobnega človeka, ki si želi oddiha in sprostitve, v krajih polnih zgodovine, arhitekturnih presežkov, kulinaričnih posebnosti in medčloveških odnosov. Madžarska je idealna destinacija za družinske počitnice, za wellness in spa storitve v zdraviliščih ali termah, ob Balatonu in drugih jezerih, za igranje golfa, bodisi v hotelih in čardah, kjer ponujajo tradicionalen madžarski golaž s pravo papriko ali v all inclusive hotelih z mednarodno kuhinjo in vrhunskimi madžarskimi vini Tókaji in Törley.
Madžarska
Madžarska je celinska dežela, ki meji na mnoge sosede – Slovaško, Ukrajino, Romunijo, Srbijo, Hrvaško, Slovenijo in Avstrijo. Dežela je večinoma ravninska, bolj hribovita je le na severu. Blatno jezero je priljubljen turistični kraj in največje jezero v srednji Evropi.

Glavno mesto Madžarske je Budimpešta in je nastalo iz nekdaj ločenih mest Budima in Pešte. Mesto na bregovih reke Donave ima bogato zgodovino in kulturo ter slovi po svojih zdravilnih vrelcih. Madžarska ima enodomni parlament ali državni zbor s 386 poslanci, ki jih volijo na štiri leta.

Dežela ima nekaj naravnega bogastva (boksit, premog in zemeljski plin), rodovitno prst in polja. Madžarska vina pozna vsa Evropa. Glavni izvozni izdelki so električna in elektronska oprema, stroji, živila in kemikalije.

Madžarska je dežela glasbe in velikih skladateljev Liszta, Bartoka in Kodalyja, ki so našli navdih tudi v njeni ljudski glasbi. Znani Madžari so še Albert Szent-Györgyi, ki je odkril vitamin C, pisatelj in Nobelov nagrajenec Imre Kertesz ter z oskarjem nagrajeni filmski režiser Istvan Szabo.

Štiri petine državne površine sestavljajo nižine in gričevnat svet. Največji in najznačilnejši del Madžarske je nižina, ki je povprečno samo 100 do 200 metrov nad morsko gladino. To je Alföld, po naše nizka zemlja. Le na zahodu države je nekaj vzpetin. Najvišji vrh je Kekes (1015 m) v sredogorju Matra.

Najbolj pomembne geografske oblike na madžarskem so njihove reke in jezera.
Madžarska je postala po letu 1960 po številu turistov pomembna turistična država. Predstavlja se pod sloganom »Madžarska je različna« ( Hungary is different). Ponuja predvsem znamenitosti Budimpešte, prirodne lepote in kulinarične ter etnografske posebnosti.
Razvrsti po Ime hotela cena Kategorija priporočamo
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku