Budimpešta

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
Resort06

Budimpešta

Hotel & Vodni park AQUAWORLD RESORT

Podrobne informacije: www.aquaworldresort.hu

Družinam prijazen hotel Aquaworld Resort, obdan z zelenjem, se nahaja na severu Budimpešte, blizu mostu Megyeri. Avtobusna postaja, od koder večkrat dnevno vozi lokalni avtobus do mesta, je tik pred hotelom. Od centra Budimpešte je oddaljen 10 km.

Lega: Družinam prijazen hotel, obdan z zelenjem, se nahaja na severu Budimpešte, blizu mostu Megyeri. Avtobusna postaja, od koder večkrat dnevno vozi lokalni avtobus do mesta, je tik pred hotelom. Od centra Budimpešte je oddaljen 10 km.
Ponudba: Edinstven hotel s 309 sobami v dveh zgradbah z osmimi nadstropji ima sprejemno dvorano z recepcijo, brezplačen WiFi, bar, kavarno in pub, restavracijo, elegantno à la carte restavracijo z madžarsko in mednarodno kuhinjo, sodoben konferenčni center, sobo za igre, fitnes, biljard, pikado, dvigala, parkirišče in najemniške garaže. Za sproščanje je na voljo spa center s pridihom orientalskega videza, notranji in zunanji bazen ter ločen svet savn s finsko, bio in aroma savno, parno sobo in sobo za sprostitev. S hotelom j povezan tudi center za zabavo s kinom, velikim plazma TV-ekranom, sobo za kartanje in sobo z igrami in biljardom. Hotel je neposredno povezan z enim izmed največjih zaprtih vodnih parkov v Evropi, Aquaworld. Tenis in skvoš igrišče.
Gostom hotela je na voljo neomejeno kopanje v Aquaworldu, uporaba sprostitvenega bazena, ogrevanega bazena in mandala kopeli v spa centu, neomejena uporaba savn in fitnesa, kopalni plašč, WiFi in uporaba zunanjega parkirišča.
Wellness & Spa: Hotel ima Oriental Spa center, ki ga obdajajo steklene stene, Mandala notranji bazen, zunanji bazen in ločen svet savn s finsko savno, bio in aroma savno, parno sobo in sobo za sprostitev in rekreacijo. Hotel je z neposrednim prehodom povezan z vodnim parkom Aquaworld. Center vodnih pustolovščin je pokrit z velikansko kupolo premera 72 m in višine petih nadstropij. Vsebuje 17 notranjih in zunanjih bazenov, od katerih je 15 odprtih skozi vse leto; velik bazen, bazen z valovi, jacuzzi na prostem, 25-metrski bazen, notranji otroški bazen ter številne zanimivosti zagotavljajo nepozabno zabavo za vse starosti. Svojevrstno avanturo in mero adrenalina ustvarijo tobogani, surf bazen, počasna reka in zabaviščni park. Poseben spektakel ponuja tempelj Angkor s svojimi visečimi mostovi, stolpi in bazeni. Svet savn v notranjosti in na prostem, parne kopeli, tepidarium, kneippov bazen, ledena jama zagotavljajo posebno doživetje. V hiši lepote spa centra ponujajo številne lepotilne tretmaje, kot so razvajanje z aromaterapijo, razne obloge telesa, thalasso terapijo in zdraviliško zdravljenje, učvrstitev kože, programe zdravega hujšanja in čokoladno kopel, veliko različnih masaž, od klasičnih do tajske masaže, masažo s kamni in watsu masažo ter frizerski salon.
Nastanitev: V modernih oblikah in toplih barvah opremljene sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, kopalni plašč, sef, klimatsko napravo, telefon, TV, brezplačen WiFi in minibar ter balkon. Družinske sobe so opremljene enako, le da imajo z vrati ločeno spalnico. 
Prehrana: Ameriški bife zajtrk in bife večerja. 

Več za vaš denar:
- otroci do 7. leta starosti bivajo v hotelu brezplačno
- parkiranje v garažni hiši: 8 €/dan
- doplačilo za polni penzion: 22 €/dan
Budimpešta

Madžarska je celinska dežela, ki meji na mnoge sosede – Slovaško, Ukrajino, Romunijo, Srbijo, Hrvaško, Slovenijo in Avstrijo. Dežela je večinoma ravninska, bolj hribovita je le na severu. Blatno jezero je priljubljen turistični kraj in največje jezero v srednji Evropi.

Glavno mesto Madžarske je Budimpešta in je nastalo iz nekdaj ločenih mest Budima in Pešte. Mesto na bregovih reke Donave ima bogato zgodovino in kulturo ter slovi po svojih zdravilnih vrelcih. Madžarska ima enodomni parlament ali državni zbor s 386 poslanci, ki jih volijo na štiri leta.

Dežela ima nekaj naravnega bogastva (boksit, premog in zemeljski plin), rodovitno prst in polja. Madžarska vina pozna vsa Evropa. Glavni izvozni izdelki so električna in elektronska oprema, stroji, živila in kemikalije.

Madžarska je dežela glasbe in velikih skladateljev Liszta, Bartoka in Kodalyja, ki so našli navdih tudi v njeni ljudski glasbi. Znani Madžari so še Albert Szent-Györgyi, ki je odkril vitamin C, pisatelj in Nobelov nagrajenec Imre Kertesz ter z oskarjem nagrajeni filmski režiser Istvan Szabo.

Štiri petine državne površine sestavljajo nižine in gričevnat svet. Največji in najznačilnejši del Madžarske je nižina, ki je povprečno samo 100 do 200 metrov nad morsko gladino. To je Alföld, po naše nizka zemlja. Le na zahodu države je nekaj vzpetin. Najvišji vrh je Kekes (1015 m) v sredogorju Matra.

Najbolj pomembne geografske oblike na madžarskem so njihove reke in jezera.
Madžarska je postala po letu 1960 po številu turistov pomembna turistična država. Predstavlja se pod sloganom »Madžarska je različna« ( Hungary is different). Ponuja predvsem znamenitosti Budimpešte, prirodne lepote in kulinarične ter etnografske posebnosti.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku