Heviz

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
1

Heviz

LOTUS THERME Hotel & Spa

Podrobne informacije: www.lotustherme.net

Hotelski kompleks Lotus Therme se nahaja v neposredni bližini strogega mestnega jedra mesta Héviz in leži v 17 ha velikem naravnem parku. Obdan je s čudovitim gozdom, med potočki in mostički pa do središča Héviza vodi sprehajalna pot. Hotel prav tako leži zelo blizu največjega naravnega termalnega jezera v Evropi, do katerega je le 500 m. Edinstveno jezero se nahaja v parku, velikem skoraj 5 ha.

Lega: Hotelski kompleks Lotus Therme se nahaja v neposredni bližini strogega mestnega jedra mesta Héviz in leži v 17 ha velikem naravnem parku. Obdan je s čudovitim gozdom, med potočki in mostički pa do središča Héviza vodi sprehajalna pot. Hotel prav tako leži zelo blizu največjega naravnega termalnega jezera v Evropi, do katerega je le 500 m. Edinstveno jezero se nahaja v parku, velikem skoraj 5 ha. Poleti se temperatura vode v jezeru, ki je priljubljeno za kopanje, povzpne na 36 °C, pa tudi v zimskem času temperatura vode ne pade pod 22 °C, zato je zelo dobro obiskano in primerno za kopanje tudi v zimskih mesecih. Od slovensko-madžarske meje je Héviz oddaljen 120 km.
Hotelska ponudba: Ekskluziven hotel z 230 sobami ima sprejemno dvorano z recepcijo, TV-sobo, konferenčni center s sodobno opremljenimi konferenčnimi prostori in restavracijo Corvinus, ki je dobila ime po znanem madžarskem kralju Matjažu, v kateri dajejo velik poudarek madžarskim specialitetam, predvsem pa vrhunskim madžarskim vinom iz lastne vinoteke. Gostje hotela zelo radi preživijo kakšen trenutek v baru Shali Mar, ki ponuja romantično atmosfero zvečer v družbi koktajlov, dobre glasbe in izbora kubanskih cigar, ter radoživo energijo zjutraj, ko je na voljo obilica odličnih toplih napitkov, sadnih sokov in drugih pijač. Hotel ponuja tudi ogromno možnosti za sprehode v naravi z zgledno urejenimi sprehajalnimi potmi, možnost igranja golfa na igrišču s šestimi luknjami, igranje tenisa, balinanje, namizni tenis, jahanje ali nordijsko hojo. V hotelu je tudi wellness center.
Hotelskim gostom je na voljo neomejeno kopanje v zunanjem bazenu in notranjih bazenih hotela, uporaba finske in parne savne, masažno kad, sobo za sprostitev ter uporabo fitnesa in vodna aerobika.
Wellness & Spa: Osrednji prostor hotela je vsekakor wellness & spa center z mnogo tretmajev in storitev na vrhunskem nivoju. V centru so trije zdravilni bazeni s posebno termalno vodo, zunanji in notranji termalni bazen, jacuzzi, relaksacijska kopel ter bazen doživetij. V svetu savn nudijo vsakodnevne programe ritualov, kot so jutranji ritual s kavo in kapučinom, sadni ritual s sadnim sokom, kneippova kopel, pivski ritual s pivom in slano-medeni ritual. Največja atrakcija wellness centra je slana jama, ki je z vseh strani obdana z morsko soljo, ki so jo v Héviz pripeljali iz jordanskega Mrtvega morja. Petminutni tretma v tej sobi je primerljiv s tremi dnevi bivanja ob Mrtvem morju in zajema izjemno pozitivne učinke na dihala ter kožo. V wellness & spa centru je na voljo tudi velika izbira lepotilnih tretmajev, frizerske storitve, masažne storitve ter sodobno opremljen fitnes center.
Nastanitev: Skrbno urejene in opremljene sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, kopalni plašč, kopalno brisačo in sobne copate, sef, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, telefon, TV, WiFi ter balkon ali teraso. V hotelu je tudi nekaj anti-alergijskih sob ter suit in družinskih sob, kjer vam na vašo željo lahko uredimo bivanje.
Prehrana: Bife zajtrk in večerja. Možnost zamenjave večerje za kosilo.

Več za vaš denar:
- otroci do 5. leta starosti v hotelu bivajo brezplačno
- varovano pokrito parkirišče
Heviz

Mesto Héviz je manjše mesto v županiji Zala z približno 4500 prebivalcev. Termalno jezero v Hévizu je največje naravno termalno jezero na svetu ter je biološko aktivno. Nahaja se na območju 4,4 ha . Napaja se z toplotnim virom iz kraterja globokega 38 m.

Samo mesto Héviz ima izjemno tradicijo turizma, saj se v mestu nahaja nekaj 10 hotelov in še več manjših penzionov in čard. Héviz je prestolnica Madžarskih zdravilišč in term, saj poleg hotelskih kompleksov in bazenov polnjenih s termalno vodo, ponuja še naravno termalno jezero.

Županija Zala ali Zalska županija (madžarsko Zala megye) je madžarska županija na zahodu Madžarske. Ime je dobila po reki Zali, ki večinoma teče po njenem ozemlju. Upravno središče županije je Zalaegerszeg.

Zalska županija meji na Slovenijo in Hrvaško ter na županije Veszprém, Somogy in Železno županijo (Vas). Pripada ji še zahodna obala Blatnega jezera.

Pred letom 1918 ji je pripadalo še območje Lendave v današnji Sloveniji ter Međimurje (območji Čakovca in Preloga) v današnji Hrvaški. Leta 1918 so ji priključili še del Železne županije, del ob severni obali Blatnega jezera (vključno z zdraviliščem Balatonfüred) pa so priključili Veszprémski županiji.

Héviz je prestolnica madžarskih zdravilišč in term, saj poleg hotelskih kompleksov in bazenov, polnjenih s termalno vodo, ponuja še naravno termalno jezero. Termalno jezero v Hévizu je največje naravno termalno jezero na svetu ter je biološko aktivno. Nahaja se na območju 4,4 ha. Napaja se s toplotnim virom iz kraterja, globokega 38 m.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku