Monošter

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
03

Monošter

GOTTH´ART WELLNESS & CONFERENCE Hotel

Podrobne informacije: https://gotthard.accenthotels.com/

Hotel se nahaja v mestecu Szentgotthárd ali po slovensko Monošter, kjer je zelo živa in aktivna tudi slovenska narodnostna manjšina na Madžarskem. Tako je od slovenske meje oddaljen le 14 km. Leži na obronkih enega največjih madžarskih narodnih parkov, ki ga objemata reki Rab in Hársas.

Lega: Hotel se nahaja v mestecu Szentgotthárd ali po slovensko Monošter, kjer je zelo živa in aktivna tudi slovenska narodnostna manjšina na Madžarskem. Tako je od slovenske meje oddaljen le 14 km. Leži na obronkih enega največjih madžarskih narodnih parkov, ki ga objemata reki Rab in Hársas.
Hotelska ponudba: Sodobno zgrajen in okolju prijazen hotel ima sprejemno dvorano z recepcijo, TV sobo, sobo za prtljago, konferenčne prostore z brezplačnim WiFi-jem, restavracijo Gotth´Art, wellness restavracijo, bar, kavarno, teraso z zunanjim žarom, umetniško galerijo ter kotiček z vrhunskimi kubanskimi cigarami. Za vse, ki si želite bolj aktivnih počitnic, hotel ponuja najem koles in kanujev ter obilico možnosti za sprehode v neokrnjeni naravi. Hotel ima neposredno povezavo z mestnim kopališčem St. Gotthard Spa&Wellness, ki je znano predvsem po svoji mediteranski podobi. V objemu palm in eksotičnih cvetlic ponuja nepozabne počitnice.
Wellness & Spa: Pestrost izbire je prav gotovo nekaj, kar pritegne slehernega obiskovalca St. Gotthard Spa&Wellness centra. Tako sta na voljo dva bazena s termalno vodo, olimpijski bazen, dva otroška bazena, več jacuzzijev ter termalni relaksacijski bazen. Svet savn ponuja klasično finsko savno, infra savno, zeliščno savno, parno kopel, savna kočo, aromaterapijo, sobo za počivanje in relaksacijo ter savna bar. Vsi, ki si želite lepotilnih tretmajev, pedikure, manikire, frizerskih storitev in masaž, boste prav gotovo našli kaj zase v lepotilnem delu centra. Tudi športni navdušenci boste prišli na svoj račun v sodobno opremljenem fitnes centru ali na notranjem igrišču za skvoš. Spa&Wellness center je od hotela oddaljen le 100 m.
Nastanitev: Vse elegantno in moderno opremljene sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, kopalne plašče ter brisače, telefon, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, TV, radio, sef, WiFi in balkon ali teraso s čudovitim pogledom na baročni park. Na voljo so še superior in deluxe sobe, ki so opremljene enako, le da so nekoliko večje. Tudi junior suite in family sobe so opremljene enako, le da imajo ločeno spalnico in so zato primerne za družinsko bivanje.
Prehrana: Bife zajtrk in večerja. Ob predhodnem dogovoru vam lahko pripravijo tudi dietne in brezglutenske obroke.

Več za vaš denar:
- otroci do 6. leta bivajo v hotelu brezplačno
- brezplačen wifi
- pijača dobrodošlice

Monošter

Monošter (madžarsko Szentgotthárd, nemško St. Gotthard) je mesto ob reki Rabi na skrajnem zahodu Madžarske tik ob meji z Avstrijo in okrog 10 km severno od meje s Slovenijo na Goričkem.
Mesto leži v Železni županiji in velja za središče Slovenskega Porabja, predvsem kot posledica priseljevanja slovenskih delavcev iz vasi južno od mesta. Okoli mesta živijo tudi pripadniki nemške manjšine. Upravno spada pod podregijo Szentgotthárdi županije Vas.
Simbol mesta je tretja največja madžarska baročna cerkev in pripadajoči samostan. Zgradili so ju med letoma 1748 in 1764 po načrtih Franza Antona Pilgrama. Freske cerkvene kupole z motivi monoštrske bitke sta poslikala Stephan Dorfmeister starejši in Stephan Dorfmeister mlajši. Severno od te cerkve stoji cerkev - kašča, ki je nastala na temeljih iz 12. stoletja kot trdnjava. Ko so jo leta 1605 porušili, so na njenem mestu zgradili današnjo cerkev.
Po Kálmánu Széllu se imenuje baročni glavni mestni trg, kjer stoji tudi spomenik ustanovitelja mesta, kralja Béle III.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku