Banovci

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
05

Banovci

Turistično naselje ZELENI GAJ

Podrobne informacije: www.sava-hotels-resorts.com

Terme Banovci ležijo v kraju Banovci, v mirnem okolju panonske pokrajine ob reki Muri.

Lega: Terme Banovci ležijo v kraju Banovci, v mirnem okolju panonske pokrajine ob reki Muri. Lokacija omogoča zanimive izlete v okolico, ki jih lahko začnete kar v sosednjem Veržeju, kjer je znamenit Babičev mlin na Muri, postavljen 1890, in kjer so doma priznani čebelarji.
Hotelska ponudba: Terme obsegajo hotel in turistično naselje Zeleni gaj. Gre za majhen, a gostoljuben kompleks, ki je zaradi svoje bogate animacije za otroke zelo priljubljen pri družinah. Ste že slišali za banovške gusarje? No, doma so prav tukaj in v času šolskih počitnic so še posebej živahni.
Wellness & SPA: Bazenski kompleks sestavlja 1617 m² vodnih površin. Ob notranjem bazenu so na voljo tudi trije zunanji bazeni s toplo termalno vodo (od tega sta dva odprta tudi pozimi), plavalni bazen z navadno vodo, bazen s toboganom, otroški bazen ter ločeno kopališče za naturiste z dvema zunanjima bazenoma. Obiščite še wellness center Term Banovci, ki je bil proglašen za enega izmed treh najboljših majhnih wellness centrov v Sloveniji in si privoščite sprostitev v kopelih ali nego telesa. Svet savn s pridihom Prlekije pa vabi s svojimi 4 savnami.
Nastanitev: V hotelu je 24 sob, v naselju pa 42, vse sobe v hotelu so klimatizirane, povsod pa imajo balkon ali teraso, sat. TV in minibar.
Prehrana: Samopostrežna zajtrk in večerja s show cookingom sta za vse goste v hotelski restavraciji. Občasno pripravijo tudi tematske večerje, v času počitnic tudi kotiček za otroke, dietna hrana pa je na voljo po predhodnem naročilu. Nudijo tudi možnost postrežene hrane, vsakogar pa razveseli babičin kotiček s prleško hrano.

Več za vaš denar:
· brezplačen WiFi v avli hotela
· prost vstop v bazenski kompleks
· 1 x vstop v hotelsko savno
· brezplačna uporaba sončnikov in ležalnikov ob bazenu
· brezplačna uporaba kopalnega plašča
· brezplačno parkirišče
Banovci

Slovenija (uradno Republika Slovenija) je parlamentarna republika na skrajnem jugu Srednje Evrope in na skrajnem severu Sredozemlja. Država na zahodu meji na Italijo, na severu na Avstrijo, na severovzhodu na Madžarsko, na vzhodu in jugu na Hrvaško. Glavno mesto Slovenije je Ljubljana. Uradni jezik je slovenščina, na območjih s strnjeno naseljenostjo prebivalstva italijanske oziroma madžarske narodne manjšine tudi italijanski oziroma madžarski jezik. Slovenija je razdeljena na občine. Ima površino 20.273 km². Nahaja se na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in dinarskega sveta. Slovenska obala Jadranskega morja je dolga 46,6 km. Najvišji vrh je Triglav (2864 m).
Republika Slovenija je članica Organizacije združenih narodov, zveze NATO, Evropske unije in Schengenskega sporazuma.
Slovenija je gospodarsko zelo razvita država. Je najbolj razvita tranzicijska država s staro rudarsko-industrijsko tradicijo in razvitimi storitvenimi dejavnostmi. Kmetijstvo je manjšega pomena, saj je obdelanih le 12 % površja. V turizmu so pomembna obmorska letovišča (Piran, Portorož, Izola, Koper, Ankaran, Debeli rtič...), smučarska središča (Maribor, Kranjska gora, Vogel, Kanin, Rogla...) in toplice (Moravske Toplice, Maribor, Rogaška Slatina, Zreče, Mala Nedelja, Olimje,...).
Geografsko leži Slovenija v jugovzhodni Evropi na stičišču Alp, Dinarskega gorstva, Panonske nižine in Sredozemlja. Podnebje je mešanica vplivov alpskega, sredozemskega in celinskega podnebja. Polovico njene površine pokrivajo gozdovi. V severozahodnem delu države prevladujejo Alpe z najvišjim vrhom Triglavom (2864 m). V smeri proti morju se razprostira pokrajina Kras. Njen podzemeljski svet skriva najveličastnejše podzemne galerije v Evropi. Postojnska jama in Škocjanske jame, ki so jih izklesale podzemeljske vode, skrivajo lepoto kapnikov. Slednje so tudi na UNESCOvem seznamu kulturne in naravne dediščine.
Več kot polovico površine pokrivajo gozdovi - 1.076.474 ha (v Evropi imata več gozdov samo še Finska in Švedska).
V Sloveniji je po naravovarstveni zakonodaji zaščitenega približno 8 % ozemlja. Največje območje zavzema Triglavski narodni park (83.807 ha). Pestra geološka zgradba, razgibanost v reliefu (od morske gladine do 2864 m nadmorske višine) ter dejstvo, da se Slovenija razprostira na štirih biogeografskih območjih, so omogočile bogastvo rastlinskih in živalskih vrst. V Sloveniji uspeva 3000 praprotnic in semenk ter 50.000 različnih živalskih vrst. V smislu biotske raznovrstnosti je Slovenija »vroča točka« Evrope. Številni so tudi živalski in rastlinski endemiti, kjer izstopa favna kraških jam s svetovno znano človeško ribico (slednja je sicer dinarski endemit in ni omejena na slovensko ozemlje).
Podnebje v Sloveniji je alpsko, celinsko in sredozemsko.


Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku