Bled

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
01

Bled

Hotel ASTORIA

Podrobne informacije: www.hotelastoria-bled.com

Hotel se nahaja v osrčju zgodovinskega mesteca Bled. Obdan je s čudovito jezersko obalo, ki je oddaljena 5 minut hoje, neokrnjeno naravo ter pogledom na edinstveni Blejski grad.

Lega: Hotel se nahaja v osrčju zgodovinskega mesteca Bled. Obdan je s čudovito jezersko obalo, ki je oddaljena 5 minut hoje, neokrnjeno naravo ter pogledom na edinstveni Blejski grad. Skozi vse leto lahko izkoristite številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa v bližnji okolici npr. pohodniške in kolesarske poti, smučišča, golf, plavanje, soteskanje in številne druge. Hotel, s pogledom na čudovito okolico edinstvenega Bleda. za aktivno ali sproščujoče preživljanje počitnic.
Hotelska ponudba:  Restavracija in kavarna z dostopom na sončno hotelsko teraso vabita z dnevno gostinsko ponudbo, v času poletne sezone vam večere popestrijo z glasbo in izbrano kulinarično ponudbo.
Wellness & Spa: Za sprostitev telesa in duha obiščite Spa z wellnesom, s savnami, lepotilnimi storitvami, masažami in fitnesom.
Nastanitev: V hotelu je 70 udobno urejenih sob, ki so opremljene z WiFi-jem, klimatsko napravo, sefom, mini barom, telefonom in televizorjem.
Prehrana: Samopostrežni zajtrk in večerja.

Več za vaš denar:
- brezplačen WiFi v celotnem hotelu (tudi v sobah)
- brezplačno parkirišče
Bled

Slovenija (uradno Republika Slovenija) je parlamentarna republika na skrajnem jugu Srednje Evrope in na skrajnem severu Sredozemlja. Država na zahodu meji na Italijo, na severu na Avstrijo, na severovzhodu na Madžarsko, na vzhodu in jugu na Hrvaško. Glavno mesto Slovenije je Ljubljana. Uradni jezik je slovenščina, na območjih s strnjeno naseljenostjo prebivalstva italijanske oziroma madžarske narodne manjšine tudi italijanski oziroma madžarski jezik. Slovenija je razdeljena na občine. Ima površino 20.273 km². Nahaja se na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in dinarskega sveta. Slovenska obala Jadranskega morja je dolga 46,6 km. Najvišji vrh je Triglav (2864 m).
Republika Slovenija je članica Organizacije združenih narodov, zveze NATO, Evropske unije in Schengenskega sporazuma.
Slovenija je gospodarsko zelo razvita država. Je najbolj razvita tranzicijska država s staro rudarsko-industrijsko tradicijo in razvitimi storitvenimi dejavnostmi. Kmetijstvo je manjšega pomena, saj je obdelanih le 12 % površja. V turizmu so pomembna obmorska letovišča (Piran, Portorož, Izola, Koper, Ankaran, Debeli rtič...), smučarska središča (Maribor, Kranjska gora, Vogel, Kanin, Rogla...) in toplice (Moravske Toplice, Maribor, Rogaška Slatina, Zreče, Mala Nedelja, Olimje,...).
Geografsko leži Slovenija v jugovzhodni Evropi na stičišču Alp, Dinarskega gorstva, Panonske nižine in Sredozemlja. Podnebje je mešanica vplivov alpskega, sredozemskega in celinskega podnebja. Polovico njene površine pokrivajo gozdovi. V severozahodnem delu države prevladujejo Alpe z najvišjim vrhom Triglavom (2864 m). V smeri proti morju se razprostira pokrajina Kras. Njen podzemeljski svet skriva najveličastnejše podzemne galerije v Evropi. Postojnska jama in Škocjanske jame, ki so jih izklesale podzemeljske vode, skrivajo lepoto kapnikov. Slednje so tudi na UNESCOvem seznamu kulturne in naravne dediščine.
Več kot polovico površine pokrivajo gozdovi - 1.076.474 ha (v Evropi imata več gozdov samo še Finska in Švedska).
V Sloveniji je po naravovarstveni zakonodaji zaščitenega približno 8 % ozemlja. Največje območje zavzema Triglavski narodni park (83.807 ha). Pestra geološka zgradba, razgibanost v reliefu (od morske gladine do 2864 m nadmorske višine) ter dejstvo, da se Slovenija razprostira na štirih biogeografskih območjih, so omogočile bogastvo rastlinskih in živalskih vrst. V Sloveniji uspeva 3000 praprotnic in semenk ter 50.000 različnih živalskih vrst. V smislu biotske raznovrstnosti je Slovenija »vroča točka« Evrope. Številni so tudi živalski in rastlinski endemiti, kjer izstopa favna kraških jam s svetovno znano človeško ribico (slednja je sicer dinarski endemit in ni omejena na slovensko ozemlje).
Podnebje v Sloveniji je alpsko, celinsko in sredozemsko.


Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku