Bled

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
01

Bled

Hotel GOLF

Podrobne informacije: www.sava-hotels-resorts.com

Hotel Golf leži na blagi vzpetini, od koder se vije čudovit pogled na Blejsko jezero in grad.

Lega: Hotel Golf leži na blagi vzpetini, od koder se vije čudovit pogled na Blejsko jezero in grad. Od centra Bleda je oddaljen le 150 m, medtem ko je 300 m stran od Blejskega jezera.
Hotelska ponudba: Pod vršaci Alp letovišče Bled že stoletja navdušuje obiskovalce s smaragdnim jezerom, ki bi ga naj naredile kar vile, da bi lahko nemoteno plesale v mesečnih nočeh. Bled ne pušča nikogar ravnodušnega, še posebej, če se popeljete s pletnjo na otoček in tam pozvonite na »zvonček želja«. Krepčilni alpski zrak kar kliče po aktivnostih, kot so kolesarjenje, pohodništvo in športno plezanje, bližnji gorski potoki pa so primerni tudi za ribolov ter vožnjo s kanuji. V bližini je tudi golf igrišče (oddaljeno 3 km).
Tudi počitniškim šolarjem in najmlajšim ne bo dolgčas, saj je tukaj maskota Labod Zaki, ki mu nikoli ne zmanjka domišljije, ko z otroki ustvarja v kreativnih delavnicah.
Wellness & Spa: V sklopu hotela deluje sodoben Wellness center Živa, kjer boste uživali prav vsi. Termalni bazeni v dveh ravneh, povezanih s toboganom, z zunanjim bazenom in otroškim bazenom so nalašč za vodne užitke, Svet savn in Center lepote pa za vse, ki želite še kaj storiti za telo in duha.
Nastanitev: Hotel ima 150 klimatiziranih sob, prav vse imajo balkon, minibar, LCD TV in brezplačen WiFi.
Prehrana: V samopostrežni restavraciji pripravljajo lokalno kulinariko, značilno za Gorenjsko, in mednarodne jedi po naročilu, tematske večerje, po predhodnem naročilu pa uredijo tudi dietno prehrano. Po večerji ne pozabite še na znamenito blejsko rezino.

Več za vaš denar:
· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks Wellness center Živa
· brezplačno hotelsko parkirišče, garaža z doplačilom
Bled

Slovenija (uradno Republika Slovenija) je parlamentarna republika na skrajnem jugu Srednje Evrope in na skrajnem severu Sredozemlja. Država na zahodu meji na Italijo, na severu na Avstrijo, na severovzhodu na Madžarsko, na vzhodu in jugu na Hrvaško. Glavno mesto Slovenije je Ljubljana. Uradni jezik je slovenščina, na območjih s strnjeno naseljenostjo prebivalstva italijanske oziroma madžarske narodne manjšine tudi italijanski oziroma madžarski jezik. Slovenija je razdeljena na občine. Ima površino 20.273 km². Nahaja se na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in dinarskega sveta. Slovenska obala Jadranskega morja je dolga 46,6 km. Najvišji vrh je Triglav (2864 m).
Republika Slovenija je članica Organizacije združenih narodov, zveze NATO, Evropske unije in Schengenskega sporazuma.
Slovenija je gospodarsko zelo razvita država. Je najbolj razvita tranzicijska država s staro rudarsko-industrijsko tradicijo in razvitimi storitvenimi dejavnostmi. Kmetijstvo je manjšega pomena, saj je obdelanih le 12 % površja. V turizmu so pomembna obmorska letovišča (Piran, Portorož, Izola, Koper, Ankaran, Debeli rtič...), smučarska središča (Maribor, Kranjska gora, Vogel, Kanin, Rogla...) in toplice (Moravske Toplice, Maribor, Rogaška Slatina, Zreče, Mala Nedelja, Olimje,...).
Geografsko leži Slovenija v jugovzhodni Evropi na stičišču Alp, Dinarskega gorstva, Panonske nižine in Sredozemlja. Podnebje je mešanica vplivov alpskega, sredozemskega in celinskega podnebja. Polovico njene površine pokrivajo gozdovi. V severozahodnem delu države prevladujejo Alpe z najvišjim vrhom Triglavom (2864 m). V smeri proti morju se razprostira pokrajina Kras. Njen podzemeljski svet skriva najveličastnejše podzemne galerije v Evropi. Postojnska jama in Škocjanske jame, ki so jih izklesale podzemeljske vode, skrivajo lepoto kapnikov. Slednje so tudi na UNESCOvem seznamu kulturne in naravne dediščine.
Več kot polovico površine pokrivajo gozdovi - 1.076.474 ha (v Evropi imata več gozdov samo še Finska in Švedska).
V Sloveniji je po naravovarstveni zakonodaji zaščitenega približno 8 % ozemlja. Največje območje zavzema Triglavski narodni park (83.807 ha). Pestra geološka zgradba, razgibanost v reliefu (od morske gladine do 2864 m nadmorske višine) ter dejstvo, da se Slovenija razprostira na štirih biogeografskih območjih, so omogočile bogastvo rastlinskih in živalskih vrst. V Sloveniji uspeva 3000 praprotnic in semenk ter 50.000 različnih živalskih vrst. V smislu biotske raznovrstnosti je Slovenija »vroča točka« Evrope. Številni so tudi živalski in rastlinski endemiti, kjer izstopa favna kraških jam s svetovno znano človeško ribico (slednja je sicer dinarski endemit in ni omejena na slovensko ozemlje).
Podnebje v Sloveniji je alpsko, celinsko in sredozemsko.


Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku