Mala Nedelja

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
bioterme hotel kompleks

Mala Nedelja

Hotel BIOTERME

Podrobne informacije: www.bioterme.si

Okolju prijazen hotel, zgrajen po konceptu eko marjetice, leži v osrčju Prlekije, v severovzhodnem delu Slovenije, pri Ljutomeru. V Biotermah Mala Nedelja se sožitje z naravo prepleta z vsemi možnostmi zdravega bivanja, ki ga potrebujemo na oddihu in v vsakdanjem življenju. Hotel je od Maribora oddaljen 43 km, od Murske Sobote 26 km, od Ptuja 23 km in od Ljutomera le 12 km.

Lega: Okolju prijazen hotel, zgrajen po konceptu eko marjetice, leži v osrčju Prlekije, v severovzhodnem delu Slovenije, pri Ljutomeru. V Biotermah Mala Nedelja se sožitje z naravo prepleta z vsemi možnostmi zdravega bivanja, ki ga potrebujemo na oddihu in v vsakdanjem življenju. Hotel je od Maribora oddaljen 43 km, od Murske Sobote 26 km, od Ptuja 23 km in od Ljutomera le 12 km.
Hotelska ponudba: Hotel s prijetnim okoljem neokrnjene narave in z 68 bivalnimi enotami simbolizira zdravo bivanje. Svojim gostom nudi recepcijo z brezplačnim WiFi-jem, aperitiv bar, vinoteko, samopostrežno restavracijo, kjer med drugim ponudijo tudi kotiček z zdravo in biološko pridelano hrano, à la carte restavracijo z elegantnim romantičnim ambientom, kjer najdete bogato ponudbo tradicionalnih prleških in slovenskih jedi, večnamensko dvorano, konferenčne dvorane, fitnes, masažni salon in pedikuro. V prijetnem zelenem okolju hotela je velika terasa z restavracijo in otroški kotiček z igrali, parkirišče pred hotelom in garažna hiša. Bioterme Mala Nedelja so odlično izhodišče za izlete v naravo. Za ljubitelje kolesarstva pripravljajo vodene kolesarske izlete po čudoviti pokrajini, kjer se prepletajo vinogradi in gozdovi ter ravnice. Številne pohodniške poti ponujajo enkratna doživetja v naravi, kjer si lahko vzamete čas zase in prisluhnete čudovitim zvokom narave. Svet med Muro in Dravo je kot nalašč za vse ljubitelje naravne dediščine, za ljubitelje pustolovščin pa rafting na reki Muri.
Hotelskim gostom je na voljo neomejeno kopanje v bazenih termalnega parka in hotelskih bazenih ter vstop v fitnes.
Wellness & Spa: Posebnost Bioterm je termomineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin na globini 2273 m in 1537 m. Ob izviru ima voda med 42 °C in 51 °C in je zaradi balneoloških značilnosti primerna za rekreacijske, športne in zlasti zdravstvene namene, saj blagodejno vpliva na ohranjanje funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice. Za sprostitev in rekreacijo sta gostom na voljo notranji termalni park in glede na sezono še zunanji bazeni v termalnem parku. Zunanje vodne površine z devetimi bazeni se nahajajo na 1400 m2 , temperatura vode v bazenih je med 27 in 38 °C. Uživate lahko v plavalnih in drugih večnamenskih bazenih, masažnih bazenih, bazenih za sproščanje, radostih hitre reke in otroškem bazenu ter se sprostite na terasah za sončenje, zelenih travnatih površinah in prijetni hladni senci dreves. V pokritem bazenskem kompleksu vam je na voljo 600 m2 vodnih površin v petih notranjih bazenih s temperaturo vode med 27 in 38 °C.
Ljubiteljem savn so na voljo finska, turška, infrardeča in zeliščna savna ter različne masaže za vzpostavitev ravnovesja telesa, duha in dobrega počutja. V hotelu Bioterme razvijajo tudi sodoben zdravstveni center, v okviru katerega že ponujajo storitve zobozdravstvene ambulante, specializirane prodajalne z zdravili in medicinskimi pripomočki, pedikuro ter terapevtske masaže. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer vam nudijo tudi fizioterapevtske storitve za različne težave lokomotornega aparata. Sodobno opremljeni wellness center ponuja pestro paleto programov individualnega sproščanja, kopeli v dvoje ali regeneracije telesa s pomočjo raznovrstnih tehnik, ki jih uporabljamo za ohranjanje dobrega počutja in zdravega načina življenja.
NOVO 2015! To pomlad za vas odpiramo 2 NOVA BAZENA, namenjena hotelskim gostom ter FKK plažo.
Nastanitev: Prijetno in udobno opremljene sobe s pohištvom iz masivnega lesa, obdelanega z naravnimi materiali (vosek in olje), ki ionizirajo zrak, imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, kopalni plašč, sef, klimatsko napravo, telefon, TV in minibar.
Prehrana: Bife zajtrk in bife večerja, možnost doplačila za kosilo, oziroma možnost menjave večerje za kosilo.

Več za vaš denar:
- prvi otrok do 4. leta starosti biva v hotelu brezplačno
- uporaba kopalnega plašča
- neomejeno kopanje v termalnem parku
- neomejena uporaba fitnesa
- internet
- varovana garaža


Mala Nedelja

Mala Nedelja (prleško Mala Nedla, nemško Klein Sonntag) je naselje v Občini Ljutomer.
Kraj Mala Nedelja se prvič omenja v letu 1441 pod imenom Sonntaglein under Rakespurg, leta 1480 pa kot Klein Sonntag. Ime je nastalo po cerkvi Sv Trojice. Cerkev pri Mali Nedelji naj bi bila zgrajena že v 9. Stoletju na temeljih nekakšnega templja poganskega, slovanskega boga. Cerkvici so rekli "Marija v hrastju", ker je bila posvečena Devici Mariji, vse okrog pa so rasli mogočni hrasti. Zgraditi naj bi no dal slovanski knez Pribina svojim zvestim plemičem slovanskega rodu, na katere spominjajo tudi imena vasi Radoslavci, Bodislavci, Godemarci, Moravci.
V današnjem času je kraj najbolj prepoznaven po hotelu Bioterme, ki je eden prvih in edeinih bio hotelov v Sloveniji, ki daje velik poudarek biološko pridelanim živilom, kakor tudi ohranjanju narave in varčevanju z energijo.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku