Mariborsko pohorje

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
Green Habakuk   Habakuk Hotel   Terme Maribor

Mariborsko pohorje

Hotel HABAKUK MARIBOR

Podrobne informacije: www.hotel-habakuk.si

Ekskluzivni hotel se nahaja na obronkih gozdov Pohorja v čudovitem naravnem okolju, kjer bogastvo urbane in podeželske narave ponuja številne možnosti za sprostitev, pohodniške in kolesarske ture, jahanje ter adrenalinske in smučarske podvige. Prav tako nekaj zase najdejo tudi ljubitelji kulturnih, etnoloških, vinsko-kulinaričnih in wellness doživetij. Od Maribora je hotel oddaljen le nekaj minut vožnje.

Lega: Ekskluzivni hotel se nahaja na obronkih gozdov Pohorja v čudovitem naravnem okolju, kjer bogastvo urbane in podeželske narave ponuja številne možnosti za sprostitev, pohodniške in kolesarske ture, jahanje ter adrenalinske in smučarske podvige. Prav tako nekaj zase najdejo tudi ljubitelji kulturnih, etnoloških, vinsko-kulinaričnih in wellness doživetij. Od Maribora je hotel oddaljen le nekaj minut vožnje.
Hotelska ponudba: Hotel s 101 sobo združuje pridih pohorskih gozdov, modernega dizajna in vrhunske tehnologije. Svojim gostom nudi sprejemno dvorano z recepcijo, dva bara in tri restavracije, v katerih strežejo jedi s pridihom lokalne tradicije in sodobnih trendov ter vas razvajajo z vrhunskimi okoliškimi in mednarodnimi vini, kongresni center Habakuk z večletno tradicijo in sodobno tehnološko opremo, prenovljen fitnes center, ki je namenjen tako rekreativcem kot tudi profesionalnim športnikom, dvorano za squash ter otroško igrišče in parkirišče. Hotel se ponaša tudi z notranjimi in zunanjimi bazeni, napolnjenimi s termalno vodo; nekateri imajo podvodne masažne sisteme, masažne kadi in kaskade. Glede na letni čas je hotel tik ob vznožju smučišča, golf igrišče je od hotela oddaljeno 300 m.
Gostom hotela je na voljo prost vstop v Spa center hotela Habakuk z neomejeno uporabo bazenov in whirlpoolov s termalno vodo, turške kopeli, finske savne, vstop v fitnes.
Wellness & Spa: Wellness Spa center Habakuk nudi široko paleto storitev, ki so namenjene telesni, psihični in duhovni sprostitvi. Sem sodijo masaže telesa in obraza, manikira, pedikura, nega las, aroma terapija, solarij, savna, whirlpooli in termalne kopeli. Za lepši videz poskrbijo v derma-centru Habakuk s sodobno dermatologijo in uporabo naprednih tehnologij. Gostje se lahko prepustijo edinstveni masaži po hišnem receptu, ki združuje zdravilne gibe ayurvede, havajske in akupresurne masaže s pridihom znanja vrhunskih maserjev. Gostom hotela so na voljo notranji in zunanji bazeni, v katerih je počutju in zdravju prijazna termalna voda, nekateri so opremljeni s podvodnimi masažami, whirlpooli in vodnimi slapovi. Temperatura vode v bazenih se giblje med 29 in 35 °C in je bogata z jodidi in fluoridi in zato nadvse primerna za najrazličnejše hidroterapevtske namene pri obolenju sklepov, vezi, mišic in kosti, bolezni obtočil, presnove, ginekoloških in psihosomatske bolezni. Poleg bazenov hotel nudi tudi turško kopel, klasično finsko savno, infrardečo savno in finsko savno z barvno terapijo, kjer posebni viri svetlobe v spektralnih barvah prijetno učinkujejo na vegetativni živčni sistem.
Nastanitev: Elegantno opremljene sobe, ki očarajo vsakega gosta, imajo kopalnico kadjo ali tušem,WC, sušilnik za lase, kopalni plašč in sobne copate, sef, klimatsko napravo, telefon, TV, minibar ter balkon ali teraso. V sobah vas pričaka še dobrodošlica z napitki, kot sta kava ali čaj. Na povpraševanje vam lahko rezerviramo sobo za alergike ali sobo, prilagojeno invalidnim osebam.
Prehrana: Bife zajtrk ter kosilo in večerja v obliki samopostrežnega bifeja ali postrežbe na klasičen način.

Več za vaš denar:
- otroci do 6. leta starosti bivajo v hotelu brezplačno
- kopalni plašč in sobni copati
- tedenska animacija
- parkirno mesto v garaži
- brezplačen WiFi

Mariborsko pohorje

Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji in središče Mestne občine Maribor. Je univerzitetno in metropolitsko mesto ter gospodarsko, finančno, upravno, izobraževalno, kulturno, trgovsko in turistično središče severovzhodne Slovenije. Maribor je bil Evropska prestolnica kulture leta 2012 in je Evropska prestolnica mladih 2013. Leta 2013 bo gostil evropsko mladinsko šahovsko prvenstvo.
V mestu je vrsta institucij nacionalnega pomena. Tukaj imajo sedež Univerza v Mariboru, Institut informacijskih znanosti – IZUM, Nova KBM, Zavarovalnica Maribor, SNG Maribor, Univerzitetni klinični center Maribor in Mariborska nadškofija. Prav tako imajo v mestu sedež nacionale institucije, kot so Pošta Slovenije, Slovenski podjetniški sklad, Javna agencija Republike Slovenije za energijo in Agencija za železniški promet.
Maribor je središče slovenske Štajerske in sedež Podravske regije ter vzhodne kohezijske regije. Leži na 273 m nadmorske višine, 15° 39' 12" zemljepisne dolžine in 46° 33' 39" zemljepisne širine. Maribor ima nadvse ugodno lego na križišču pomembnih evropskih poti, ob reki Dravi, med Pohorjem, Kozjakom in Slovenskimi goricami, med Dravsko dolino in Dravskim poljem.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku