Olimje

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
Village Lipa Terme Olimia Slovenia exterior 35922

Olimje

Apartmajska vas LIPA

Podrobne informacije: www.terme-olimia.com

V mirnem in zelenem okolju, nekoliko odmaknjena od hotelskega vrveža, se nahaja apartmajska vas Lipa in je namenjena tistim, ki se želijo umiriti in sprostiti, vendar še vedno uživati v pestrih možnostih, ki jih ponujajo Terme Olimia.

Lega: V mirnem in zelenem okolju, nekoliko odmaknjena od hotelskega vrveža, se nahaja apartmajska vas Lipa in je namenjena tistim, ki se želijo umiriti in sprostiti, vendar še vedno uživati v pestrih možnostih, ki jih ponujajo Terme Olimia.
Ponudba: Bivanje v enem izmed 136 apartmajev popestrijo številčne poti in trg vasi Lipa, kjer so majhna prodajalne z zanimivo ponudbo, gostišče Lipa, kjer nudijo okusne kulinarične dobrote in večere ob živi glasbi.
Gostje apartmajske vasi Lipa imajo na voljo kopanje v bazenih s termalno vodo v Wellnes centru Termalija, v bazenu hotela Breza ter od maja do septembra v kopanje v Termalnem parku Aqualuna ter na Vodnem planetu v Termah Tuhelj, vodno aerobiko, jutranjo telovadbo in uporabo fitnesa ter nočna kopanja ob petkih in sobotah v Wellnes centru Termalija.
Wellness & Spa:
Wellness center Termalija

Wellness center Termalija je oaza, posvečena vašemu dobremu počutju. Razprostira se na 6000 m², ki so razdeljeni v tematske sklope – od tega je 2000 m² bazenov ter 1550 m² sveta savn z 9 različnimi savnami, Spa & Beauty center ter fitnes center, opremljen z vrhunskimi napravami Tehnogym. V zunanjih in notranjih bazenih za odrasle in otroke je temperatura vode od 28 do 35° C. Vodne atrakcije: vodni slap, rimske masaže, podvodne masaže, biserne kopeli, deroča reka, tobogan (50 m), otroški kotiček in 2 x dnevno aerobika v vodi.
Termalni park Aqualuna
Termalni park Aqualuna, največje zabavišče za vodne užitke, vas pričakuje z adrenalinskimi in vodnimi izzivi: 3000 m² vodnih površin, 11 toboganov: kamikaze, pletenice, vodne drče, »drop« drča, »boa« drča, mali in veliki tornado, sprostitveni, valovalni bazen ter 2 otroška bazena, Aquajungle 2 (550 m² površin, 4 s palmami obarvani stolpi, preko 70 efektov in dodatkov, ki spodbujajo interaktivno igro, manjša prekucna vedra, vodne pištole, vodni stožci, mreže, vodni izbruhi, prekucno vedro na vrhu strukture, iz katerega se vsaki 2 min prelije velika količina vode ter TOBOGAN KING KOBRA – najbolj nora, najbolj adrenalinska in najbolj zavita kača v Sloveniji).
Nastanitev: Apartmaji imajo kuhinjo z dnevnim prostorom, spalnico, kopalnico s tušem, satelitska TV in telefon.
Prehrana: Možnost prehrane v gostišču Lipa.

Več za vaš denar:
- bogat dnevni program, športne, kulturne, zabavne in izletniške animacije
- kopanje v bazenih s termalno vodo v centru Termalija, v bazenu hotela Breza, v termalnem parku Aqualuna in v termah Tuhelj
Olimje

Podčetrtek z Olimjem leži ob vznožju Kozjanskega hribovja. Pri baročni župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja se v gradu Olimje nahaja najstarejša lekarna v Evropi. Okolica je prepredena z vinsko turistično cesto, ob kateri so kmečki turizmi in kmetije, ki postrežejo z domačimi kmetijskimi pridelki. V naselju se nahaja tudi manufaktura čokolade, t. i. Čokoladnica , nedaleč stran pa tudi igrišče za golf in muzej stare kmečke opreme.
V kategoriji manjših krajev je Olimje leta 2009 prejelo ZLATO MEDALJO na Entente Florale Europa! Obrazložitev predsednice ocenjevalne komisije, gospe Monike Hetsch (Avstrija): Olimje je majhna slovenska vasica v neposredni bližini Term Olimia. Prvič je kraj omenjen leta 1208. Izredno kulturno bogastvo, neokrnjena narava, raznolika turistična ponudba in prijazni ljudje vabijo številne obiskovalce. Še dandanes frančiškanski redovniki negujejo in ohranjajo skrivnosti starodavne medicine in z veseljem razkažejo radovednemu obiskovalcu obnovljene samostanske prostore. Olimje je pravi paradiž za igralce golfa. Pravijo, da je igra golfa tu posebna priložnost, saj jih obkrožajo lepote narave. Naslednja posebnost je nedvomno čokolada iz Olimja in vrhunska vina, ki jih nudijo gostu ob številnih kulinaričnih posebnostih. Kozarec domačega piva, jelenov pozdrav z vrha hriba in skok v pravljično deželo vabijo in dodajajo iskrice k čarobni podobi Olimja – čudovitega bisera Slovenije. Podčetrtek je prejel zlato medaljo v letu 2013.


Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku