Olimje

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
Orhidelia (1)

Olimje

Wellness Hotel SOTELIA S

Podrobne informacije: www.terme-olimia.com

Velike svetle površine, razgibana struktura in zelene strehe ustvarijo harmonično povezanost hotela z okoliško naravo. S posebnimi vrstami razvajanja, izvrstno gostinsko ponudbo in družabnim življenjem privabi veliko število gostov, ki se radi vračajo. Preko podzemnega hodnika je hotel povezan z Wellnessom Orhidelia, Wellness centrom Termalija, hotelom Breza in aparthotelom Rosa.

Lega: Velike svetle površine, razgibana struktura in zelene strehe ustvarijo harmonično povezanost hotela z okoliško naravo. S posebnimi vrstami razvajanja, izvrstno gostinsko ponudbo in družabnim življenjem privabi veliko število gostov, ki se radi vračajo. Preko podzemnega hodnika je hotel povezan z Wellnessom Orhidelia, Wellness centrom Termalija, hotelom Breza in aparthotelom Rosa.
Hotelska ponudba: Prijeten hotel s 135 sobami svojim gostom nudi prijazno dobrodošlico pri hotelski recepciji, penzionsko restavracijo s sončno teraso, kjer lahko obedujete ob lepem vremenu, restavracijo s pestro lokalno kulinarično ponudbo, Barago bar, vinoteko Virstain z odličnimi vini lokalnega področja, trgovino, otroško igralnico s knjižnico, frizerski salon, sodobni kongresni center in garažno hišo. Hotel ponuja Wellness center spa Armonia, ki ponuja lepotilne tretmaje in različne masaže, tako tradicionalne kot ajurvedske. Hotelski gostje imajo na voljo kopanje v bazenih s termalno vodo v Wellness centru Termalija, v bazenu hotela Breza, od maja do septembra v Termalnem parku Aqualuna ter na bazenih Vodnega planeta v Termah Tuhelj na Hrvaškem.
Wellness & Spa:
Wellness Orhidelia

Wellness Orhidelia je svet prestižnih termalnih užitkov.
V kategoriji Turizem – veliki je po izboru obiskovalcev in strokovne žirije postal najboljši wellness v Sloveniji v sezonah od 2009 do 2014.
Odlikuje ga edinstvena arhitektura ter vrhunska ponudba: glasbeni bazen, svetlobna jama, počasna reka, whirpooli, gejzirji, masažni ležalniki, številna počivališča: vrtno počivališče, počivališče z vodnimi posteljami ...
Bazeni so drugačni in zanimivejši; barva bazenskega dna je v barvi roza orhideje. Bazenski del sestavljata dva velika bazena, notranji s hitro reko, vulkansko jamo, glasbenim bazenom, dvema whirpooloma in masažnimi ležišči. Zunanji bazen z whirpoolom, masažnimi ležišči, gejziri in vodnim barom.
Savne so razdeljene na poseben parni del z dvema počivališčema in dvema savnama. Sestavljajo ga parna programska savna, velika parna savna, počivališče z whirpoolom in še eno počivališče.
Finski del, imenovan Lesena pravljica, sestavljajo programska finska savna, bio savna in infrardeča savna, počivališče s futonskimi posteljami in ohlajevalnim bazenom.
Oba dela savn povezuje zunanja nudistična terasa z zunanjim bazenom.
Wellness center Termalija
Wellness center Termalija se razprostira na 6000 m², ki so razdeljeni v tematske sklope – od tega je 2000 m² bazenov ter 1550 m² sveta savn z 9 različnimi savnami, Spa & Beauty center ter fitnes center, opremljen z vrhunskimi napravami Tehnogym. V zunanjih in notranjih bazenih za odrasle in otroke je temperatura vode od 28 do 35° C. Vodne atrakcije: vodni slap, rimske masaže, podvodne masaže, biserne kopeli, deroča reka, tobogan (50 m), otroški kotiček in 2 x dnevno aerobika v vodi.
Termalni park Aqualuna
Termalni park Aqualuna, največje zabavišče za vodne užitke: 3000 m² vodnih površin, 11 toboganov: kamikaze, pletenice, vodne drče, »drop« drča, »boa« drča, mali in veliki tornado, sprostitveni, valovalni bazen ter 2 otroška bazena, Aquajungle 2 (550 m² površin, 4 s palmami obarvani stolpi, preko 70 efektov in dodatkov, ki spodbujajo interaktivno igro, manjša prekucna vedra, vodne pištole, vodni stožci, mreže, vodni izbruhi, prekucno vedro na vrhu strukture, iz katerega se vsaki 2 min prelije velika količina vode ter TOBOGAN KING KOBRA – najbolj nora, najbolj adrenalinska in najbolj zavita kača v Sloveniji).
Nastanitev: Moderno opremljene sobe imajo kopalnico s tušem ali kadjo, WC, kopalni plašč in kopalno brisačo, sef, klimatsko napravo, telefon, TV, minibar in balkon. Apartmaji so opremljeni enako kot sobe, le da imajo z vrati ločen dnevni prostor in spalnico. Ob prihodu vas bo v sobi pričakala steklenica termalne vode.
Prehrana: Bife zajtrk, bife kosilo in bife večerja.

Več za vaš denar:
- otroci do 5. leta starosti bivajo v hotelu brezplačno
- dnevno sveže sadje in termalna voda v sobi
- brezplačen internet v sobi
- »wellness bag« (torba s kopalnim plaščem in brisačo)
- prost vstop v Savna svet v Wellness centru Termalija
- nočna kopanja ob petkih in sobotah
Olimje

Podčetrtek z Olimjem leži ob vznožju Kozjanskega hribovja. Pri baročni župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja se v gradu Olimje nahaja najstarejša lekarna v Evropi. Okolica je prepredena z vinsko turistično cesto, ob kateri so kmečki turizmi in kmetije, ki postrežejo z domačimi kmetijskimi pridelki. V naselju se nahaja tudi manufaktura čokolade, t. i. Čokoladnica , nedaleč stran pa tudi igrišče za golf in muzej stare kmečke opreme.
V kategoriji manjših krajev je Olimje leta 2009 prejelo ZLATO MEDALJO na Entente Florale Europa! Obrazložitev predsednice ocenjevalne komisije, gospe Monike Hetsch (Avstrija): Olimje je majhna slovenska vasica v neposredni bližini Term Olimia. Prvič je kraj omenjen leta 1208. Izredno kulturno bogastvo, neokrnjena narava, raznolika turistična ponudba in prijazni ljudje vabijo številne obiskovalce. Še dandanes frančiškanski redovniki negujejo in ohranjajo skrivnosti starodavne medicine in z veseljem razkažejo radovednemu obiskovalcu obnovljene samostanske prostore. Olimje je pravi paradiž za igralce golfa. Pravijo, da je igra golfa tu posebna priložnost, saj jih obkrožajo lepote narave. Naslednja posebnost je nedvomno čokolada iz Olimja in vrhunska vina, ki jih nudijo gostu ob številnih kulinaričnih posebnostih. Kozarec domačega piva, jelenov pozdrav z vrha hriba in skok v pravljično deželo vabijo in dodajajo iskrice k čarobni podobi Olimja – čudovitega bisera Slovenije. Podčetrtek je prejel zlato medaljo v letu 2013.


Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku