Radenci

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
Hotel Radin

Radenci

Hotel RADIN

Podrobne informacije: www.sava-hotels-resorts.com

Hotelski kompleks Radin leži na mirni legi v osrčju Zdravilišča Radenci, od koder seže pogled na rumena žitna polja in urejene vinograde.

Lega: Hotelski kompleks Radin leži na mirni legi v osrčju Zdravilišča Radenci, od koder seže pogled na rumena žitna polja in urejene vinograde.
Hotelska ponudba: Zaradi svoje lege bo navdušil ljubitelje narave, saj Pomurje slovi po čudovitih sprehajalnih, tekaških in kolesarskih poteh, ki se vijejo bodisi ob reki Muri, bodisi po okoliških gričih vinorodnih Radgonsko-kapelskih goric. Prav tako pa ga obdaja čudovit zdraviliški park, kjer se bodo vaše oči zagotovo spočile. 
Da se bo spočilo vaše telo in duša, pa bodo poskrbeli blagodejni vpliv radenske slatine, ki sta jo nekoč pila sam papež v Vatikanu in cesar na dunajskem dvoru, danes pa jo lahko pijete tudi vi – kar neposredno iz vrelca, le nekaj trenutkov za tem, ko privre na dan. Na dodatno sprostitev vas vabijo zdravilna termalna voda v zunanjih in notranjih bazenih zdravilišča z raznimi vodnimi atrakcijami, slapov, čofotalniki ter bazen za knajpanje, na razvajanje pa vabijo tudi različne kopeli, masaže, savne … Tudi na najmlajše niso pozabili – čaka jih mali vodni svet in hišna maskota veverička Muki. 
Nastanitev: Hotel Radin je povezan z bazenskim kompleksom ter medico-wellness centrom Corrium. Skupaj je v hotelu 291 sob, vse imajo LCD TV in minibar.
Prehrana: V hotelski restavraciji imajo samopostrežne zajtrke in večerje, po vnaprejšnjem dogovoru vam pripravijo tudi dietne in vegetarijanske obroke. 3 x tedensko večerje popestrijo s tematskimi večeri. 

Več za vaš denar: 
- brezplačen WiFi v hotelski avli 
- prost vstop v termalni bazenski kompleks 
- brezplačno hotelsko parkirišče 
- brezplačna uporaba kopalnega plašča 
- 1 x dnevno prost vstop v Savna svet do 15. ure
Radenci

Slovenija (uradno Republika Slovenija) je parlamentarna republika na skrajnem jugu Srednje Evrope in na skrajnem severu Sredozemlja. Država na zahodu meji na Italijo, na severu na Avstrijo, na severovzhodu na Madžarsko, na vzhodu in jugu na Hrvaško. Glavno mesto Slovenije je Ljubljana. Uradni jezik je slovenščina, na območjih s strnjeno naseljenostjo prebivalstva italijanske oziroma madžarske narodne manjšine tudi italijanski oziroma madžarski jezik. Slovenija je razdeljena na občine. Ima površino 20.273 km². Nahaja se na stičišču alpskega, sredozemskega, panonskega in dinarskega sveta. Slovenska obala Jadranskega morja je dolga 46,6 km. Najvišji vrh je Triglav (2864 m).
Republika Slovenija je članica Organizacije združenih narodov, zveze NATO, Evropske unije in Schengenskega sporazuma.
Slovenija je gospodarsko zelo razvita država. Je najbolj razvita tranzicijska država s staro rudarsko-industrijsko tradicijo in razvitimi storitvenimi dejavnostmi. Kmetijstvo je manjšega pomena, saj je obdelanih le 12 % površja. V turizmu so pomembna obmorska letovišča (Piran, Portorož, Izola, Koper, Ankaran, Debeli rtič...), smučarska središča (Maribor, Kranjska gora, Vogel, Kanin, Rogla...) in toplice (Moravske Toplice, Maribor, Rogaška Slatina, Zreče, Mala Nedelja, Olimje,...).
Geografsko leži Slovenija v jugovzhodni Evropi na stičišču Alp, Dinarskega gorstva, Panonske nižine in Sredozemlja. Podnebje je mešanica vplivov alpskega, sredozemskega in celinskega podnebja. Polovico njene površine pokrivajo gozdovi. V severozahodnem delu države prevladujejo Alpe z najvišjim vrhom Triglavom (2864 m). V smeri proti morju se razprostira pokrajina Kras. Njen podzemeljski svet skriva najveličastnejše podzemne galerije v Evropi. Postojnska jama in Škocjanske jame, ki so jih izklesale podzemeljske vode, skrivajo lepoto kapnikov. Slednje so tudi na UNESCOvem seznamu kulturne in naravne dediščine.
Več kot polovico površine pokrivajo gozdovi - 1.076.474 ha (v Evropi imata več gozdov samo še Finska in Švedska).
V Sloveniji je po naravovarstveni zakonodaji zaščitenega približno 8 % ozemlja. Največje območje zavzema Triglavski narodni park (83.807 ha). Pestra geološka zgradba, razgibanost v reliefu (od morske gladine do 2864 m nadmorske višine) ter dejstvo, da se Slovenija razprostira na štirih biogeografskih območjih, so omogočile bogastvo rastlinskih in živalskih vrst. V Sloveniji uspeva 3000 praprotnic in semenk ter 50.000 različnih živalskih vrst. V smislu biotske raznovrstnosti je Slovenija »vroča točka« Evrope. Številni so tudi živalski in rastlinski endemiti, kjer izstopa favna kraških jam s svetovno znano človeško ribico (slednja je sicer dinarski endemit in ni omejena na slovensko ozemlje).
Podnebje v Sloveniji je alpsko, celinsko in sredozemsko.


Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku