Rogaška Slatina

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
Terme Rogaška 666

Rogaška Slatina

Grand Hotel ROGAŠKA

Podrobne informacije: www.terme-rogaska.si

Grand hotel Rogaška je ena izmed najbolj prestižnih zgradb Rogaške Slatine, nahaja se v samem središču mesta s pogledom na park.

Lega: Grand hotel Rogaška je ena izmed najbolj prestižnih zgradb Rogaške Slatine, nahaja se v samem središču mesta s pogledom na park. Ta znamenita stavba je gostila že množico slavnih gostov, kot so cesar Ferdinand, kralj Peter, skladatelj Franz Liszt in mnoge druge evropske velikane. Premišljeno prenovljena znamenitost, ki je skupaj s cvetličnim parkom s fontano pravo srce Rogaške Slatine, gostom zagotavlja vrhunsko udobje in popolno upoštevanje posameznikovih želja. Danes je Rogaška Slatina privlačen cilj za ljudi, ki iščejo zdravje z naravno mineralno vodo, dobro počutje in mir v čudoviti naravi ter bogato kulturno življenje.
Hotelska ponudba: Grand hotel Rogaška spada pod del Terme Spa Rogaška, ki so z atraktivnim bazenskim kompleksom Termalna Riviera in povezavami z vrhunskim zdravstvenim in turističnim znanjem med najpomembnejšimi slovenskimi ponudniki doživetij, ki jih iščejo sodobni svetovljani. Nepozabno kulinarično izkušnjo zagotavlja tudi Grand Cafe Rogaška. Kljub temu, da je hotel ohranil ves šarm zgodovine, zadovolji pričakovanja gosta, medtem, ko določeni segmenti hotela pravzaprav popolnoma očarajo. Ena takšnih je tudi kristalna dvorana, ki je zares unikatna in zelo priljubljena pri organizaciji različnih dogodkov. Moderni wellness, očarljiva terasa, razkošna jedilnica z dobro hrano in prijazno osebje je le nekaj argumentov tega vrhunskega hotela. Gostje hotela imajo prost vstop v hotelski bazen Wellness Vis Vita, kjer imate bazen s termomineralno vodo, savne, fitnes, tepidarium, kneipp stezo, ter v termalni kompleks bazenov Rogaška Riviera, ki je oddaljen cca. 300 metrov od hotela in se razteza na 1200 m2 zunanjih in notranjih vodnih površin: notranji bazeni (31–37 °C), whirlpooli, savne (finska, turška, infrardeča). Za vse, ki radi poleg dobre hotelske ponudbe izkoristijo tudi ponudbo okolice, imajo na voljo mini golf, kolesarjenje, pohodništvo, tenis, namizni tenis, ribolov, smučanje, sankanje, jahanje, tek.
Wellness & Spa: Wellness Vis Vita se nahaja v obnovljeni najstarejši stavbi Rogaške Slatine in je s pokritimi hodniki povezan z ostalimi hoteli. Možnosti za razvajanje je veliko, tako da vam bo dan hitro minil. Široka paleta masaž, različne savne, barvne terapije za uskladitev delovanja čaker, kneipp steza za boljšo prekrvavitev, arhitekturno zanimiv bazen z zdravilno termalno-mineralno vodo, pivnica z živo vodo, romantična kopel za dva, udobna počivalnica in prijazen Eliksir bar z veliko izbiro zeliščnih čajev je le nekaj možnosti, ki jih lahko vključite v svoj sprostitveni program. Za ljubitelje telovadbe imajo sodobno opremljen fitnes center, kjer se lahko odločite za vadbo ob strokovnem vodstvu osebnega trenerja. V wellnessu imajo v ponudbi več različnih masaž: klasična masaža, terapevtska, športna masaža, masaža z vročimi kamni, berberska, shiatsu; lahko si privoščite tudi anticelulitne postopke, ki pospešujejo prekrvavitev kože in podkožnega tkiva, body wrapping, celovito nego telesa, blatno (fango) oblogo, ayurvedo, ki je danes najstarejša znana medicinska veda, katere cilj je zagotoviti dolgo, zdravo in srečno življenje tudi v visoki starosti, razne kopeli, manikiro, pedikuro, depilacijo ter različne savne (finske, turške in infrardeče savne), ki so pravi vrelci mladosti, saj se v njih sprostimo in potimo za kondicijo in lepoto.
Nastanitev: Hotel ima na voljo 194 sob, od katerih imajo nekatere velik zgodovinski pomen, saj so gostile slavne cesarje, princese in druge pomembneže. Velike sobe in apartmaji z antičnim pohištvom ohranjajo svoj tradicionalni značaj, a vseeno se ponašajo z individualnostjo in opremo, ki zagotavlja sodoben pristop do bivanja. Vse standardne sobe imajo lastno kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, telefon, mini bar, kabelsko TV, samostojno nastavljivo klimatsko napravo (v superior sobah), kopalne plašče in brisače. Po predhodni najavi vam lahko uredimo tudi nastanitev s hišnim ljubljenčkom.
Prehrana: Ameriški bife zajtrk, delno samopostrežna večerje, kjer vam glavno jed postrežejo. Možnost polnega penziona, samopostrežno kosilo, kjer vam glavno jed postrežejo.


Več za vaš denar:
- otroci do 7. leta bivajo v hotelu brezplačno
- možnost dietne prehrane
- brezplačno ½ l negazirane vode na dan
- steklenica mineralne vode donat mg

Rogaška Slatina

Občina Rogaška Slatina je ena od občin v Republiki Sloveniji. Znana je po svoji mineralni vodi, toplicah in proizvodnji izdelkov iz kristalnega stekla. Prebivalci Rogaške Slatine so Slatinčani (Rogačani so prebivalci sosednjega Rogatca).
Glavna predstavnika turizma sta Zdravilišče Rogaška in Terme Rogaška. Zdravilišče je bilo ustanovljeno leta 1803, ko so štajerski deželni stanovi na čelu z deželnim glavarjem grofom Attemsom odkupili zemljišče okoli vrelcev. Prvo leto je bil v zdravilišču na voljo le en zdravnik, prenočilo pa je lahko okoli 25 gostov. V tem obdobju je naraščala tudi prodaja ustekleničene mineralne vode, predvsem v okolici Slovenije. Leta 1908 so pod vodstvom geologa in vrelčnega inšpektorja dr. J. Knetta našli najbolj mineralizirano vodo Donat. Zaradi visoke vsebnosti magnezija, ta voda pomaga pri presnovnih boleznih.
V drugi polovici 19. stoletja so zasebniki v bližini Zdravilišča zgradili lastne vile, in sicer proti bližnjemu kraju Sveti križ. Nastal je kraj Rogaška Slatina, ki je bil ob koncu stoletja organiziran najprej v eno občino, nato pa v občini Rogaška Slatina in Rogaška Slatina – okolica. Za tem so zrasli še hoteli Slatina, Sava, Slovenija, Grand hotel Donat, Grand hotel Rogaška, hotel Strossmayer ter kopališče Rogaška Riviera.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku