Zreče

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
00

Zreče

Hotel ATRIJ

Podrobne informacije: www.terme-zrece.eu

Mir in čudovita okolica uvrščata Terme Zreče med tiste kotičke na Zemlji, kjer se telo spočije in ponovno napolni z energijo. Hotel se nahaja v samem središču term in je neposredno povezan z bazenskim kompleksom. Lokacija hotela je idealna za aktivne, saj je njegova okolica prepredena s kolesarskimi potmi in pohodniškimi stezami, v bližini pa so tudi teniška igrišča ter golf igrišče v Slovenskih Konjicah. Lokalna tržnica je od hotela oddaljena 100 m, prednost hotela je tudi bližina avtobusnega postajališča, ki je od hotela oddaljeno 50 m. Smučarski center Rogla je oddaljen 15 km.

Lega: Mir in čudovita okolica uvrščata Terme Zreče med tiste kotičke na Zemlji, kjer se telo spočije in ponovno napolni z energijo. Hotel se nahaja v samem središču term in je neposredno povezan z bazenskim kompleksom. Lokacija hotela je idealna za aktivne, saj je njegova okolica prepredena s kolesarskimi potmi in pohodniškimi stezami, v bližini pa so tudi teniška igrišča ter golf igrišče v Slovenskih Konjicah. Lokalna tržnica je od hotela oddaljena 100 m, prednost hotela je tudi bližina avtobusnega postajališča, ki je od hotela oddaljeno 50 m. Smučarski center Rogla je oddaljen 15 km.
Hotelska ponudba: Energijsko varčen hotel s 45 sobami navdihuje zgodba o jabolku, sadežu, ki ohranja in obnavlja mladost ter predstavlja naravni vir zdravja in energije. Svojim gostom nudi sprejemno dvorano z najemniškimi sefi, več barov, vinoteko, tri restavracije, trgovino s spominki, bankomat, frizerski in kozmetični salon, sobo z igrali za najmlajše obiskovalce, sobo za shrambo smuči, kolesarnico, spa in wellnes z notranjim in zunanjim bazenom ter parkirišče. Hotel se ponaša tudi s sodobno opremljenim konferenčnim centrom, z veliko kongresno dvorano, ki sprejme do 280 oseb. Športni objekti, kot sta košarkarsko igrišče in igrišče za odbojko, se nahajajo 200 m od hotela.
Gostje hotela imajo na voljo neomejeno kopanje v termalnih bazenih.
Wellness & Spa: V sklopu hotela se nahajajo idilični svetovi čutnih razvajanj Wellness & Spa centra z izvirno opremljeno Savna vasjo, kjer nudijo razvajanje v finskih savnah s kristalno in barvno terapijo, dveh parnih savnah z vonjem pohorskih zelišč, infrardeči savni ter sprostitveni sobi. Številne masaže pričarajo mističnost daljnih dežel z izkušenimi rokami terapevtov z uradno priznanimi certifikati. Wellness storitve obsegajo še masažne kopeli, notranji in zunanji bazen, jacuzzi, fitnes, telovadnica, solarij, gostom je na voljo 1600 m2 bazenskih površin z vodo temperature od 27 do 35 °C. Za pare nudijo romantično razvajanje ob soju sveč, dišeči kopeli v dvoje in sprostitvi na terasi, namenjeni le njima.
Nastanitev: Z edinstvenim furnirjem lesa jablane opremljene sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, sef, klimatsko napravo, telefon, TV, minibar ter balkon ali francoski balkon.
Prehrana: Ameriški bife zajtrk s pestrim bio kotičkom, bife kosilo in bife večerja.

Več za vaš denar:
- prvi otrok do 12. leta biva v hotelu brezplačno
- wellness voucher v vrednosti 15 € na izbrane storitve v wellness centru Idila
- uporaba kopalnega plašča
- tedenska animacija
- brezplačen WiFi


Zreče

Zreče so naselje v severovzhodni Sloveniji, pod obronki Pohorja v zgornjem delu Dravinjske doline, na mestu, kjer se soteska Dravinje razširi. Naselje omejujejo okoliški hribi - na severu in vzhodu greben, ki se spušča z Rogle (del tega je Brinjeva gora), na zahodu pa slemena Golek, Zabork in Križevec. Zreče so tudi sedež istoimenske občine.
Zreče so pomembno gospodarsko in turistično središče širšega območja. Tu imata sedež veliki orodjarski podjetji Unior in Comet, gonilo turizma pa so predvsem Terme Zreče. Poleg zdraviliškega središča je v Zrečah in okolici več manjših hotelov ter gostišč s prenočišči. Družba Unior d.d., katere del so tudi Terme in smučarski center Rogla, zaposluje več kot polovico delovno aktivnih prebivalcev občine. V kraju so tudi vrtec, osnovna šola Zreče ter Srednja poklicna in strokovna šola Zreče (enota Šolskega centra Slovenske Konjice - Zreče).
V okolici so ostanki naselbin iz bronaste dobe, antike in obdobja naseljevanja Slovanov. V središču kraja je župnijska cerkev Sv. Egidija iz 15. stoletja, ki stoji na mestu še nekaj stoletij starejše cerkve. Kot enotno naselje se Zreče razvijajo šele od leta 1980, ko so se združile vasi Zgornje in Spodnje Zreče ter Dobrava. Leta 1987 so dobile status naselja z mestnim značajem. Gručasto središče Zreč obdajajo razloženi zaselki Jamnik, Golek in Bork.
Naselje je od leta 2005 pobrateno s krajem Sedbergh v severozahodni Angliji. Zreče so prebivalci Sedbergha izbrali med več kandidati v sklopu BBC-jeve dokumentarne serije The Town That Wants A Twin.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku