Zreče

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
0906511001300199850

Zreče

Hotel PLANJA

Podrobne informacije: www.rogla.eu

V Zgornjih Zrečah v neokrnjeni naravi in v objemu prostranih gozdov, leži na nadmorski višini 1517m hotel Planja****. Pozimi je svet pravljično bel in poleg smučarskih užitkov ponuja tudi krpljanje po zasneženi preprogi, v toplejših mesecih pa lahko naravo raziskujete s kolesom ali peš. Tukaj boste našli svoj prostor za aktivne počitnice, oddih, poslovno srečanje ali sprostitev od napornih dni. Hotel Planja je namenjen vsem, ki želijo doživeti nepozabne počitnice v osrčju čistega Pohorja.

Lega: V Zgornjih Zrečah v neokrnjeni naravi in v objemu prostranih gozdov, leži na nadmorski višini 1517m hotel Planja****. Pozimi je svet pravljično bel in poleg smučarskih užitkov ponuja tudi krpljanje po zasneženi preprogi, v toplejših mesecih pa lahko naravo raziskujete s kolesom ali peš. Tukaj boste našli svoj prostor za aktivne počitnice, oddih, poslovno srečanje ali sprostitev od napornih dni. Hotel Planja je namenjen vsem, ki želijo doživeti nepozabne počitnice v osrčju čistega Pohorja.
Hotelska ponudba: Prijazno osebje vas bo pozdravilo v avli z recepcijo, kjer vam je na voljo obilica informacij o dogajanju v okolici. Nasproti recepcije se nahaja aperitiv bar, v katerem vam postrežejo s toplimi in hladnimi napitki. V sklopu hotela je velika restavracija, ki vam ponuja bogat samopostrežni zajtrk in večerjo. Poseben ambient boste doživeli v a'la carte restavraciji Stara koča, kjer vam kuharski mojstri postrežejo z odlično ponudbo tradicionalnih pohorskih jedi in sladic, z izbranimi vini ob kaminu. V hotelu je tudi velika večnamenska dvorana, trgovina s časopisi in spominki, otroški kotiček, prodajalna, medico center s pulmološko ambulanto, nov wellness center z obnovljenim bazenom, whirlpoolom, otroškim bazenom, savna centrom in športna dvorana. V dvorani, na površini 2.200 m2, lahko igrate odbojko, košarko, tenis, namizni tenis, na voljo je tudi umetna plezalna stena, igrišča za squash in fitness center. Gostje hotela se lahko razvajate v sodobno opremljenem wellness centru, Deželi dobrega počutja s savnami, notranjim bazenom, jacuzzijem, kopelmi in masažami.
Wellness&spa: Pestrost ponudbe za preživljanje prostega časa na Rogli zaokrožujejo vsebine in prostori namenjeni sprostitvi in oddihu. Obojega se lahko naužijete v savnah (turška, finska, infrardeča, karbonska), plavalnem bazenu ter masažnih bazenih. Romantičen zaključek dneva pa lahko preživite tudi v kopeli v dvoje, ob svečah in penini. In če vam, ob vsem, kar vam ponuja Rogla, ostane še kakšna urica časa, lahko svoje telo prepustite spretnim rokam maserjev. Privoščite si lahko refleksna masaža stopal, ki temelji na pritiskih na določene točke na rokah in nogah. Uporablja se za sprostitev in za vzpostavitev harmonije med telesnimi funkcijami. Uporabljamo jo v preventivne namene ali kot terapijo pri akutnih in kroničnih boleznih. Ali tradicionalno tajsko masažo, ki je namenjena za zmanjševanje napetost, odpravlja stres in pozitivno vpliva na celotno telo. Masaža se izvaja na tleh, pri čemer se pritiskom na akupresurne točke uravnava življenjska energija ter vzpostavlja ravnotežje med energijo telesa, uma in duha. Na izbiro imate še tajsko masažo z izbranimi olji ali s toplimi zelišči. Proti stresu pa vam priporočamo, da preizkusite masažo hrbta.
Nastanitev: Hotel Planja svojim gostom ponuja 30 sob, apartmajev in suit, vse so moderno in udobno opremljene. Vse sobe imajo kopalnico s tušem ali kopalno kadjo, sušilcem za lase, telefonom, mini barom, televizijo in internetnim priključkom. Gostom so na voljo tudi prijetno opremljene družinske sobe.
Prehrana: Gostom je na voljo bogat samopostrežni zajtrk s pestrim Bio kotičkom, večerja na samopostrežni način s poudarkom na regionalnih jedeh. Možnost polnega

Več za vaš denar:
- prvi otrok do 12. leta biva v hotelu brezplačno
- tedenska animacija

Zreče

Zreče so naselje v severovzhodni Sloveniji, pod obronki Pohorja v zgornjem delu Dravinjske doline, na mestu, kjer se soteska Dravinje razširi. Naselje omejujejo okoliški hribi - na severu in vzhodu greben, ki se spušča z Rogle (del tega je Brinjeva gora), na zahodu pa slemena Golek, Zabork in Križevec. Zreče so tudi sedež istoimenske občine.
Zreče so pomembno gospodarsko in turistično središče širšega območja. Tu imata sedež veliki orodjarski podjetji Unior in Comet, gonilo turizma pa so predvsem Terme Zreče. Poleg zdraviliškega središča je v Zrečah in okolici več manjših hotelov ter gostišč s prenočišči. Družba Unior d.d., katere del so tudi Terme in smučarski center Rogla, zaposluje več kot polovico delovno aktivnih prebivalcev občine. V kraju so tudi vrtec, osnovna šola Zreče ter Srednja poklicna in strokovna šola Zreče (enota Šolskega centra Slovenske Konjice - Zreče).
V okolici so ostanki naselbin iz bronaste dobe, antike in obdobja naseljevanja Slovanov. V središču kraja je župnijska cerkev Sv. Egidija iz 15. stoletja, ki stoji na mestu še nekaj stoletij starejše cerkve. Kot enotno naselje se Zreče razvijajo šele od leta 1980, ko so se združile vasi Zgornje in Spodnje Zreče ter Dobrava. Leta 1987 so dobile status naselja z mestnim značajem. Gručasto središče Zreč obdajajo razloženi zaselki Jamnik, Golek in Bork.
Naselje je od leta 2005 pobrateno s krajem Sedbergh v severozahodni Angliji. Zreče so prebivalci Sedbergha izbrali med več kandidati v sklopu BBC-jeve dokumentarne serije The Town That Wants A Twin.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku