Zreče

Katalog Wellness 2018/2019
Legenda
TERME ZREČE   poletje nosilna

Zreče

Hotel VITAL

Podrobne informacije: www.terme-zrece.eu

Prijeten hotel se nahaja v mirnem okolju Zreč na obronkih zelenega Pohorja. Lega hotela bo navdušila aktivne gost, saj so v neposredni bližini hotela kolesarske poti in pohodniške steze, v idiličnem okolju Slovenskih Konjic se nahaja golf igrišče, tenis igrišča in mnogo ostalih aktivnosti, ki skozi celo leto privabljajo številne obiskovalce. Med obiskom lahko obiščete tudi številne znamenitosti v okolici, kot sta grad v Slovenskih Konjicah ali Žička kartuzija iz leta 1160. Obisk navduši vse, ki želijo doživeti nepozabne počitnice, oddih ali poslovno srečanje v osrčju Dravinjske doline. Hotel se nahaja v bližini avtobusnega postajališča, od znanega smučarskega središča Rogla je hotel oddaljen le 15 km.

Lega: Prijeten hotel se nahaja v mirnem okolju Zreč na obronkih zelenega Pohorja. Lega hotela bo navdušila aktivne gost, saj so v neposredni bližini hotela kolesarske poti in pohodniške steze, v idiličnem okolju Slovenskih Konjic se nahaja golf igrišče, tenis igrišča in mnogo ostalih aktivnosti, ki skozi celo leto privabljajo številne obiskovalce. Med obiskom lahko obiščete tudi številne znamenitosti v okolici, kot sta grad v Slovenskih Konjicah ali Žička kartuzija iz leta 1160. Obisk navduši vse, ki želijo doživeti nepozabne počitnice, oddih ali poslovno srečanje v osrčju Dravinjske doline. Hotel se nahaja v bližini avtobusnega postajališča, od znanega smučarskega središča Rogla je hotel oddaljen le 15 km.
Hotelska ponudba: Hotel s 60 sobami gostu nudi popolno udobje in ima sprejemno dvorano z recepcijo in internetnim kotičkom, restavracijo, à la carte restavracijo, aperitiv bar, galerijo ter prodajalno spominkov, kozmetični in frizerski salon, igralnico za otroke, za poslovne goste pa je na voljo velika večnamenska dvorana in seminarske sobe, ter dvigalo in parkirišče. Hotel Vital poskrbi tudi za goste, ki želijo počitek in razvajanje v velikem wellness kompleksu hotela, kjer najdete notranji, otroški in masažni bazen, ponudbo pa dopolnjujeta zunanji bazen in gozdni vodni park. Široka je tudi ponudba masaž, različnih terapij in kopeli ter Savna center s finsko, parno in infra savno.
Gostje hotela imajo na voljo kopanje v termalnih bazenih, vodno aerobiko in enkrat v času bivanja vstop v Savna vas z vključenim programom vrtinčenja zraka.
Wellness & Spa: Sodobno opremljen wellness center term Zreče ima Savna vas z bogato ponudbo savn, 1600 m2 vodnih površin z bazeni, ki so napolnjeni z zdravilno vodo temperature med 27 in 35 °C. V zimskem času nudijo razvajanje v notranjih bazenih, ki omogočajo plavanje, sproščanje v masažnih bazenih ali uživanje na valovih počasne reke. Za otroke je na voljo otroški čofotalnik. V poletnem času vabi terasa za sončenje ali počitek na urejenih travnatih površinah. Za popolno sprostitev so na voljo številne masaže: klasična, aroma, tui-na, ročna limfna, jambira pina sveda in športna masaža, refleksna masaža stopal, ayurveda, shiatsu, garshan masaža s kristali soli, garshan masaža s fangom, razne vodne kopeli, kopeli v dvoje, čokoladne kopeli, zeliščne kopeli ter solarij in jacuzzi.
Nastanitev: Moderno in udobno opremljene sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, sef, klimatsko napravo, telefon, TV, minibar in balkon. Družinske sobe so opremljene enako in so povezane z vrati.
Prehrana: Bife zajtrk in večerja s solatnim bifejem, bifejem juh in sladic.

Več za vaš denar:
- prvi otrok do 12. leta starosti biva v hotelu brezplačno
- wellness voucher v vrednosti 15 € na izbrane storitve v wellness centru Idila
- tedenska animacija
- brezplačen WiFi
Zreče

Zreče so naselje v severovzhodni Sloveniji, pod obronki Pohorja v zgornjem delu Dravinjske doline, na mestu, kjer se soteska Dravinje razširi. Naselje omejujejo okoliški hribi - na severu in vzhodu greben, ki se spušča z Rogle (del tega je Brinjeva gora), na zahodu pa slemena Golek, Zabork in Križevec. Zreče so tudi sedež istoimenske občine.
Zreče so pomembno gospodarsko in turistično središče širšega območja. Tu imata sedež veliki orodjarski podjetji Unior in Comet, gonilo turizma pa so predvsem Terme Zreče. Poleg zdraviliškega središča je v Zrečah in okolici več manjših hotelov ter gostišč s prenočišči. Družba Unior d.d., katere del so tudi Terme in smučarski center Rogla, zaposluje več kot polovico delovno aktivnih prebivalcev občine. V kraju so tudi vrtec, osnovna šola Zreče ter Srednja poklicna in strokovna šola Zreče (enota Šolskega centra Slovenske Konjice - Zreče).
V okolici so ostanki naselbin iz bronaste dobe, antike in obdobja naseljevanja Slovanov. V središču kraja je župnijska cerkev Sv. Egidija iz 15. stoletja, ki stoji na mestu še nekaj stoletij starejše cerkve. Kot enotno naselje se Zreče razvijajo šele od leta 1980, ko so se združile vasi Zgornje in Spodnje Zreče ter Dobrava. Leta 1987 so dobile status naselja z mestnim značajem. Gručasto središče Zreč obdajajo razloženi zaselki Jamnik, Golek in Bork.
Naselje je od leta 2005 pobrateno s krajem Sedbergh v severozahodni Angliji. Zreče so prebivalci Sedbergha izbrali med več kandidati v sklopu BBC-jeve dokumentarne serije The Town That Wants A Twin.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku